Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Delicatese cu mușețel

Foto: Shutterstock

Floarea de mușețel îți spune singură că face bine la fru­musețe. Mică și luminoasă, alcătuită dintr-un bănuț ca un soare, înconjurat de petale imaculate, este cea mai bună reclamă pentru delicatețe și puritate. Cele două condiții ale unui obraz frumos. Cui i-e milă să rupă Mușețelul din iarba verde poate să și-l procure din preparate cosmetice. Efectul nu va fi însă la fel de puternic ca acela al cosmeticelor preparate acasă, din flori parfumate și proas­pete.

Pentru albirea pielii și împotriva petelor

Ingrediente: 20 grame flori de mu­­­șețel, o cană cu lapte, o jumătate de ceașcă suc de lămâie, o cană cu apă.

Preparare: Turnați o cană de apă clocotită peste florile de mușețel. Lă­­sați-le să stea o jumătate de oră, apoi strecurați și amestecați-l cu laptele și sucul de lămâie. În­muiați în soluție o compresă de tifon și aplicați-o pe piele timp de o oră. Spălați-vă cu apă căl­duță și ungeți-vă pielea cu o cre­mă grasă. Faceți aceste aplicații de trei ori pe săptămână.

Pentru a elimina roșeața și iritarea pielii

Ingrediente: două linguri flori de mușețel, o lingură cu miere, o cană cu apă clocotită.

Turnați peste florile de mușețel o cană cu apă clocotită și lăsați-o la infuzat o oră, cu vasul acoperit. Stre­curați, apoi adăugați mierea și ames­tecați bine. Înmuiați bucăți de tifon în soluție și aplicați-le pe zonele iritate ale pielii. Schimbați tifonul când se usucă.

Rețetă pentru acnee

Ingrediente: două linguri flori de mușețel, o lingură cu rostopască, o cană cu apă.

Turnați o cană cu apă clocotită peste mușețel și rostopască, acoperiți vasul și lăsați-l 12 ore. Strecurați și ștergeți-vă pielea cu soluția obținută în fiecare zi, de cel puțin cinci ori, până când se văd rezultate.

Ulei de mușețel

Ingrediente: ulei de floarea-soa­re­lui presat la rece, flori de muşeţel mărunţite, proaspete sau uscate.

Preparare: Se umple un recipient de sticlă pe trei sferturi, cu flori proaspete sau uscate de muşeţel. Se toarnă peste ele uleiul până ce le aco­peră. Recipientul se închide ermetic şi se lasă la lumină timp de 14 zile. Apoi, se strecoară şi se mută soluția obținută într-un recipient de sticlă închis la culoare, care se păs­trează la rece.

Mod de folosire: Uleiul de mușe­țel poate fi aplicat pe piele, în forma sa pură, fără diluare. Se masează ușor pe față, timp de 5-10 minute. Este foarte bun pentru a combate ridu­rile fine, pielea uscată, crăpată, sensibilă, iritațiile pielii, in­flamațiile apărute după expu­nerea la soare, arsurile ter­mice, pentru a grăbi vinde­carea răni­lor și ulcerelor. Uleiul poate îmbogăți orice pro­dus cosmetic – creme și loțiuni, în proporție de 3 picături de ulei la 5 ml produs.

Uleiul de mușețel este eficient și pentru întărirea rădăcinii părului și combaterea mătreții. Se masează la rădăcini, se lasă să acționeze timp de o jumătate de oră, apoi se spală.

Pentru băi aromate și emoliente, adăugați 30 de picături de ulei de mu­șețel la o cană cu lapte. Turnați apoi amestecul în apa din cadă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian