Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru DIANA F., F. AS nr. 1363 : „Soțul meu are neoplasm de colon ascendent”

Dr. biolog VIORICA VINTILĂ – tel. 0744/487.659, e-mail: [email protected]

De ani de zile cercetătorii au căutat și caută în continuare cauzele, meca­nismele de dezvoltare și terapii pentru cancer. Au fost facute progrese mari și putem spune azi ca acest cancer este tratabil, dacă este diagnosticat la timp.

Tumora canceroasă este un țesut format din celule cu o altă încărcătură genetică față de celulele învecinate, capabile să-și fabrice singure propriile vase de sânge, folosindu-se de cele din țesuturile sănătoase vecine. Deci, le putem numi și „inteligente”. Tumora canceroasă este capabilă să devieze activitatea sistemului imunitar al gazdei, fâcându-l să lucreze în bene­ficiul celulelor canceroase, folosindu-l pentru a se reproduce și răspândi la distanță (metastaze). Ce­lulele canceroase se găsesc în fiecare din noi, în stare latentă, până sunt „trezite” de un proces inflamator (cauza principală a apariției tumorilor canceroase). 

Imediat ce un țesut este le­zat, ca urmare a unui șoc (în spe­cial psihologic), a unei tăie­turi, arsuri, otrăviri, sau a unei infecții, locul respectiv este detectat de trombocitele din sange, care se îngrămădesc în jurul leziunii, eliberând o sub­stanță chimică numită „factor de creștere derivat din trombocite”. Aceasta substanță, la rândul ei, alertează celulele albe ale sis­temului imunitar care, la rândul lor, produc o serie de substanțe care coordonează operațiunile de reparare și refacere a zonei lezate. În mod nor­mal, când leziunea a fost reparată, celulele siste­mului imunitar se retrag. Dar celulele canceroase existente în această leziune secretă și ele o sub­stanță, numită „factor pro-inflamator”, care face ca „factorul de creștere derivat din trom­bocite” să se secrete în continuare, aglomerând și folosind celulele imunitare în favoarea lor.

Una din cauzele supraproducției de substanțe inflamatoare este stresul psihologic, care constă în izbucniri emoționale, stări de panică sau sentimente negative de supărare. Aceste stări pot provoca secreția în exces a hormonilor noradrenalină și cortizon care, în mod normal, stimulează factorii ce favorizează inflamația, ca elemente necesare reparării țesuturilor lezate. În același timp, acești hormoni acționează și ca fertilizatori pentru țesutu­rile canceroase lente sau deja formate.

Medicația antiinflamatoare prezintă multe efecte negative și nu poate fi singura soluție vala­bilă în rezolvarea acestei probleme, dar prin inter­mediul modalităților naturiste de tratament, aflate la îndemâna oricui, putem acționa eficient pentru reducerea inflamației și dezintoxicarea organis­mului atacat. Este vorba de eliminarea toxinelor pro-inflamatoare, adoptarea unui regim alimentar anticancerigen, căutarea echilibrului emoțional și satisfacerea nevoilor reale ale corpului nostru.

În primul rând, trebuie să eliminăm din ali­mentație zahărul și toate produsele alimentare ce conțin zahăr: siropuri, făină albă, pâine albă, orez alb, paste albe, covrigi, produse de patiserie; cartofi piure, cereale îndulcite (care se servesc dimineața la micul dejun), gemuri, dulcețuri, fructe gătite în zahăr, bauturi îndulcite, obținute pe cale industrială, băuturi carbogazoase, alcool. S-a demonstrat științific că zaharul și alimentele ce conțin zahăr (cu indice glicemic ridicat) hrănesc celulele canceroase.

Alimentele antioxidante indicate în dezinto­xicarea organismului și apoptoză (moartea progra­mată a celulelor canceroase): ceai verde, ghimbir (400 g ghimbir+ 400 g miere + 5 lămâi cu coajă cu tot, se introduc în blender și se obține o pastă din care se ia 1 lingură dimineața, pe stomacul gol); legume crucifere (varză de Bruxelles, varză roșie, broccoli, conopidă; usturoi, ceapă, praz, arpagic, mazăre, ridichi; fructe: avocado, prune, pepeni, grep, fructe de pădure, suc de rodii, căpșuni… Un preparat simplu și foarte important în lupta împotriva tumorilor canceroase este Siropul de usturoi: 10-12 căței de usturoi + 200 g miere + 200 ml oțet de mere se pun într-un blender și se amestecă bine. Siropul obținut se pune într-un bor­can și se ține la frigider 5 zile, timp în care se mai amestecă în el din când în când. În următoarele zile, dimineața, după ce se ia lingura de pastă de ghim­bir, se bea o cană de apă în care se diluează 2 linguri din acest amestec. Preparatul dă rezultate verificate în distrugerea celulelor canceroase din cancerul de colon, sân, plămâni și prostată.

Continuăm cu legumele bogate în carotenoide: morcovi, cartofi dulci, dovleci, bostani, dovlecei, roșii, curmale, caise, sfeclă roșie, și toate fructele și legumele colorate în portocaliu, roșu, galben, verde. Ele conțin pro vitamina A (caroten) și lico­pen, care au capacitatea de a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase; roșiile și sosul de roșii, soia (laptele de soia – cel mai bun este cel făcut în casă, cu ajutorul cănii Hapax, în care se adaugă 1 linguriță de scorțișoară pudră); ciuper­cile ce conțin Seleniu, plan­tele aromatice: pătrunjel, țe­lină, rozmarin, oregano, sal­vie, mentă, măghiran, cim­bru și busuioc. Toate au rol în stimularea celulelor sis­te­mului imunitar.

În alimentația bolnavilor de cancer se recomandă evitarea de carne roșie și a grăsimilor hidrogenate, tip margarină, și care conțin Omega 6 – răs­punzătoare de favorizarea dezvoltării celulelor can­ceroase.

Consumarea grăsimilor bogate în Omega 3 – unt, brânză, pește gras: macrou, sardine, somon, ton, hering, păstrăv, scrumbie, cod, creveți și suplimente alimentare cu Omega 3, care reduce procesul inflamator și răspândirea la distanță a tumorilor sub formă de metastaze.

Dintre alimentele probiotice sunt recomandate iaurturile și chefirul, murăturile în saramură.

Ca suplimente alimentare, cu acțiune vădită asupra celulelor canceroase:

* ESSIAC SW cu 8 plante 3×1/zi. Se comandă prin telefon, produsul fiind canadian, tel.: 0751209820/0721829659.

* CURCUMIN 95 C Complex cu Bioperine: 3×1/zi și ONCOLOGY STEM: 3×1/zi – ambele de la Herbagetica (tel. 0785/24.39.24).

Terapia alopată: radioterapia, chimioterapia și operația trebuie să le urmeze con­form sfatului medi­cului oncolog, dar în paralel cu terapia naturistă și alimentația sănătoasă, antiinfla­matoare, care reduce reacțiile adverse ale terapiei alopate.

Nu uitați întreținerea stării psihice: gândirea pozitivă, senină­tatea, bucuria, sprijinul din partea familiei și al prietenilor, acceptarea de sine, modul de viață activ….

Vă doresc multă sănătate!

(Aștept să mă sunați pentru mai multe detalii.)

„Caut o rețetă de slăbit potrivită pentru un diabetic” (Răspuns pentru SANDU – Brăila, F. AS nr. 1360)

Problema dumneavoastră poate fi rezolvată numai de un medic diabetolog. Vă sugerez să luați legătura cu Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli metabolice – Prof. Dr. N. Paulescu din București, tel. 021/210.64.60 sau 020475. Adresa: Str. Ion Movilă, 5-7 București. Le explicați cazul dumneavoastră și cereți să fiți înscris în programul de tratare a diabeticilor. Veți fi repartizat la un spital din Brăila. Nu încercați nimic fără sfatul medicului diabetolog, dacă vreți să nu vă agravați boala.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Candida mi-a invadat bronhiile” (Răspuns pentru TINCA – Focșani, F. AS nr. 1380)

D-na Tinca, scoateți carnea de porc din ali­mentația obișnuită, treceți la un regim ovo-lacto-vegetarian, cu abundență de legume și fructe proaspete la fiecare masă și luați propolis, fie glicolic, fie tinctură, 1/2 linguriță de 3 ori (1-1-1) 15 zile, în continuare 1/2 linguriță de 2 ori zi (1-0-1) alte 15 zile și se termină tratamentul cu 1 lingu­riță o dată pe zi, seara, încă 30 de zile la rând. După eradicarea Candidozei se ia profilactic câte 1/2  linguriță  la două zile, seara. Trebuie să consu­mați multe lichide: supe, ciorbe, ceaiuri, compoturi, suc de sfeclă roșie (pentru creșterea imunității) și apă plată 2,5 litri/ zi. Dacă acest tratament ce se află la îndemâna dvs. nu dă rezultatele dorite, sunați-mă și vă trimit un Sirop Expectorant eficient.

„De 15 ani sufăr de colon iritabil” (Răspuns pentru GORE-Târgoviște, F. AS nr. 1380)

D-le Gore, scoateți din alimentație alcoolul (chiar și șpriț sau bere), carnea de porc și derivatele ei definitiv și irevo­cabil, alimentele prăjite în untură și/ sau ulei încins, precum și lactatele integrale. Vă este îngăduit: carne albă de pasăre și pește, dar numai de 1-2 ori pe lună, la o sărbătoare. Luați o linguriță de argilă, pe care o puteți adăuga într-o hrană lichidă sau semi-lichidă, eventual în 1/2 cană de ceai de mușețel, după fiecare masă. Argila poate fi înlocuită sau alternată cu Cărbune medicinal 1/2 linguriță (Car­bocif, 1-2 capsule), după mese. Dacă acest trata­ment cu argilă în alternanță cu Cărbune medicinal nu dă un rezultat satisfăcător, se poate institui un tratament cu 1/2 linguriță argilă împreună cu 1/2 linguriță de Cărbune medicinal (Carbocif, 1-2 capsule), după mese. Atenție, aceste produse, argila și cărbunele medicinal, au ca efect secundar con­stipația, drept urmare trebuie ajustată doza pentru a nu se ajunge la acest efect nedorit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian