Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cum să slăbim

Foto: Shutterstock – 2

Ne îngrășăm ușor, fără niciun efort, iar când încercăm să re­venim la silueta normală, mai ales cu trecerea anilor, dăm de greu. Cât trebuie să muncești ca să dai jos 5 kg de pe burtă sau 3 cm de pe talie! Izbânda e posibilă cu o condiție: ca să slăbim, trebuie să folosim metode diverse, care acționează în tot orga­nismul și reglează mai multe funcții.

Pregătirea pentru slăbit

Într-o oală cu 3 litri de apă căl­duță adăugați un pahar cu boabe de ovăz nedecorticat (nu fulgi de ovăz!) spă­late cu apă fierbinte, câte 2 lin­guri cu muguri sau frun­ze de mes­teacăn și frunze de merișoare tocate. Acoperiți vasul și lăsați să stea la rece 24 de ore. Într-un alt vas, puneți pe foc un litru de apă cu un pa­har cu măceșe. Când apa începe să fiarbă, mai adăugați câte 2 lin­guri cu mătase de porumb și iarbă de tros­cot. Acoperiți va­sul și lăsați-l pe foc mic, 15 minute. În­veliți va­sul într-un prosop flau­șat până la răcire. Stre­curați lichidele ob­ținute și amestecați-le. Lichi­dul se păstrează în sticle de culoare în­chisă, la rece, sau chiar la congelator.

Administrare: Se bea încălzit, cu 30 de minute înainte de mese: în prima zi, câte 50 ml, a doua zi, câte 100 ml, a treia și toate zilele urmă­toare, câte 150 ml. O cură durează 10 zile. Două săptămâni mai târziu poate fi repe­tată.

În timpul curei, se elimină cate­goric alimentele de origine animală, în special carnea și cârnații. Trata­mentul se face cel mai bine de două ori pe an – în postul de primăvară, înainte de Paște, și în postul de Cră­ciun, toamnă-iarnă.

Dieta profesorului Uglov

Vreau să vă propun dieta profe­sorului Uglov, un celebru chirurg sovietic, care a avut întotdeauna o sănătate excelentă și a trăit până la 103 ani. Mai mult, la vârsta de 100 de ani, academicianul efectua cu ușu­rință intervenții chirurgicale com­ple­xe! Pentru aceasta, el a ajuns în „Cartea Recordurilor Guinness” ca cel mai vârstnic chirurg practicant.

Rețetă (vă ajută să slăbiți între 3 și 5 kg)

Ora 9:00 – Se bea o ceașcă cu ceai negru sau cafea naturală cu pu­țin zahăr, dar nu mai mult de 1 lin­guriță. Mai bine folosiți miere de albine sau stevia.

Ora 11:00 – Se mănâncă 1 ou fiert tare, iar pentru desert, 8 prune uscate, înmuiate anterior în apă.

Ora 14:00 – Se mănâncă 200 g carne de pui, de vițel sau pește, sla­bă, 100 g de varză proaspătă sau fiar­tă (poate fi înlocuită cu morcov) și 1 portocală suculentă.

Ora 17:00 – Se mănâncă 30 g caș­caval degresat, un măr sau o por­tocală.

Ora 20:00 – Ultima masă: un pa­har cu kefir sau iaurt cu conținut scă­zut de grăsime.

Încercați să respectați acest regim timp de aproximativ 10 zile și vă veți simți mult mai sănătoși, iar talia se va subția.

Metodă de ardere rapidă a surplusului de calorii

Dacă, totuși, ați gre­șit și ați mân­cat din belșug într-o zi, faceți urmă­torul exercițiu: stați în picioare, cu tăl­pile paralele, puțin în­de­părtate, cu brațele în­tinse lateral, ori­zontal sau vertical, în sus. As­cultați mu­zică și stați așa timp de 25-35 de minute, fără miș­care. Vibrația muș­chilor în­cordați pre­vine și neutrali­zează de­pu­nerea grăsimilor în corp.

Slăbitul de noapte

Metodele prezentate ne ajută să slăbim ziua. Dar de ce să nu folosim și nopțile lungi de iarnă în interesul organismului? Și nici măcar nu este greu. O sfeclă mare se fierbe sau se coace la cuptor, se curăță, se rade pe o răzătoare cu orificii mici și se amestecă cu jumătate de linguriță ulei de măsline și o linguriță suc de lă­mâie. Salata de sfeclă trebuie con­su­mată înainte de culcare, urmată de un pahar cu apă caldă.

Înainte de folosirea procedurilor de slăbire, nu uitați să consultați me­dicul, dacă aveți probleme de sănă­tate.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian