Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Elixire chinezești pentru slăbit

Foto; Shutterstock

– Statul în casă a lăsat urme neplăcute pe trupurile noastre. Dacă v-aţi propus să slăbiţi, umătoarele ceaiuri chinezești străvechi vă pot fi de mare ajutor –

Ceai Pu-erh

Obţinut, de mii de ani, din arbore­le de ceai care creşte în regiunea Yunnan din China, ceaiul Pu-erh con­ţine un ingredient de activare a enzi­mei care micşorează ţesutul adipos. Medicina tradiţională chi­neză îl con­semnează la loc de cinste pen­tru be­ne­ficiile sale asu­pra să­nă­tăţii. Iată câte­va: ajută diges­tia, sti­mu­lează imu­­­ni­tatea, previne apari­ţia bo­lilor cardiovasculare şi a dia­betului.

Mod de preparare și utilizare:

Pentru o cană de ceai sunt nece­sare o linguriţă sau două de plantă (se găsește și la pliculețe), care se clătesc înainte de folosire (într-o strecură­toare) cu apă caldă. Se toarnă apoi o cană apă clocotită şi se lasă la infuzat 4-5 minute. Începeţi ziua cu o cană sau două de ceai Pu-erh. Se beau până la trei căni pe zi.

Ceai de lotus

Folosit atât în medicină, cât şi în ritualurile religioase din Orient, lotu­sul este o plantă ce crește pe apă, ves­ti­tă în întreaga lume pentru pro­prie­tățile sale vindecătoare. Frunzele de lotus s-au arătat a fi un duşman al obezităţii şi al bolilor care o însoţesc. Tratamentul cu frunze de lotus îm­piedică for­marea ţesutu­ri­lor grase, ac­ce­lerează metabo­lis­mul şi dizolvă depozitele de gră­sime deja formate, care cu timpul se to­pesc.

Mod de preparare și utilizare:

Pentru o cană de ceai aveţi nevoie de 5-10 g frunze uscate sau 15-20 g frunze proaspete de lotus. Turnaţi peste ele apă clocotită, lăsaţi-le la in­fuzat 3-5 minute, apoi strecurați. Se bea o cană de ceai seara, înainte de cină.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian