Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sfaturi din grădina verde – LOBODA

Foto; Shutterstock

Este o altă plantă-minune pen­tru siluetă. Are darul de a acti­va sucurile digestive și de a spori eli­minarea toxinelor. Totodată este plină de vitamine, minerale și fibre, și săra­că în calorii. Se consumă lo­bodă sau suc de lobodă, trei săptă­mâni, cu pau­ză de două săptămâni, apoi cura se reia.

Salată de lobodă

O mână de frunze proaspete de lo­bodă, spălate şi mărunțite, se ames­tecă cu câteva frunze de salată verde şi cu pătrunjel tocat. Se adaugă suc de lă­mâie şi puţin ulei de măs­line. Con­sumați câte o porție de salată de lobo­dă, de două ori pe zi, înainte de masa de prânz și cea de seară.

Suc de lobodă

Puneți în blender o mână de frun­ze de lobodă, spălate și mărunțite, apoi adăugați puțină apă. Sucul obți­nut se consumă de 2 ori pe zi, înainte de mese. Se poate amesteca cu puțin suc de morcovi sau țelină, pentru îm­bunătățirea gustului.

Borș de lobodă

Ingrediente: 150 g lobodă, 100 g ceapă verde, un morcov mic, o lin­gură orez, leuș­tean și pătrunjel ver­de, un litru de borș proaspăt.

Mod de pre­parare: Pu­neți la fiert într-un litru de apă ceapa, morco­vul, tăiate mă­runt, împreună cu orezul. Du­pă 10 minute de fierbere, adăugați și loboda, după alte 5 minute, borșul și un praf de sare, iar la sfârșit, ver­deața tocată. Înlocuiți în fiecare zi o masă cu o porție de borș de lobodă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian