Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete pentru îngrijirea mâinilor

Unul dintre efectele secundare minore ale pandemiei actuale este, fără îndoială, faptul că toți, în această perioadă, ne confruntăm cu mâini uscate și aspre. Cauza este clară: toată lumea știe că cea mai bună luptă împotriva acestui virus este respectarea câtorva reguli de pro­filaxie simple, inclusiv aceea de spă­lare sau dezinfectare a mâinilor de mai multe ori pe zi. Iată câteva rețete bazate pe ingrediente naturale, foarte eficiente pentru îngrijirea mâinilor.

Ulei de măsline

Cel mai eficient este uleiul de măsline extravirgin, pentru că păs­trează toate sub­stan­ţele valoroase. Este o adevă­rată binecuvântare pen­tru pielea uscată a mâinilor.

Aplicați în fiecare zi, prin masaj ușor, o cantitate mică de ulei de măs­line pe mâini, până este absorbit, apoi şter­geţi surplusul cu un şerveţel. Când situația mâinilor se îmbună­tă­țește, tratamentul se face pentru între­ţinere, de două ori pe săptămână.

Miere, aloe, ulei de migdale

Ingrediente: o lingură cu miere, o lingură cu suc de aloe vera (gel), o lingură cu ulei de migdale dulci, trei picături de ulei esențial de lavandă.

Într-un bol de sticlă amestecați mierea, sucul de aloe vera (gelul), uleiul de migdale, picăturile de ulei de lavandă. Se agită puternic până se obține o emulsie omogenă. Se aplică pe mâini, cu masaj ușor. Lăsați să ac­ționeze timp o jumătate de oră. Apli­cați de mai multe ori pe săptămână, după cum este necesar.

Cartofi, suc de roșii, glicerină

Ingrediente: 2 cartofi, 2 linguri cu suc de roșii, o linguriţă cu glicerină ve­getală.

Fierbeţi cartofii curățați, pasaţi-i până se transformă în piure, adăugaţi sucul de roșii, glicerina şi amestecaţi bine. Masaţi-vă mâinile cu crema obţinută, pe care o lăsaţi să acţioneze 10-15 minute, apoi clătiţi-vă.

Miere, gălbenuș, ulei de măsline

Ingrediente: o lingură cu miere, un gălbenuș, o lin­gu­riță cu ulei de măsline.

Se amestecă bine ingre­di­en­tele până se omoge­ni­zează. Pasta obținută se întinde pe mâini cu masaj ușor. Lăsați-o să acționeze 30 de minute.

Cremă nutritivă

Ingrediente: două linguri cu ulei de migdale, o linguriță cu la­no­lină anhidră, o lingură cu ceară de al­bine, 2-3 picături de vitamina E.

Ceara se pune pe baie de aburi până se topește, apoi se ia de pe foc şi se adaugă, amestecând continuu, ule­iul, lanolina şi vitamina E. Se păs­trează la frigider maximum 3 luni.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian