Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri din Basarabia

Foto: Shutterstock – 2

Remedii populare magice

* Pentru reglarea rapidă a tensiunii, dege­tele mari de la ambele mâini se introduc în urechi; se apasă foarte puternic pe ele și se masează timp de 2-3 minute. Separat se înmoaie un prosop flau­șat în oțet de masă sau oțet de mere și bolnavul va sta cu tălpile pe el timp de 8-10 minute. Sau se înfășoară tălpile cu câte un prosop ca și cum ar fi o com­pre­să. La expirarea celor 10 minute, se mă­soară tensiunea. În același timp, o bu­că­țică de za­hăr se înmoaie în miere de al­bine sau în dulceață, se pune pe limbă și se suge timp de 5-7 minute. Dacă nu suportați dulciurile, puteți să mâncați o bucată de lămâie cu coajă, dar fără zahăr.

* O metodă foarte veche pentru reglarea ­ten­siunii – Rădăcini de hrean se spală bine cu periuța și se lasă în apă rece timp de 36 de ore. Se dau apoi prin răzătoa­rea măruntă sau se toacă. În masa obținută se adaugă atâta apă fiartă cât să fie la același nivel cu terciul. Se amestecă energic și se stoarce bine. Se amestecă câte un pahar de suc de hrean, suc de morcov roșu, miere de albine. Se păstrează în frigider, într-un borcan care se în­chide ermetic. Se consumă câte 2 lingurițe, cu o oră înainte de masă sau cu 2-3 ore după masă, de 3 ori pe zi, timp de 3 luni.

* Lumină verde: zilnic, timp de 15 minute, se luminează cu lumină verde creștetul capului. Dacă nu aveți bec de culoare verde, puteți folosi un pătrat din țesătură de culoare verde cu care se acoperă creștetul capului, iar deasupra se folo­sește un bec obișnuit. În același timp, se bea „apă verde”. Un pahar de apă se ține pe un cerc decupat din hârtie de culoare verde, timp de 5-6 ore, la lumina soarelui. Se beau de 3-4 ori, câte 50 ml apă, înainte de masă.

* Și hipo și hipertensiunea se tratează, dacă bol­navul ține un post negru (numai cu apă fiartă), timp de 3-5 zile. Înainte de culcare, se face o clismă cu multă apă.

* Usturoi și cartofi – Dimineața, în­ghițiți un cățel de usturoi fără a-l mesteca și beți apă rece după el. Se procedează în acest fel până când ten­siunea scade. De asemenea, ajută la scăderea ten­siunii și cojile de cartofi. Se spală cojile de la 4-5 cartofi, se pun în 0,5 litri de apă, se fierb 15 mi­nute, se strecoară zeama și se răceș­te. Se consumă 1-2 pahare din această fiertură pe zi.

* Semințe de mărar se pisează pulbere și se amestecă cu apă. Se consumă zilnic o linguriță. Metoda dă rezultate și în cazuri de insomnie, astm bronșic, dispnee, irascibilitate (nervozitate), pre­cum și pentru curățarea organismului.

* Două-trei castane proaspete se pun în buzu­na­rul stâng și din când în când se amestecă cu mâna.

* Frunzele de mușcată (de la o plantă la care nu s-au folosit îngrășăminte chimice). Se rup două frunze, se spală bine sub jet de apă de la robinet și se usucă cu un șervețel, în așa fel încât pufu­șorul de pe partea de jos să nu fie șters (înlăturat). Frunzele se îndoaie, apoi se rulează și se introduc în urechi, ținându-se timp de două ore. Când apa­re senzația de mâncărime, trebuie răbdat atâta timp cât se poate, aceasta fiind dovada că tensiu­nea se stabilizează.

* O frunză de mușcată se strivește puțin între degete și se leagă, la ambele mâini, în zona unde se ia pulsul. În scurt timp tensiunea se va nor­ma­liza.

* Turnatul apei – de cu seara, se pune pe masă un pahar cu apă. Dimineața, după trezire, se ma­sează ușor pielea capului cu vârfurile degetelor și se întinde bine tot corpul. Apoi, într-o mână se ia paharul cu apă, în cea­laltă mână un pahar gol. Mâi­nile se ridică în sus, deasupra capului, și se toar­nă atent apa dintr-un pa­har în altul de 30 de ori. Apa rămasă (care nu s-a văr­sat) se bea încet, cu în­ghițituri mici. La înce­put o să vă tremure mâi­nile, dar cu tim­pul, în pahar o să rămână tot mai multă apă. În acest fel, tensiunea scade trep­tat, dispar durerile de cap și alte ma­nifestări spe­cifice.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian