Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Un ajutor neștiut: SUNĂTOREA

Foto: Shutterstock

Plantă medicinală „universală”, leac bun pentru o grămadă de boli, cine să creadă că Sunătoarea susține și frumusețea obrazului? Dar uite că o susține! Dovadă sunt reco­man­dă­rile de mai jos.

Comprese împotriva ridurilor

Ingrediente: 3 linguri flori de su­nă­toare, o cană cu apă.

Turnați peste florile de sunătoare apă clocotită și lăsați-le să se infu­zeze 30 de minute, apoi strecu­rați. Faceți comprese din tifon, înmuiate în infuzie. Aplicați-le pe faţă, pe gât și decolteu sau pe alte zone ridate. Lăsați-le să-și facă efectul 20 de minute. Re­petați tratamentul în fie­care seară, timp de trei săptămâni.

Comprese pentru ten uscat, sensibil sau iritat

Ingrediente: 2 linguri cu flori de sunătoare, câte o lingură cu flori de mușețel și flori de gălbe­nele, o cană cu apă.

Turnați apa clocotită peste florile de sună­toa­re, mușețel și gălbenele, aco­periți vasul și lăsați plan­tele la infu­zat 30 de mi­nute, apoi strecurați. Fa­ceți comprese din tifon, înmu­iați-le în infuzie, aplicați-le pe faţă, pe gât, decolteu sau pe alte zone cu piele uscată, și lăsați-le să acționeze 20 de mi­nute.

Remediu pentru cearcăne, ochi umflaţi, riduri

Preparați o infuzie de sunătoare, apoi puneți-o în frigider. După câteva minute, când s-a răcit bine, înmuiați în ceai tampoane de vată și aplicaţi-le pe ochi, vreme de 15 minute. Repe­taţi procedeul câteva zile la rând.

Mască pentru ten mixt, gras sau acneic

Ingrediente: 3 linguri cu argilă, infuzie concentrată de sunătoare.

Se amestecă argila cu ceaiul de sunătoare, până ajunge ca o cremă groasă, apoi se întinde pe faţa proas­păt spălată. După 30 de minute, se îndepărtează cu apă călduţă, apoi rece.

Mască împotriva îmbătrânirii

Ingrediente: o linguriţă ulei de sunătoare (Plafar), un gălbenuş, o lin­gură cu miere.

Amestecaţi gălbenuşul cu uleiul, picătură de picătură, cum preparați maioneza, apoi adăugaţi mierea. A­plicați compoziția pe față, gât și decolteu, și lăsaţi să-și facă efectul o jumătate de oră, apoi clătiţi. Hră­neşte, înviorează, curăţă şi dă lumi­nozitate obrazului. Folosită în mod regulat, redă elasticitatea pielii, în­tinereşte.

Loţiune tonică

Ingrediente: 3 linguri flori de su­nătoare, 2 linguri frunze de mentă, sucul de la o jumătate de lămâie, o cană cu apă.

Puneţi apa la fiert și turnaţi-o pes­te mentă şi sunătoare. Lăsaţi vasul acoperit 30 de minute, apoi strecuraţi. Când lichidul se răcește, adău­gaţi sucul de lămâie. Loțiu­nea se păstrează la fri­gider, într-un recipient de sticlă, nu mai mult de 3-4 zile. Se aplică pe faţă, gât și decolteu, după spălare, di­mineaţa şi seara. Este ideală pe vreme călduroasă. Vă ajută să aveţi un aspect proaspăt şi odihnit.

Cremă cu sunătoare

Ingrediente: 2 linguri cu cremă de corp, o linguriţă ulei de sunătoare.

Amestecaţi ingredientele şi ma­saţi-vă corpul după baie cu această cremă. Stimulează refacerea pielii, o menţine fermă și estompează cicatri­cele.

În zilele în care folosiţi preparate cu sunătoare, evitaţi să vă expuneţi la soare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian