Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Prințesă să fii, de vrei,/ Scaldă-ți obrazul cu flori de tei”

Foto: Shutterstock

– Desprinse dintr-o poveste pentru copii, versurile din titlu sunt prima rețetă din­tr-un codex de frumusețe. Și, ca tot ce este de pe vre­mea bunicii, are și efect! –

Comprese cu flori de tei

Ingrediente: 4 linguri cu flori de tei, o lingură de miere, apă.

Opăriți florile de tei cu o cană de apă clocotită, lăsaţi-le la infuzat 30 de minute, strecurați, apoi adăugați mierea.

Se aplică pe faţă comprese din tifon înmuiate în infuzie. Se țin 30 de minute. Sunt excelente pentru îngri­jirea tuturor tipurilor de ten. Cal­mează pielea sensibilă şi iritată.

Pentru atenuarea ridurilor fine, a cearcănelor şi a pleoapelor umflate sau iritate, se pun pe ochi, în fiecare dimineață și seara, comprese cu infuzie de tei.

Lapte demachiant

Ingrediente: 3 lin­guri cu flori de tei, o jumătate de cană cu lapte.

Puneți laptele pe foc și când clo­cotește adăugați flo­rile de tei. Lă­sați-le la infuzat timp de o oră, apoi strecurați.

Se șterge fața cu vată înmuiată în preparat, dimineața și seara, după ce vă spălați.

Mască pentru piele sensibilă

Foto: 123RF – 2

Ingrediente: 2 linguri flori de tei, 3 linguri fulgi de ovăz, o linguriță cu miere.

Se opăresc florile de tei cu jumă­tate de cană cu apă clocotită și se lasă la infuzat 20 de minute. Se strecoară și, în ceaiul concentrat obținut, se adaugă fulgii de ovăz și mierea, ames­tecând până la omogenizare. Dacă mixtura este prea lichidă, adău­gați puțină făină de ovăz.

Se aplică masca pe față și pe gât și se clătește după 30 de minute.

Loțiune tonică

Ingrediente: câte o mână de flori de tei, petale de trandafiri și frun­ze de nuc.

Puneți într-o jumătate de litru de apă florile de tei, petalele de trandafiri și frun­zele de nuc mă­runțite și lă­sa­ți-le la macerat, la temperatura came­rei, timp de 12 ore. Strecurați și pul­verizați lo­țiunea obținută pe fața, gâtul și decolteul proaspăt spălate. Se păs­trează la rece maximum patru zile.

Exfoliant cu tei

Ingrediente: 3 linguri flori de tei, 3 linguri tărâțe fine de grâu, apă.

Fierbeți florile de tei în 200 ml de apă, timp de 15 minute. Lăsați-le la infuzat 20 de minute. Strecurați li­chi­dul și amestecați-l cu tărâțele, până se formează o pastă. Se aplică pe fața proaspăt spălată, se lasă 5 minute să-și facă efectul, apoi se ma­sează cu mișcări circulare, de jos în sus. Clătiți fața cu apă călduță, apoi și cu apă minerală.

Tratament din frigider

Ingrediente: 10 linguri cu flori de tei, 500 ml apă.

Puneți florile de tei la fiert în 500 ml apă și lăsați să clocotească trei minute. Se infuzează o oră, apoi se stre­coară. Decoctul se toarnă într-o tăviţă de plastic pentru cuburi de gheaţă și se introduce în frigider, la conge­lator. În fiecare dimineaţă, faceți un masaj cu un cub de gheaţă, în jurul ochilor, pe faţă, gât și decolteu, timp de 3-5 minute.

Decoct de flori de tei pentru frumusețea părului

Ingrediente: 10 linguri de flori de tei, un litru de apă.

Fierbeţi florile de tei în apă, la foc mic, timp de 10 minute. Lăsați la infuzat o oră, apoi strecurați. Folosiţi acest decoct pentru ultima clătire a părului, după spălare, insistând la rădăcini, până către vârfuri. For­ti­fică, revigorează părul și îi dă volum.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian