Se cunosc mai multe specii de salată verde, dar cea cu frunza lungă (lăptuca) are o valoare nutritivă mai mare decât celelalte. Conține multă fibră și mult potasiu, fier, calciu, fosfor, iod, magneziu, arsenic, betacaroten. Abundă în vitaminele A, B, C, D, E. Atenție: în 3 zile, cantitatea de vitamina C scade, dacă lăptuca nu se menține cu rădăcinile în apă. Eu scap de câteva kilograme și apoi mă mențin la greutate constantă în felul următor:
Luni, miercuri și vineri: consum 4-5 porții de salată verde pe zi, în cantități moderate, la care adaug pătrunjel verde, zeamă de lămâie; stropesc cu puțin ulei de măsline presat la rece și câte o felie de tofu, marinată în sos de soia. Sarea se va adăuga foarte puțină, pentru că sosul de soia este sărat.
Marți, joi, sâmbătă și duminică, prepar aceeași salată cu ingredientele respective, dar înlocuiesc tofu cu câte o lingură plină cu ton conservat în apă, la fiecare porție de salată.
Tofu este înlocuitorul cărnii și al brânzei, bogat în proteine, dar sărac în calorii și colesterol.
Tonul este o sursă excelentă de acizi grași Omega 3, de asemenea, sărac în calorii și colesterol.
Nu trebuie să uităm că este obligatorie și mișcarea, cât mai multă (mers pe jos, mers cu bicicleta, urcatul scărilor) și 2-2,5 l lichid pe zi (apă plată sau ceai de plante). Cu această dietă, slăbitul este garantat. Cu o pauză de o săptămână, puteți să repetați dieta (aveți grijă ce mâncați în această pauză, ca să nu puneți la loc kilogramele pierdute).
DANIELA – București