Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Magia căpșunilor

Foto; Shutterstock

• Iei o căpșună, o speli, o zdrobești și ți-o întinzi pe obraz. O rețetă mai rapidă de frumusețe nici că există. Plus aromă, plus gust. De fapt, ăsta este secretul: tot ce pri­sosește e bun de mân­cat •

Ten de porțelan

Ingrediente: 5 căpșuni bine coap­te, o lingură cu miere, o lingură cu suc proaspăt de lămâie.

Zdrobiți căpșunile cu o furculiță, adăugați mierea și sucul de lămâie și amestecați până la omogenizare. A­pli­cați pasta obținută pe față, masând ușor. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute. Clătiți cu apă călduță, apoi rece: pielea va fi mai luminoasă, în­tinsă, cu porii închiși.

Tonifiere cu căpșuni

Ingrediente: căpșuni proaspete.

Aplicați cu masaj ușor căpșuni zdro­bite sau suc proaspăt de căpșuni pe față, gât și decolteu. Lăsați să ac­ționeze 20 de minute, apoi clătiți-vă. Procedeul se repetă de trei ori pe săp­tămână. Împrospătează și revitali­zează obrazul.

Îngrijirea decolteului

Ingrediente: suc proaspăt de căp­șuni și lapte nefiert, în cantitate egală.

Amestecați sucul de căpșuni și lap­tele și aplicați-le pe zona decolteu­lui și a gâtului cu ajutorul unor com­prese înmuiate în amestec. Lăsați să acționeze 30 de minute, spălați-vă, apoi aplicați o cremă grasă.

Scrub cu căpșuni

Ingrediente: o jumătate de ceașcă cu zahăr tos, un sfert de ceașcă cu suc de căpșuni, sucul de la o jumă­tate de lămâie.

Amestecați sucul de căpșuni cu sucul de lămâie și zahărul. Folosiți amestecul pe post de exfoliant, ma­sân­du-vă corpul după duș. Ajută la îndepărtarea pielii moarte. Prezența căpșunilor și a lămâii are, de aseme­nea, un efect excelent de albire a pielii și de îndepărtare a petelor după expunerea la soare.

Împotriva ridurilor

Ingrediente: 6 căpșuni, 2 linguri smântână, o lingură miere.

Zdrobiți căpșunile cu o furculiță, adăugați smântâna și mierea și ames­tecați până la omogenizare. Aplicați preparatul pe față, gât și decolteu, masând ușor. Lăsați să acționeze timp de 30 de minute. Clătiți-vă cu apă căl­duță, apoi rece. Această mască este hrănitoare, hidratantă, antirid și antiîmbătrânire.

Piele grasă, seboreică, acnee

Ingrediente: suc proaspăt de căp­­șuni, 3 linguri argilă verde sau albă, o lingură făină de orez.

Amestecați argila cu suc de căp­șuni, până la consistența unei creme subțiri, apoi adăugați făina de orez și amestecați bine. Aplicați preparatul pe față, lăsați-l timp de 20 minute, apoi clătiți-vă. Ca tratament, se aplică zilnic.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian