Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru AUREL M., F. AS nr. 1410 – „Caut un leac pentru lombalgie discartrozică”

Dr. LUCICA SIMA – ROMVAC COMPANY SA – Centrul de Imunologie, Șoseaua de Centură nr. 7, Voluntari, Ilfov, tel. 0737/50.10.60, 0722/85.12.77, 021/350.31.09, fax: 021/350.31.10, www.imunoinstant.ro

Durerile pe care dumneavoastră le resimţiţi sunt determinate, conform diagnosticului pe care îl prezentaţi aici, de dege­nerarea (degradarea) treptată a dis­cului intervertebral. Riscul dezvol­tării acestei afecţiuni este reprezentat de apariţia unei hernii de disc. Se re­comandă kinetoterapie, adaptată în funcţie de diagnosticul imagistic al afecţiunii.

O terapie complementară pentru această afec­ţiune este reprezentată de administrarea de su­pli­mente alimentare din gama Imunoinstant. Aces­tea deţin proprietăţi antiinfla­matorii şi imunomodula­torii esenţiale în cazul afecţiunii de care suferiţi. Principalul produs recomandat din această gamă este ROdia, sub formă de com­primate şi obţinut din membrana cochilieră a oului hiperimun, ca­racte­rizată printr-o structură si­milară cu cea a compo­nentelor articulare. Se recomandă un trata­ment pe o perioadă îndelungată (minimum 30 de zile). Pen­tru a beneficia de o schemă terapeutică adecvată, apelaţi cu încredere la medicii terapeuţi ai Cabi­netului de Medicină Complementară aparţinând de firma producătoare Romvac. Multă sănătate!

„Cum pot scăpa de un polip uterin?” (Răspuns pentru D. T. – Râmnicu Vâlcea, F. AS nr. 1410)

Stimată doamnă, luaţi în vedere faptul că polipii uterini reprezintă formaţiuni benigne cu risc de malignizare. Cu alte cuvinte, există posibilitatea ca polipul respectiv să se cancerizeze în timp. De aceea, principala recomandare este de a relua con­sultaţiile la medicul ginecolog; scurgerile de care suferiţi pot fi determinate de o suprainfecţie. Există riscul ca spălăturile pe care le-aţi efectuat să agra­veze situaţia. Pentru aceste scurgeri, recomandarea este de a solicita un examen microbiologic, pentru identificarea infecţiei locale. O opţiune la terapia clasică ce v-ar putea ajuta în lupta cu secreţia res­pectivă, dar care nu este vindecătoare pentru polip, este reprezentată de terapia pe bază de produse naturale din gama Imunoinstant. Eficienţa lor este cu atât mai mare dacă reuşiţi să obţineţi un rezultat microbiologic din secreţie. Sunt produse caracte­rizate prin efecte antimicrobiene, antiinflamatorii şi imunomodula­toare; în plus, sunt lipsite de efecte adverse. Compania producătoare Romvac deţine inclusiv un Cabinet de Medicină Complementară unde puteţi solicita sfatul medicilor terapeuţi.

Multă sănătate!

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected]

„Am laringită acută catarală” (Răspuns pentru SERGIU – București, F. AS nr. 1406)

Laringita acută catarală este o inflamație nespe­cifică, la nivelul laringelui, care se manifestă cu răgușeală, obo­seala vocii, voce fără timbru, tuse seacă (iritativă), parestezii, uneori dispnee (lipsă de aer). Laringita ca­tarală este frecvent întâlnită, în mod deosebit la băr­bați, care sunt mai expuși fac­torilor iritativi favorizanți: fum de țigară, alcool, noxe profe­sionale (gaze și vapori toxici, praf). Alți factori etiologici sunt: supraso­licitarea cronică a vocii (cân­tăreți, profesori, avo­cați, profe­sioniști vocali), obstrucția nazală (nas înfundat), cu res­pirație orală și gât uscat, infecțiile cronice rino-sinusale, dentare și bronho-pulmo­nare, boala de reflux gastro-esofagian.

Tratamentul etiologic al laringitei catarale con­stă în evitarea noxelor și a factorilor iritanți (praf, tutun, alcool, substanțe chimice), tratamentul sufe­rințelor rino-sinusale, repaus vocal și reeducare foniatrică în caz de mal-menaj vocal.

Tratamentul local constă în:

– Substituție lichidiană cu ceaiuri din: podbal, plămânărică și lichen de piatră (se prepară o infuzie din câte o linguriță cu plantă, la 200 ml apă clo­cotită).

– Gargară cu o infuzie de mușețel, salvie, găl­benele și tă­tă­neasă.

– Refacerea troficității mu­coasei prin api­te­rapie: Propo­sept (3 x 1 table­te pe zi) sau miere de albine cristalizată, fa­gure de miere căpăcit.

– Susținerea terenului imu­nologic cu Imunorezistan Forte (extract din echinacea).

– Unde scurte, în doze medii, 10 ședințe, cu durata de 10-15 minute, regiunea cer­vi­cală.

– 10 ședințe aerosoli cu Dexametazonă sau flixotide nebules, Gentamicină și ser fiziologic.

– Tratament balneocli­ma­teric cu aerosoli în stațiu­nile Ocna Sibiului, Govora.

– „Salină la domiciliu” – o metodă comodă și eficace, cu ajutorul inhalațiilor și pulverizațiilor cu Ocna­sept (aerosol salin cu extract din plante medicinale aromatice). Ocnasept poate fi comandat la tel. 0722/20.27.36, sau e-mail: sanmedsb@ gmail.com.

VASILE STANCIU – fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48

„Caut un tratament pentru varicocel” (Răspuns pentru C.T., F. AS nr. 1413)

Asociat cu secreția redusă de spermă (oligo­spermie), ce determină în majoritatea cazurilor sterilitate, varicocelul prezintă simptome ușoare, precum: senzație de tensiune și greu­tate la nivelul testiculului afectat, for­mare de mici varice cu dila­tarea ve­ne­lor ce colectează sângele provenit de la testicul, senzație slabă de durere ce iradiază la nivelul regiunii inghi­nale (sporadic), ceea ce face ca bol­navul să nu se prezinte imediat la medic.

Cauze: insuficiența valvelor venoase, care sub efectul gra­vitației (stând ridicat în pi­cioare), au rolul de a ne per­mite întoarcerea sân­gelui în sus, comprimarea venei sper­matice de o tu­moră, stea­toză venoasă, ce împie­di­că curge­rea norma­lă a sânge­lui, va­riații de tempe­ratură la nivelul scrotului (băi fier­binți, expunere excesivă la soare), trau­matisme etc.

Sunt afectați în general bărbații, însă și femeile care prezintă inflamații cro­nice pelvine, cu dila­tarea patologică a ple­xurilor venoase de la nivelul uterului și ova­relor, varice ale membre­lor inferioare sau hemo­roizi – pot avea diag­nostic prezumptiv de varicocel pelvic.

Există două tipuri de vari­cocel: – Esențial. – Simp­tomatic. Având în vedere vârsta dvs., cred că este vorba de varicocel simptomatic, apă­rut ca urmare a unei drenări dificile a sângelui venos sau prezenței unor tumori, ganglioni măriți sau chisturi care comprimă venele ce provin din testicul.

De obicei, varicocelul apare în stânga. Diag­nosticul se pune în urma unui examen medical, cu pacientul în picioare (când presiunea venoasă crește), prin palpare – manevra „valsalva” – sau/și prin examen Doppler, cu ajutorul unei sonde așezate pe testicul, ce evidențiază viteza sângelui.

Opțiunea pentru tratament chirurgical se im­pune numai în caz de sterilitate sau dureri cu dis­confort important și constă în varicocelectomie – embolizare radiologică sau scleroembolizare per­cutană prin cateterism.

Corectarea chirurgicală are frecvent efecte favorabile asupra calității și motilității sperma­to­zoizilor.

Intervenția se face sub anestezie locală, înțe­pân­du-se vena femurală dreap­tă, prin care, prin­tr-un cateter, se injectează o cantitate mică de alcool ce va produce ocluzia venelor dilatate.

Pentru a elimina staza ve­noasă și a îndepărta venele di­latate în exces, se mai folo­sește frecvent teh­nica de mi­crochirurgie de corecție sub micro­scop.

Pentru a evita riscurile de hipofertilitate sau infertilitate, la intervenția de îndepărtare a venelor dilatate ale plexului pampiniform, atenția chirur­gului trebuie să fie deosebit de mare, ca să nu lezeze canalul deferent și artera sa.

Odată cu înaintarea în vârstă, băr­bații pot fi afectați concomitent de her­nie inghinală, formă dobândită, și va­ricocel, din cauza strangulării ca­nalelor care merg la scrot și care trec printr-un orificiu mic din această regiune.

În general, medicul urolog apreciază dacă se impune intervenția. Operația este ușoară, iar recu­perarea rapidă.

După operație, urmați indicațiile medicale, un­geți zona cu ulei de cătină, cremă de gălbenele („Mellekfet” cu vitamina E), puneți comprese cu ceai de coada-calului, bitter suedez și mărul-lupu­lui. Consumați 3 luni Omega 3, 6 și usturoi, capsule.

Evitați: căratul de greutăți mari, băile fierbinți, călăria, mersul pe bicicletă, sedentarismul, nu stați picior peste picior, nu purtați haine prea strâmte, blugi, slip sau chiloți strâmți.

Multă sănătate!

(Răspuns valabil și pentru CONSTANTIN NICOLESCU, F. AS nr. 1136)

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Am fost diagnosticată cu boala Basedow în stadiu avansat” (Răspuns pentru CATI – București, F. AS nr. 1412)

Doctorii aleg calea scurtă, dar dacă vă elimină tiroida, ce pun în loc? Hormoni sinte­tici! Viața fără tiroidă e grea (asta v-o poate spune oricine a trecut printr-o ast­fel de ope­rație), și medicii nu vă atenționează că, postoperator, printre alte probleme, pot să apară și depre­siile! În plus, aproa­pe că nu se vor­beș­te despre riscurile anesteziei gene­rale! Problema dvs. se rezolvă folosind 150 g de ar­gilă ALGO pe zi, timp de 4-6 luni, până la vin­de­carea completă. Vă recomand să nu mai folosiți sare iodată, iar după vindecare să consumați 3 căni de argilă zilnic, toată viața. În paralel, vă rezolvă multe alte pro­bleme (digestive, metabolice etc.) și previne reapariția bolii de care suferiți! Pentru detalii despre cură mă puteți contacta la tel. 0788/23.38.73. Pentru a comanda argilă ALGO la preț   de producător sunați la tel. 0258/86.56.77.

Să auzim numai de bine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian