Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cura cu salată verde

Foto: Shutterstock

Se cunosc mai multe specii de sa­lată verde, dar cea cu frunza lun­gă (lăptuca) are o valoare nutritivă mai mare decât celelalte. Con­ține multă fibră și mult potasiu, fier, cal­ciu, fosfor, iod, magneziu, ar­se­nic, be­ta­ca­roten. Abun­dă în vita­minele A, B, C, D, E. Aten­ție: în 3 zile, can­ti­tatea de vitamina C sca­de, dacă lăp­tuca nu se men­ține cu rădăcinile în apă. Eu scap de câteva kilograme și apoi mă mențin la greutate cons­tantă în felul următor:

Luni, miercuri și vineri: consum 4-5 porții de salată verde pe zi, în cantități moderate, la care adaug pă­trunjel ver­de, zeamă de lămâie; stro­pesc cu puțin ulei de măsline presat la rece și câte o felie de tofu, marinată în sos de soia. Sarea se va adăuga foarte puțină, pen­tru că sosul de soia este sărat.

Marți, joi, sâmbătă și duminică, pre­par aceeași salată cu ingredientele res­pective, dar înlocuiesc tofu cu câte o lin­gură plină cu ton con­servat în apă, la fiecare porție de salată.

Tofu este înlocuitorul căr­nii și al brânzei, bogat în proteine, dar să­rac în calorii și colesterol.

Tonul este o sursă exce­lentă de acizi grași Omega 3, de ase­me­nea, sărac în calorii și co­les­te­rol.

Nu trebuie să uităm că este obli­ga­torie și mișcarea, cât mai multă (mers pe jos, mers cu bi­ci­cleta, ur­catul scă­ri­lor) și 2-2,5 l lichid pe zi (apă plată sau ceai de plante). Cu această dietă, slă­bi­tul este garantat. Cu o pauză de o săp­tă­mână, pu­teți să repe­tați dieta (aveți grijă ce mân­cați în aceas­tă pauză, ca să nu pu­neți la loc kilo­gramele pier­dute).

DANIELA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian