
Unul dintre efectele secundare minore ale pandemiei actuale este, fără îndoială, faptul că toți, în această perioadă, ne confruntăm cu mâini uscate și aspre. Cauza este clară: toată lumea știe că cea mai bună luptă împotriva acestui virus este respectarea câtorva reguli de profilaxie simple, inclusiv aceea de spălare sau dezinfectare a mâinilor de mai multe ori pe zi. Iată câteva rețete bazate pe ingrediente naturale, foarte eficiente pentru îngrijirea mâinilor.
Ulei de măsline
Cel mai eficient este uleiul de măsline extravirgin, pentru că păstrează toate substanţele valoroase. Este o adevărată binecuvântare pentru pielea uscată a mâinilor.
Aplicați în fiecare zi, prin masaj ușor, o cantitate mică de ulei de măsline pe mâini, până este absorbit, apoi ştergeţi surplusul cu un şerveţel. Când situația mâinilor se îmbunătățește, tratamentul se face pentru întreţinere, de două ori pe săptămână.
Miere, aloe, ulei de migdale
Ingrediente: o lingură cu miere, o lingură cu suc de aloe vera (gel), o lingură cu ulei de migdale dulci, trei picături de ulei esențial de lavandă.
Într-un bol de sticlă amestecați mierea, sucul de aloe vera (gelul), uleiul de migdale, picăturile de ulei de lavandă. Se agită puternic până se obține o emulsie omogenă. Se aplică pe mâini, cu masaj ușor. Lăsați să acționeze timp o jumătate de oră. Aplicați de mai multe ori pe săptămână, după cum este necesar.
Cartofi, suc de roșii, glicerină
Ingrediente: 2 cartofi, 2 linguri cu suc de roșii, o linguriţă cu glicerină vegetală.
Fierbeţi cartofii curățați, pasaţi-i până se transformă în piure, adăugaţi sucul de roșii, glicerina şi amestecaţi bine. Masaţi-vă mâinile cu crema obţinută, pe care o lăsaţi să acţioneze 10-15 minute, apoi clătiţi-vă.
Miere, gălbenuș, ulei de măsline
Ingrediente: o lingură cu miere, un gălbenuș, o linguriță cu ulei de măsline.
Se amestecă bine ingredientele până se omogenizează. Pasta obținută se întinde pe mâini cu masaj ușor. Lăsați-o să acționeze 30 de minute.
Cremă nutritivă
Ingrediente: două linguri cu ulei de migdale, o linguriță cu lanolină anhidră, o lingură cu ceară de albine, 2-3 picături de vitamina E.
Ceara se pune pe baie de aburi până se topește, apoi se ia de pe foc şi se adaugă, amestecând continuu, uleiul, lanolina şi vitamina E. Se păstrează la frigider maximum 3 luni.