Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Țelina și silueta

Foto: Shutterstock

Pentru a da jos rapid și comod câteva kilograme, rădăcina de ţelină este o alegere potrivită. Ajută la eliminarea apei şi a grăsimilor din organism, cu efecte directe asupra obezităţii şi celulitei. Pe lângă aceas­ta, ţelina scade senzaţia de foame şi este şi un foarte bun remineralizant, revitali­zant şi tonic general.

Suc de ţelină

Timp de 3-4 săptămâni, cu o jumătate de oră înainte de mi­cul dejun şi de masa de prânz, beţi câte 100-150 ml de suc de rădăcină de ţelină, proas­păt pre­parat. Este şi mai eficientă această cură dacă mâncați, în fiecare zi, câte o salată de frunze şi peţioluri de ţelină tăiate mărunt.

Salată de țelină cu măr

Luați o țelină mică, curățați-o și dați-o pe răzătoare. Amestecați țelina rasă cu aceeași cantitate de măr ras și asezonați salata cu suc de lămâie. Sa­lata se prepară întotdeauna proas­pătă. Consumați în fiecare zi câte o porție de salată, în locul mesei de prânz sau în locul cinei. În rest, mân­cați normal, dar reduceți zahă­rul, grăsimile și sarea.

Decoct de țelină

Fierbeți 200 g de țelină tăiată felii, într-un litru și jumătate de apă, timp de zece minute. Beți decoctul rezultat de-a lungul unei zile. Declanșează slăbirea și provoacă eliminarea apei în exces din țesu­turi. 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian