Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete rapide

Foto: 123RF

Dacă în urma sărbătorilor v-ați ales cu câteva kilograme în plus, iată două ingrediente naturale cu eficiență maximă în slăbit.

Oțetul de mere

La începutul secolului XX, cura cu oțet de mere a fost popu­lari­zată de celebrul medic ame­rican D.C. Jarvis și urmată de popoare întregi de femei care doreau o talie mai fină. Bogat în ami­no­acizi, vi­ta­mine și mine­rale – oțetul de mere stimulează di­gestia, prin creşterea salivaţiei şi a sucurilor gastrice, accelerează meta­bolismul, arderea grăsimilor şi stimu­lează procesele de eliminare. Este unul dintre cele mai simple şi mai efi­ciente tratamente de reglare a greu­tăţii, cu condiţia ca oţetul de mere să fie natural, adică preparat din mere, miere şi drojdie alimentară.

Mod de administrare: Într-un pa­har cu apă se pun două linguri de oţet de mere. Se bea de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor princi­pale. O cură durează 4 săptămâni, se face o pauză de 10 zile, după care se reia. După o lună, veţi cântări cu 3-4 kg mai puţin. Nu se ţine mai mult de 5 luni pe an.

Grapefruitul

Studii recente au arătat că grape­fruitul „bate” medicamentele anti-obe­zitate, când vine vorba de scă­derea în greutate. Un compus organic din grapefruit, numit nootkatonă, este cheia pentru care consumul de grapefruit favorizează scăderea în greutate într-un mod major.

Mod de ad­mi­­nistrare: Îna­inte de mesele prin­ci­pale, cu o jumătate de oră, con­su­mați câte un grapefruit sau sucul obținut prin stoarcerea fructu­lui. Nu consumați grapefruit dacă urmați tratamente cu medicamente alopate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian