Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fetița mea suferă de megacolon congenital” Răspuns pentru EVA F. – Oradea, F. AS nr. 1124)

Foto: Shutterstock

Am 28 de ani și sunt arhitect (deci o persoană serioa­să). Îmi pare rău că nu v-am scris mai demult, însă am testat și eu tot felul de leacuri până am ajuns la o con­clu­zie. Și eu sufăr de con­stipație și de vină este un megacolon congenital. Organismul se obișnuiește cu orice tratament natu­rist (nu le-am încercat pe toate, dar am încercat des­tule). De asemenea, miere sau apă pe stomacul gol, prune uscate, zeamă de varză sau asemenea alte leacuri băbești nu-și fac efectul. Singura soluție a fost înlocuirea micului dejun obișnuit cu o masă pe bază de GRANOVIT. Pro­dusul se găsește în toate magazinele naturiste și chiar în unele alimentare. Compoziția care are efect și e foarte gustoasă este ur­mă­toarea: 5-6 linguri Granovit + 1 ba­nană (mixată sau zdrobită) + 1 iaurt mic. Se pot adăuga stafide, nuci (2-3), o linguriță de miere. Este foarte im­por­tant să-i dați copilului în fiecare dimineață această com­poziție, chiar dacă după una-două ore mănâncă și alt­ceva. • Se recomandă, de asemenea, fructele și legumele care conțin celuloză – mere, prune, varză, morcovi (nu suc de morcovi). Din experiență proprie, vă sfătuiesc să evitați: pâinea prăjită, covrigii, sără­țelele, aluaturile franțuzești, băuturile acidulate, maionezele, tocăturile, în general mâncărurile grele. Multă sănătate.

MARILENA T. – Brașov

„Sufăr de tulburare anxioasă paroxistică” (Răspuns pentru N. I., F. AS nr. 1108)

Am avut și eu aceleași probleme ca dvs., pe care am în­cercat să le tratez cu medicamente, dar fără nici un efect. Atunci am apelat la un tratament homeopatic, iar re­zul­ta­tul a fost uimitor. În câteva zile au început să-mi dis­pară stă­rile depresive, frica, teama că nu pot adormi. Eram frus­trată, deprimată. Treptat, mi-am redobândit încrederea în mine, optimismul. În timp, mi-au dispărut du­rerile de cap, amețelile, constipația, urticaria, durerile menstruale. Aveți încredere în remediul homeopatic și apelați cât mai repede la el. Nu se poate ca în orașul dvs. să nu existe un medic specializat în homeopatie. Intere­sa­ți-vă și recurgeți la această ramură insuficient populari­za­tă a medicinii. Vă asigur că problema dvs. va fi re­zolvată.

ELIZA I. – Craiova

„Mă doare piciorul după fractura de col femural” (Răspuns pentru CRISTINA – Satu Mare, F. AS nr. 1363)

Stimată d-nă, și eu am avut o fractură la mână și una la picior. Medicii m-au salvat imediat. Am fost foarte mul­țu­mit de îngrijirea acordată, dar când am venit acasă din spital, după zece zile, au început dureri de nedescris. Luam Algocal­min, somnifere și foloseam tot felul de unguente. Soa­cra mea m-a con­vins să folosesc leacuri băbești. Deși nu aveam încredere în ele, când am simțit că boala se agra­vea­ză, le-am acceptat. Am început cu împachetări cu foi de varză strivite pe o foaie de plastic, ca să nu se piar­dă su­cul. Apoi, împachetări cu țelină spălată, dar ne­cu­rățată de coajă și zdrobită. Am și mâncat țelină, cu tot cu zea­ma în care a fiert. Am consumat soia, hrișcă, brânză de vaci, drojdie de bere, 1 kg de polen – câte trei linguri pe zi. Cred că mult m-au ajutat fulgii de orz și de ovăz care se gă­sesc în co­merț. Puneam de seara trei linguri la înmuiat în lapte sau în apă (vasul să nu fie acoperit), iar dimineața le con­sumam mestecate foarte bine. Am consumat și ceai din orz și ovăz, două linguri la un litru de apă. M-a îndopat soacra mea cu orz și ovăz, că mă așteptam ca în primăvară să mă înha­me la căruță. Nu aveam voie să consum zahăr, dar pe furiș mai beam câte un păhărel de vin natural, mai sa­vuram o cafeluță, dar nu în fiecare zi. Sincer să fiu, nu știu ce anume din tot ce am luat mi-a făcut bine. Impor­tant este că mă simt ca nou-născut. Mă simt mai bine și mai în putere decât înainte de accident. Sigur, a con­tribuit și ru­ga către Dumne­zeu, că până nu te lovești cu capul de pra­gul de sus nu-l vezi pe cel de jos. Soacra mea spune că plan­tele se culeg rostind o rugăciune specială. Faci consa­crarea. Invoci Divinitatea și le ceri iertare că le rupi. Nu le cu­legi cu țigara în gură și cu gân­dul la capra vecinului. Ea spune că toate bolile se vindecă cu plante, dar să fie uscate pe hâr­tie albă, curată, să se păs­treze în pungi din pânză albă etc. Mai spune să ne uităm bine la plante. Dacă avem probleme cu inima, folosim floarea de tei, care are frunza în formă de inimă; dacă facem alergie sau suntem pătați pe piele să bem ceai de trei-frați-pătați; dacă avem pro­ble­me genitale, folosim floarea de mușețel. Dacă nu ai un bă­trân, să îl cumperi. Vin cu un sfat. Dacă de sărbători sau într-o zi de duminică avem posibilitatea să punem bucate mai bune pe masă, atunci să mergem la un azil, să luăm câte un bătrânel, să-l aducem acasă, să-l servim cu de toa­te și să-i vorbim. Nici nu vă imaginați ce bucurie și po­ma­nă faceți! E important să facem bine necondiționat. Lui Dum­nezeu Îi plac faptele, nu vorbele. Ne ducem la bise­rică, aprindem o lu­mânare și așteptăm a doua zi să pri­mim o avere. Cea mai mare avere e liniștea sufletească. Ave­rea nu ține mult și atrage multe necazuri. Vă doresc multă sănătate.

NECULAI C. – Iași

„Caut leacuri pentru gonartroză bilaterală decompensată” (Răspuns pentru LILIANA – București, F. AS nr. 1368)

1. Pentru vindecarea genunchiului, vă reco­mand urmă­toa­rea rețetă: puneți la macerat, în 2 litri de alcool sau țuică, care să aibă peste 40°, 1 kg de cea­pă roșie. Cea­pa se dă pe răzătoarea ma­re, se pune într-un borcan de 3 sau 5 litri, se ames­tecă bine cu alcoolul, se leagă la gură cu un celo­fan și se amestecă de trei ori pe zi cu o lingură de lemn, timp de 30 de zile, după care se stre­coară, se pune în sticle bine în­chise și se pun comprese la genunchi.

ELENA M. – București

2. Pentru gonartroza care vă pro­voacă atâta suferință, v-aș recomanda să folosiți un unguent deosebit de efi­cient în afecțiunile reumatismale. Spre deosebire de unguentele care există în prezent, vă propun să solici­tați unei farmacii să vă prepare o rețetă mai veche, dar care conține mai mul­te sub­stanțe active a căror acțiune favo­rabilă se cu­mu­lea­ză. Rețeta la care mă refert este urmă­toarea: Rp. Fenil­butazonă 5 g, Metilsalicilic 4 g, Camfor 4 g, Anes­te­zi­nă 3 g, Hidrocortizon fiole II (două), Vaselină 45 g, La­no­lină 15 g.

Sper ca acest unguent să vă amelioreze simțitor starea sănătății, contribuind activ la reducerea durerilor.

VALERIU M. – Timișoara

„De ani de zile nu pot scăpa de nisipul la rinichi” (Răspuns pentru LUMINIŢA – Galaţi, F. AS nr. 1369)

Și eu am avut în 1998 în rinichiul drept con­glomerate minerale mici (nisip și pietre). Am făcut următorul trata­ment, cu ajutorul căruia am rezol­vat problema:

* Timp de șapte zile consecutiv, dimineața, cu o oră înainte de masă, am în­ghițit câte o bucățică de tămâie naturală, de mă­ri­mea unui bob de porumb. Să nu sfărâmați bobul de tămâie în dinți sau măsele, deoarece corodează dentiția (de aici și convingerea că sfărâmă pietrele la rinichi).

* Pentru a fi eliminate pietrele sfărâmate și nisipul din rinichi, timp de peste zece zile, am făcut băi fierbinți de șezut cu ceai de coada-calului. Datorită băi­lor, căile urinare se dilată și se pot eli­mina mai ușor pietrele sfărâmate din rinichi. Concomitent cu băile, am băut și ceai cald de coada-calului, care poate fi ames­tecat și cu alte plante diuretice, cum ar fi troscotul, urzica, pufulița, mătasea de porumb. Se beau doi-trei litri de ceai pe zi. Ceaiul se bea în în­ghițituri mici. Să ne abținem a urina (bineînțeles, cât se poate) pentru a elimina în cele din urmă urina cu presiune mai mare, antrenând în felul acesta pietrele sfărâmate și ce mai este în rinichi. Pentru o baie cu coada-calului este necesară o găleată de 6-7 litri plină de coada-calului proas­pătă, tocată mărunt, pentru a rezulta un ceai concentrat. Fiertura se poate păstra trei-patru zile, dacă e ținută la loc răcoros, și se reîncălzește pen­tru a fi folosită (cât suportăm de fierbinte). În timpul băii de șezut, rinichii trebuie să fie acoperiți de lichid. Durata băii este de 20-25 de minute. După baie, nu ne ștergem cu prosopul. Îmbrăcăm un halat și ne punem în pat, unde vom transpira puternic. Apoi, îmbrăcăm lenjerie uscată de noapte și ne culcăm.

DUMITRU C. – Suceava

„Am stenoză de meat uretral” (Răspuns pentru FLORIN T. – Sighişoara, F. AS nr. 1376)

Nu știu o rețetă anume pentru diagnosticul dvs., dar știu un leac bun la toate problemele uri­nare: împachetări cal­de cu coada-calului. Se face un decoct din trei-pa­tru mâini duble de coada-calului, fiartă în 5-6 litri de apă. Se lasă să se infuzeze până se răcește puțin, apoi se în­moa­ie două-trei prosoape în lichidul cât mai fierbinte. Se storc puțin și se înfășoară pe corp, de la omoplați în jos, cuprin­zând trunchiul, rinichii și tot abdo­menul. Procedeul se re­pe­tă de două-trei ori pe săptămână, seara, la culcare (ace­lași lichid se poa­te reînfierbânta de două-trei ori). Peste prosoape se pun folii de plastic, să nu se păteze patul, apoi un șal de lână sau un halat. Se recomandă păs­trarea lor toa­tă noaptea, dar dacă bolnavul nu le suportă, com­pre­sele se îndepărtează și se schimbă lenjeria udă cu alta uscată. Materialul compresei trebuie să fie foarte gros, flau­șat, să absoarbă cât mai multă fiertură. Știu că și în diabet apar uri­nările dese, așa că ar fi bine să faceți ana­lize. În plus, suprimați dulciurile și berea.

GETA S. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian