Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Măști împotriva schimbărilor de anotimp

Foto: 123RF

Mască cu untdelemn

Iarna neobișnuită cu care ne confruntăm, compusă din zile calde și zile reci, ne afectează puternic te­nul. Pentru a-l proteja față de schim­bările meteorologice atât de dese și de capricioase, se reco­mandă să ape­lăm la măști. Cea pe care o reco­mandăm este extrem de simplă, dar foarte eficientă. Aplicați pe față, o dată pe săptămână, o mască din pân­ză albă, curată, îmbibată în untde­lemn călduț. Lăsați-o să acționeze vre­me de 20-30 de minute, aplicând peste ea o hârtie de pergament. Spă­lați-vă, apoi, cu apă caldă, la urmă călduță, dar fără să folosiți săpun. Masca se aplică seara, înainte de a vă culca.

Mască pentru împrospătarea obrazului

Amestecați o linguriță cu polen, 4 linguri cu suc de roșii și o lingură cu zer de lapte. Bateți bine compo­nentele cu telul, până se obține o cre­mă subțire și netedă. Aplicați-o pe fața bine curățată înainte, lăsați-o să ac­ționeze 20 de minute, apoi spăla­ți-vă cu apă rece.

Mască cu avocado

Ingrediente: 1 albuș, 1 linguriță suc de lămâie, 2 lingurițe polen proas­păt, 1/2 avocado bine copt și cojit.

Mod de preparare: băgați toate in­gredientele într-un mixer și ames­teca­ți-le până ce se obține o masă omo­genă. Întindeți pasta obținută pe față, gât și decolteu. Lăsați să acțio­neze 15 minute, apoi spălați-vă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian