Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Prietenul siluetei: glucomannan

Foto: Shutterstock

Când vine vorba de ingre­dien­te naturale care pro­voa­că pier­derea kilogramelor, gluco­man­na­nul este printre cele mai efi­cace. Este o fibră naturală solubilă în apă, extrasă din rădăcina plantei numită konjac, originară din Asia.

Din fibra extrasă din plantă se pre­pară suplimente alimentare cu rol în reducerea greutăţii. Gluco­manna­nul are calitatea de a absorbi apa şi este una dintre fi­bre­le natu­rale cele mai vâs­coase, ceea ce îl face foar­te eficient în lupta cu ki­logramele în plus. În con­tact cu apa, el se umflă şi poate absorbi până la 50 de ori greu­tatea sa. Prin faptul că se transformă în gel în com­binaţie cu apa, ocupă loc în sto­mac şi astfel dă senzaţie de saţietate. De asemenea, întârzie golirea stoma­cu­lui și apariția senzației de foame. Ca şi alte fibre solubile, stimulează flora intestinală, care are un rol im­portant în menţinerea greutăţii cor­porale.

Mai multe studii au confirmat fap­tul că glucomannanul generează scă­derea în greutate la persoanele su­praponderale şi obeze, atunci când este luat, în mod regulat, înainte de masă. În plus, glucomannanul poate preveni sau ameliora o serie de afec­ţiuni: reduce colesterolul şi trigli­ceridele, riscul de a dezvolta boli de inimă şi diabet şi tratează con­sti­paţia.

Glucomannanul se găsește în farmacii sau magazine naturiste sub formă de tablete, capsule sau pulbere și se ia în doza indicată pe prospect. Are efect asupra pierderii în greutate doar dacă este luat înainte de masă, cu o cantitate de apă corespunzătoare.

Atenție! Gluco­man­na­­nul este bine to­lerat, dar, în cazul în care se umflă înainte de a ajunge în stomac, poate bloca eso­fa­gul, de aceea e bine să se ia cu două pa­hare de apă. Nu se administrează îna­inte de culcare.

În timpul tratamentului, poate fi re­dusă absorbţia unor medica­men­te. Ele trebuie luate cu 4 ore înainte sau du­­pă ingerarea glucomanna­nu­lui.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian