
Dragă Andreea, și fata mea a trecut prin coșmarul care te chinuie acum, și la un moment dat a fost la un pas de a se sinucide. Eram înnebunită când vedeam cum se pierde. Medicamentele prescrise nu și-au făcut deloc efectul, ba din contră, au zăpăcit-o, părea drogată. Acum știu că acele medicamente au efecte secundare puternice. Norocul nostru a fost că am ajuns la un neurolog care ne-a spus că recuperarea fetei se poate face doar printr-o alimentație naturistă. Am întrerupt imediat medicamentele și i-am dat să bea zilnic doi litri de sucuri naturale făcute în casă și să mănânce 2-3 banane pe zi. Nu ne-a fost ușor, pentru că, pe atunci, fructele proaspete nu se găseau prea lesne, dar am trecut peste momentul critic. Acum fiica mea este un om normal, a terminat o facultate, are copii, iar boala prin care a trecut este un vis urât. Curaj, Andreea!
ANA – Giurgiu
„Sufăr de hiperkeratoză fisurală plantară” (Răspuns pentru SILVIU – Galaţi, F. AS nr. 1233)
Vă propun un tratament naturist cu bune rezultate: în fiecare seară se înfășoară tălpile cu un strat gros de 2-3 cm de morcovi rași mărunt, care se acoperă mai întâi cu o cârpă curată, apoi cu un plastic. Tratamentul durează circa o lună. Zilnic se rade altă porție de morcovi. Se poate repeta oricând. Succes!
ELISABETA E. – București
„Soţia mea are o tumoră pe hipofiză” (Răspuns pentru LIVIU S. – Iaşi, F. AS nr. 1310)
Citind apelul dvs., gândul m-a purtat instinctiv la cartea lui Ernst Günter, „Hrana vie – o speranță pentru fiecare”, din care vă dau următorul citat: „Am cunoscut un om, căruia din anii tinereții i s-a format o tumoră ce îi apăsa nervul optic. I s-a spus că trebuie operat imediat, altfel va fi prea târziu. A fost operat, dar omul respectiv este astăzi complet orb. Dacă ar fi existat cineva care să-l lămurească, să-i explice simplu că noi am fost creați pentru un alt fel de alimentație, că măcar două luni ar fi trebuit să încerce un regim hipoacid, poate chiar numai sucuri proaspete, ce bine ar fi fost!… Sunt convins că dacă nu și-ar fi făcut operație, omul s-ar bucura și azi de lumina ochilor”.
Deci, este vorba de o alimentație de 100% crudități. Poate acest răspuns vi se va părea absurd, dar citind cartea, vă veți lămuri despre ce este vorba. Cumpărați-o și citiți-o cu atenție. Recomand această carte tuturor cititorilor „Formulei AS”, dar mai ales celor disperați.
RALUCA – jud. Bistrița-Năsăud
„Teama de moarte mă macină zi şi noapte” (Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1323)
Am 52 de ani și am avut aceleași stări ca dvs. De mai bine de un an urmez diverse tratamente, inclusiv cele pomenite de dvs., dar mi-a fost tot mai rău. Am ajuns să cad din picioare pe stradă. Am făcut și tratament pentru inimă – deși nu am nimic – până când în final am făcut un control la o secție de psihiatrie și mi s-a pus diagnosticul tulburări anxioase și atacuri de panică. Mi s-a prescris un singur medicament – XANAX-tablete de 0,5 mg – pe care îl iau de trei luni de zile astfel: dimineața o jumătate de tabletă, iar seara o tabletă întreagă. La sfârșitul perioadei de trei luni să nu terminați brusc tratamentul, ci să micșorați progresiv doza: în loc de 1/2 tabletă, luați 1/4 tabletă, în loc de una întreagă luați jumătate. Apoi, numai o jumătate pe zi. Pot să vă spun că după trei luni de la începerea tratamentului, mă simt foarte bine și mi-au dispărut toate simptomele de dinainte. Puteți lua în continuare, în toate lunile care conțin litera R (ianuarie, februarie etc.) Gluconolactat de calciu și magneziu (fiole) și vitamina B6 (fiole) – câte una în fiecare zi (deci împreună) – și vitamina A + D2, de două ori câte un comprimat pe zi (pe cale orală).
Vă doresc multă sănătate.
FLORICA – Timișoara
„Cum să-mi ajut fiul, bolnav de rectocolită hemoragică?” (Răspuns pentru LIVIA – Padova, F. AS nr. 1327)
Pentru anemie: într-un pahar de 150 ml se pun un gălbenuș crud, o linguriță de cacao, o lingură de polen, o lingură de miere. Se amestecă până se formează o cremă omogenă, peste care se toarnă vin roșu sau negru (ar fi bine ca ouăle și vinul să fie de la țară). Această compoziție se bea dimineața pe stomacul gol, înainte de masă. Tratamentul durează minimum o lună.
ELENA M. – București
„Caut un leac pentru eliminarea lichidului de la genunchi” (Răspuns pentru ŞERBAN V., F. AS nr. 1335)
1. Cu mulți ani în urmă, copilul meu a pățit la fel cu genunchiul, în urma unei căzături pe gheață. Pe atunci, avea 9 ani. I se umflase genunchiul atât de tare, încât nu-l mai putea îndoi, nu putea merge. La policlinica pentru copii i s-au făcut puncții, dar fără nicio ameliorare, fiindcă genunchiul acumula și mai mult lichid. În cele din urmă, un medic ne-a recomandat următoarea rețetă: se iau două mâini bune cu sare grunjoasă și se dizolvă într-o jumătate de litru de apă, aflată la temperatura camerei. Sarea se topește și se obține o saramură. Se ia o bucată de pânză de bumbac, se înmoaie în saramură, apoi se pune pe genunchi și se lasă compresa două ore. Se pune de două ori pe zi, vreme de 12 zile. După aceste proceduri cu comprese reci de sare se trece la compresele calde. Se face un săculeț din pânză, se înfierbântă bine doi pumni cu sare într-o tigaie și se pun în săculeț. Se aplică pe genunchiul bolnav. Sarea trebuie să fie caldă, cât se poate suporta. Se continuă tratamentul până la vindecare. O dată început, tratamentul trebuie dus la bun sfârșit. Noi așa am procedat și copilul nostru s-a vindecat. Vă doresc sănătate!
SILVIA – Constanța
2. Și soțul meu a avut lichid, dar la cot. L-am tratat cu frunze de varză crudă (nu murată sau fiartă). Se scoate nervura groasă de la foaia de varză și aceasta se presează cu un sucitor sau cu o sticlă, până începe să zemuiască. Am pus-o pe locul cu lichid, am bandajat-o bine ca să nu se deplaseze și am lăsat-o acolo toată noaptea. După ce am repetat tratamentul o săptămână, lichidul a dispărut complet.
MARIA C. – Piatra-Neamț
3. Un leac simplu și foarte eficient îl constituie cataplasmele cu lut. Lutul se colectează din zone mai puțin poluate (se găsește și la magazinele naturiste, n. r.), de la o adâncime de doi metri. Se alege lutul păstos, care la umezirea cu apă lasă la frecarea între degete senzația de unsuros (nu contează culoarea lui: roșcat, galben, negru). Cataplasmele se fac astfel: se pun două linguri de lut cu apă (să fie lutul acoperit), se lasă două ore până se face o pastă ca untul și se pune între două bucăți de nailon sau de pânză. După aceea, se aplică pe locul respectiv și se ține două ore. În acest amestec se pun și două cepe răzuite. Vă doresc sănătate!
COSTINA M. – jud. Prahova
4. Și eu m-am confruntat cu aceeași problemă și m-a învățat cineva o metodă foarte simplă și rapidă. Seara vă culcați cu fața în sus, cu piciorul bolnav întins perfect, iar sub călcâi se pune ceva mai înalt. Piciorul trebuie să fie mai ridicat decât corpul. (Eu puneam o plapumă împăturită.) Astfel, lichidul dispare, este absorbit de țesuturi. Și dormiți așa câteva seri, până v-ați vindecat. În maximum o săptămână, lichidul și durerea dispar și nu mai apar niciodată. Dumnezeu să vă ajute!
MARIA G. – Pitești
„Am obezitate morbidă” (Răspuns pentru ANONIMĂ – F. AS nr. 1382)
Faptul că purtați tot timpul în spate 90 de kg în plus vă suprasolicită inima și întregul aparat cardio-vascular, respirator, locomotor, digestiv, tot organismul, de altfel. Spuneți că îngrășarea excesivă a survenit pe fondul hipotiroidismului. După părerea mea, este necesară o internare la Institutul Endocrinologic din București sau la Clinica de Endocrinologie din Iași, la fel de cunoscute prin specialiștii lor de excepție și prin rezultate. Aici, după o serie întreagă de investigații, vi se va stabili tratamentul medicamentos, precum și cel mai eficace regim alimentar hipocaloric, pe care – cel puțin o perioadă – va trebui să-l urmați sub control medical. Până atunci, însă, vă recomand să vă procurați și să studiați cu atenție volumul „Calorii negative. Alimente care ajută la slăbire” de Isabelle Martin, apărut în anul 1994. Ideea principală a cărții este că există alimente susceptibile să provoace, prin metabolizarea lor, arderea unui număr mai mare de calorii decât cele pe care le furnizează, reducând astfel acumulările de grăsime. Unii le spun „alimente antigrăsime”. Deci, cu cât mănânci mai mult, cu atât slăbești mai tare – tentant, nu? Ceapa și varza fac parte din rândul acestor alimente-minune. Merită să încercați regimul cu supă de ceapă și varză, a cărei rețetă s-a publicat de mai multe ori în „Formula AS”. Succes!
VIOLETA B. – Iași