Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru FLORI – Iaşi, F. AS nr. 1361: „Am radiodermită cronică erozivă”

Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

Stimată doamnă, din păcate, radiodermita este un efect advers destul de comun al terapiei cu radiaţii în cazul pacien­ţilor diagnosticaţi cu cancer. Apro­ximativ 95% dintre pacienţii trataţi cu radiaţii suferă de diverse efecte adverse cutanate. Radiodermita cro­nică este cauzată de dezechilibrul local al unor factori proinflamatorii, putând să se menţină luni sau ani după tratament. De obicei, medicul curant recomandă diverse creme pe bază de steroizi topici și emoliente pe bază de dexpantenol. În plus, se recomandă evitarea produselor de îngrijire cu parfum și mulţi aditivi.

Recomandările generale de îngrijire a pielii ar fi:

– zona spălată zilnic cu apă caldă şi produse fără parfum; se vor utiliza pro­soa­pe cât mai moi;

– produsele de tip geluri sau creme trebuie aplicate la tem­peratura camerei şi alese specific pentru această proble­mă;

– purtaţi haine largi din bum­­bac, moi, pentru a evita fric­ţiunea. Folosiţi detergenţi sen­sibili pentru spălarea hai­nelor;

– evitaţi expunerea directă la aer sau apă rece sau fierbinte pe zona iradiată;

– limitaţi expunerea la soa­re şi evitaţi complet expunerea zonei iradiate la soare; folosiţi îmbrăcăminte cores­punzătoare şi creme de protecţie solară;

– scărpinatul sau masajul prin fricţiune sunt contrain­di­cate. Nu se aplică bandaje sau plasturi pe pielea afectată.

Tratamentul medicamentos este unul simpto­matic. Se folosesc produse emoliente, pe bază de petrolatum, ulei de castor, trolamină. Pentru des­cuamarea umedă se folosesc şi produse cu hidrogel, hidrocoloidale pentru minimizarea leziunilor exu­da­tive, iar pentru infecţii se folosesc produse cu ioni de argint, antibiotice topice, iodină de cadexo­mer, pudre de maltodextrină. Radioemulsiile cu trolamină sunt indicate pentru că ar putea fi radio­protective, fiind stimulatoare ale macrofagelor care îndepărtează ţesuturile necrozate, favorizează pro­liferarea fibroblastelor şi reduc alterarea vasculară.

Pentru hidratare şi emoliere se folosesc produse pe bază de apă ca unguente sau creme, creme cu corticosteroizi, dar nu şi pe pielea infectată, şi creme de barieră sau pansamente neadezive. Cre­mele pe bază de sulfadiazin de argint sunt indicate pentru reducerea riscului de infecţii, reducerea disconfortului, menţinerea mediului steril şi redu­cerea aderenţei pansamentelor.

Hidrogelurile se folosesc pentru că au efect de răcire, cresc hidratarea şi absorb cantităţi de exudat. Pansamentele cu hidrocoloid sunt indicate pentru descuamarea umedă şi rănile infectate, asigurând suport autolitic antiaderent.

În plus, puteţi încerca terapia alternativă pe bază de produse naturale din gama Imunoinstant. Este vorba despre produsele dermatocosmetice şi suplimentele alimentare obţinute din Ou Hipe­rimun de către Compania producătoare Romvac. Apelaţi cu încredere la medicii terapeuţi ai Ca­binetului de Terapii Alternative aparţinând acestei companii în vederea prescrierii unui protocol tera­peutic adecvat afecţiunii de care suferiţi.

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Caut tratament pentru tiroidită autoimună, noduli la sâni și chisturi ovariene” (Răspuns pentru IONEL D., F. AS nr. 1405)

Denumirea de boală autoimună este o invenție a medicinei alopate, pentru a-și masca neputința în vindecarea anumitor boli. Și sunt tot mai multe, unele provocate chiar de folosirea nechibzuită a unor medicamente cu foarte multe efecte secun­dare. Nu e niciun secret, doar citiți prospectele medicamentelor și vă veți da seama câte efecte negative pot apărea în urma unui tratament alopat!

În facultate, m-am specializat în sinteza medica­mentelor și știu foarte bine ce dezastru poate provoca folosirea nechibzuită a unor concentrații mari din ele! Cu cât crește gama medicamentelor, cu atât crește și numărul bolnavilor! Medica­men­tele nu vindecă, ci otrăvesc! În schimb, în natură, există leac pentru orice boală!

La vârsta de 3 ani, am fost cobaiul unui felcer, fără nicio pregătire medicală, care m-a făcut „legumă”, administrându-mi o doză de medicament prea mare chiar și pentru un adult, doar pentru faptul că îmi curgea nasul! Au urmat ani la rând de internări în spitale, ultima cu o insuficiență renală gravă, la 19 ani. Mi-am luat soarta în mâini și am descoperit o argilă uluitoare, care mi-a salvat viața! Fiind inginer chimist, pot să dau lecții din toate punctele de vedere despre dezastrul pe care îl pot provoca medica­mentele!

În România, din farma­ciile doldora de oferte tele­vizate, „fericiții” care au acces la o gamă foarte mare de medicamente fără rețetă ies cu sacoșa plină! Recla­mele companiilor farmaceu­tice ne paralizează inclusiv reflexele de conservare! Ceea ce nu se întâmplă peste tot în lume! În 1985, având o fractură și mâna în gips, la Budapesta, în trei farmacii mi s-a refuzat eliberarea unui flacon de calciu efervescent (în mare vogă atunci) fără rețetă!

Dispunem de cele mai moderne și eficiente terapii, conform ghidurilor europene, dar România este pe primul loc în lume, raportat la numărul de locuitori, la toate tipurile de cancer! Asta ar trebui să ne dea de gândit! Așadar, doar natura mai poate să ne vindece! Dumnezeu are grijă de noi, cu ceea ce ne oferă, nu companiile farmaceutice care au ajuns de mult pe primul loc în lume la cifra de afa­ceri! Pe ei îi interesează doar profitul, nu sănătatea noastră! Dovadă: neputința lor în fața virusului COVID-19. Nu le faceți jocul, medicamentele de orice fel, folosite „cu lopata”, sunt catastrofale pentru sănătate! Românii sunt pe primul loc în lume la producția de fructe de pădure (cu arome, gust și calități uluitoare), plante aromatice și medicinale! Le vindem străinilor pe nimic și primim în schimb deșeuri chimice și otrăvitoare, inclusiv alimente de import, la care au standarde duble: cele bune pentru occident, iar nouă – resturile frumos ambalate, dar de o calitate jalnică!

Cum este posibil ca o gamă foarte largă de medicamente să poată fi cumpărate fără rețetă de orice persoană neavizată? Chiar și cu prescripție medicală, multe din­tre ele ne produc „daune totale”!

Tehnologia ultramodernă și pri­ceperea genială a unor cerce­tă­tori, cu adevărat interesați de sănă­tatea oamenilor, ne pun la dispo­ziție produse 100% naturale, de o cali­tate uluitoare! Mă refer, printre altele, la uleiurile esențiale produse de DOTERRA (tel. 0740.591.874), cu care unii bolnavi s-au vindecat mira­cu­los, inclusiv de cancer! Argila ALGO este cea mai banală dintre toate remediile, dar vindecă spectaculos bolile digestive, cirozele, insuficiența renală, diabetul sau bolile tiroidiene, toate declarate „autoimune”. Nu veți găsi nicio persoană care să reclame efectele secun­dare ale argilei, pentru că nu există! Problemele fiicei dvs. se rezolvă folosind 150 g argilă ALGO pe zi, timp de 6 luni. Pentru nodulii de la sân, trebuie să renunțe la folosirea antiperspirantelor solide, care blochează eliminarea toxinelor, ce ajung pe cea mai scurtă cale la glandele mamare. În plus, antipers­pirantele conțin compuși chimici toxici care favorizează apariția cancerului la sân. Pentru detalii referitoare la tra­tament puteți să mă contactați la tel. 0788/23.38.73. Pen­tru a procura argila ALGO la preț de producător su­nați la tel. 0258/86.56.77.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„De 10 ani am migrene îngrozitoare” (Răspuns pentru MARIA, F. AS nr. 1380)

D-na Maria, dacă aveți dureri de cap numai ziua, luați o cană de ceai mai concentrat de Coajă de Salcie dimineața, după micul dejun, și o cană de ceai mai concentrat de Coajă de Mesteacăn, după masa de prânz. Dacă aveți migrene și noaptea, luați seara, înainte de culcare, o cană de ceai din Coajă de Salcie și Mesteacăn, amestec 1/1. Ceaiurile pot fi îndulcite cu miere de albine, după gust. Un lucru important este să urmăriți cu răbdare și atenție ce anume declanșează aceste migrene, căci reușind să decelați și să îndepărtați cauza lor, automat va dis­părea și efectul. De regulă, cauzele trebuie căutate în alimente (grăsimi animale, preparate din carne prăjită în untură sau ulei; lactate grase, ciocolată, dulciuri concentrate, cafea, tutun, alcool, sau în tulburări psiho-emoționale declanșate de stresul intelectual (profesional), stări conflictuale și, nu în ultimul rând, probleme cu vederea sau cu auzul. Regula este că organis­mul nostru răspunde cu durere la tot ce-l tulbură, ce-l deranjează, or, înde­părtând cauza tulburării, vor dispărea și consecințele, adică migrena.

Dacă aceste investigații simple și ceaiurile recomandate nu vă aduc o ameliorare, sunați-mă și vă voi tri­mite un preparat adecvat.

„Am intestine iritabile” (Răspuns pentru ELENA – Curtea de Argeș, F. AS nr. 1362)

Intestinele dvs. vă transmit, prin durere, balo­nare, greață sau oricare alt disconfort, ceea ce su­portă și ceea ce nu suportă. Hrăniți-vă cu alimentele ce nu vă fac rău și adăugați aprox. 1/2 linguriță de cărbune medicinal între mesele principale. Nu faceți însă exces, căci vă poate constipa, sau, dacă observați acest efect secundar, folosiți o cantitate mai mică de cărbune , adică 1/3 linguriță.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian