Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cum se împart Paștile și Lumina de Înviere: preoții și voluntarii vor trece pe la casele credincioșilor

Foto: Zach Lucero on Unsplash

După ce, în ultimele zile, au luat în calcul și au anunțat public mai multe scenarii de desfășurare, pe timp de pandemie, a sărbătorilor pascale, autoritățile au anunțat miercuri seara, prin intermediul ministrului de Interne, Marcel Vela, cum vor ajunge credincioșii ortodocși să ia Lumina în seara Învierii și să primească Sfintele Paști.

  • Slujbele din Noaptea de Înviere vor fi oficiate fără prezența credincioșilor, care nu vor avea acces în interiorul, curtea sau în apropierea lăcașurilor de cult.
  • Sfintele Paști vor fi distribuite la domiciliul enoriașilor din toate parohiile de către personalul clerical și de voluntari. Acest lucru se va întâmpla vineri și sâmbătă, în intervalul orar 8– 17, și duminică, în prima zi de Paști, între orele 6–12, la solicitarea credincioșilor.
  • Sfânta Lumină sosită de la Ierusalim va fi distribuită în parohii de către personalul clerical și maximum cinci voluntari, sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 20.
  • Atât clericii cât și voluntarii voluntarii din parohii vor avea echipament de protecție, mască și mănuși, și vor avea asupra lor, ca semn distinctiv de organizatori, o banderolă albă pe braț, precum și un ecuson cu data de identificare, ștampilat de parohie.
  • Pentru a primi Lumina Sfântă sau Paștile, credincioșii nu vor putea ieși. Credincioșii vor primi, în Noaptea de Înviere, Paștile sau Sfânta Lumină din pragul casei ori la fereastră, fără a ieși în stradă, iar în zona locuințelor multifamiliale, acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de Asociația de Proprietari sau de chiriași, care va purta echipament de protecție, mască și mănuși.
  • Spitalele în care nu există preot de caritate, centrele sociale și centrele de carantină vor primi Paști și Lumină Sfântă de la cadrele Ministerului de Interne aflate în misiune în Noaptea de Înviere.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian