Este o altă plantă-minune pentru siluetă. Are darul de a activa sucurile digestive și de a spori eliminarea toxinelor. Totodată este plină de vitamine, minerale și fibre, și săracă în calorii. Se consumă lobodă sau suc de lobodă, trei săptămâni, cu pauză de două săptămâni, apoi cura se reia.
Salată de lobodă
O mână de frunze proaspete de lobodă, spălate şi mărunțite, se amestecă cu câteva frunze de salată verde şi cu pătrunjel tocat. Se adaugă suc de lămâie şi puţin ulei de măsline. Consumați câte o porție de salată de lobodă, de două ori pe zi, înainte de masa de prânz și cea de seară.
Suc de lobodă
Puneți în blender o mână de frunze de lobodă, spălate și mărunțite, apoi adăugați puțină apă. Sucul obținut se consumă de 2 ori pe zi, înainte de mese. Se poate amesteca cu puțin suc de morcovi sau țelină, pentru îmbunătățirea gustului.
Borș de lobodă
Ingrediente: 150 g lobodă, 100 g ceapă verde, un morcov mic, o lingură orez, leuștean și pătrunjel verde, un litru de borș proaspăt.
Mod de preparare: Puneți la fiert într-un litru de apă ceapa, morcovul, tăiate mărunt, împreună cu orezul. După 10 minute de fierbere, adăugați și loboda, după alte 5 minute, borșul și un praf de sare, iar la sfârșit, verdeața tocată. Înlocuiți în fiecare zi o masă cu o porție de borș de lobodă.