Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Imunizarea în sezonul autumnal

Farm. CARMEN PONORAN – director științific Laboratoarele PlantExtrakt: „Simptomele respiratorii trebuie combătute de la primele semne”

– În toamna asta, de parcă urgia provocată de pandemie nu ar fi fost de-ajuns, suntem amenin­țați și de gripa obișnuită. Care dintre produsele PlantExtrakt ne-ar putea fi de ajutor?

Foto: Shutterstock

– În toamna aceasta plină de provocări, cum bine ați menționat, ar fi foarte im­portant să avem în vedere com­baterea simptomelor respi­ratorii încă de la primele semne, astfel încât să nu lăsăm boala să avan­seze. Recomand să apelați cu toa­tă încrederea la terapiile naturale pe care le-am dezvoltat la Plant­Extrakt și a căror eficiență a fost testată cu rezultate garantate! Din­tre acestea, la debut de răcea­lă și gripă, cu stare de oboseală, dureri musculare, durere de cap asociată cu globi oculari dureroși, Imunorezistan forte și varianta pentru copii, Imunorezistan Junior, redau rapid starea de sănătate, în câteva ore sau în 1-2 zile. Totuși, este bine să continuați administrarea și după ce vă simțiți întremați, pentru ca efectul să fie de du­rată, cu creșterea rezistenței organismului. Vă recomand să aveți permanent sticluța cu extract în dulapul cu medicamente de acasă.

– Pot fi diferențiate simptomele gripei de cele ale infecției cu noul Coronavirus?

– Toată lumea este la curent cu acest subiect și încercăm cu toții să fim cât mai bine informați, dar deocamdată nu știm exact ce se va întâmpla la suprapunerea virusului gripal sezonier peste noul Coronavirus. Știm însă că între viteza cu care se transmite virusul care cauzează Covid-19 și virusu­rile gripale este o diferență importantă. Gripa are o perioadă de incubație mai scurtă și o perioadă mai mică de timp între debutul manifestărilor la un pa­cient și debutul semnelor la o persoană care s-a infectat de la acesta, în comparație cu infecția cu SARS-CoV-2, ceea ce face ca persoanele infectate cu acest virus să poată transmite boala fără să știe că sunt infectate, la cei cu care vin în contact. As­pectul îngrijorător în cazul Covid-19 îl constituie formele avansate ale bolii, cu posibile afectări nu doar pulmonare, ci și la nivel cardiac sau neuro­logic. Prin urmare, trebuie să conștientizăm că, atunci când aceste virusuri întâlnesc un organism cu o imunitate puternică, formele bolii vor fi ușoare, fie că vorbim despre gripă sau despre Covid-19. Analizând ce vulnerabilități fizice avem, este bine să încercăm, pe cât posibil, să găsim soluții tera­peutice pentru reechilibrare. Și starea noastră psi­hică trebuie menținută în zona echilibrului, departe de panică, ce nu ar face decât să ne slăbească re­zistența organismului. Descoperind gemoterapia, veți vedea că acest lucru este posibil: prin auto­medicație în formele ușoare ale acestor dezechili­bre sau apelând la un medic specializat în gemo­terapie, dacă acele dezechilibre au devenit cronice. Am putea spune chiar că acest nou virus și această pandemie ne obligă să fim mai atenți cu întreținerea sănătății noastre.

– Ce produse gemoterapice preparate de „Plant Extrakt” se recomandă pentru întărirea imuni­tății?

Farm. Carmen Ponoran

– Produsele gemoterapice și fito-gemoterapice pe care le recomand pentru întărirea imunității acțio­nează ca imunomodulatoare, tonice, vitamini­zante și revigorante. Acum este perioada când ar trebui demarată o astfel de cură, timp de 1-2 luni, în cazul persoanelor care răcesc ușor. Gama cu ex­tract de Echinacea purpurea, prezentă sub formă de suc obținut prin presarea la rece a plantei înflo­rite, este varianta optimă de prelucrare pentru efec­tul imunomodulator scontat. În preparatul Imuno­grip plus la acest extract se mai adaugă în com­poziție vitamina C, din fructe de Măceș, și o sare de zinc. În varianta pentru copii, în completare la sucul de Echinacea purpurea, vă recomand gemote­rapicul din mlădițe de Măceș (varianta gemotera­pică a vitaminei C) și siropuri din fructe de Măceș, Coacăz negru, Cătină, Afin. Pentru persoanele care răcesc ușor și fac forme complicate ale infecțiilor respiratorii, recomand complexul gemoterapic Polygemma 17– Imunitate, ce poate fi administrat atât copilului (de la 2 ani), cât și adultului și vârst­nicului. Este util și pentru scurtarea convalescenței după boli consumptive, care lasă organismul secă­tuit, vlăguit. Gemoterapicele din muguri și mlădițe de Măceș, Cătină și Porumbar au un efect revi­go­rant remarcabil.

– Putem folosi concomitent mai multe extracte gemoterapice? Ce scheme terapeutice sunt mai eficiente?

– Gemoterapia are o paletă largă de extracte, obținute din părțile tinere ale plantelor. La „Plant­Ex­trakt” producem 67 astfel de prepa­rate, la care se adaugă peste 20 de com­binații de gemoterapice, din gama Polygemma. Acestea din ur­mă au fost concepute pentru a ușura alegerea unor asocieri optime. Pen­tru că ne referim acum la prevenție, dar și la tratarea prin mijloace naturale a afec­țiunilor respiratorii, aduc în discuție câteva pro­duse din gama Polygemma, special conce­pute pentru pro­blemele aparatului res­pi­rator. E bine să ne gândim la protecția porților mari de intrare către tractul res­pi­rator: cavitatea orală, gâtul și nasul. Mucoasele lor, da­că sunt integre, fără leziuni, și hidratate cores­punzător, apără organismul de pătrunderea agenților agresivi.

Polygemma 5 – Cavitate bucală și gât, un com­plex gemoterapic din muguri de Viță de vie, mlădițe de Măceș și Afin, ajută mucoasele gurii și gâtului să revină la funcționalitatea optimă. Pe de altă parte, extractele naturale cu o compoziție bo­gată în mucilagii, ca extractul din Lichen de piatră și cel din Nalbă neagră de grădină, pot susține inte­gritatea mucoaselor. Iată de ce recomand, în aso­ciere cu Polygemma 5 – Cavitate bucală și gât, com­prima­tele gumate Fiorda și Fiorda Junior, al căror efect emolient este completat cu acțiuni imu­nostimula­toare și vitaminizante. În caz de iritație la nivelul gâtului (durere în gât, usturime, uscăciune, prurit, răgușeală, tuse seacă sau iritativă), mucoa­sele se pot deteriora, dar Fiorda și Fiorda Junior susțin reveni­rea la rolul lor optim. Sunt produse sigure, inclusiv pentru femeile însărcinate, care alăptează, și per­soanele cu diabet, au gust plăcut și se pot administra de la 4 ani.

Dacă mucoasele nasului au fost afectate, Extrac­tul din muguri de Coacăz negru susține vindecarea la acest nivel. Este util și în rinitele atrofice sau în rinitele alergice. Alături de gemoterapicele din mu­guri de Carpen, Arin negru și Mesteacăn, Coacă­zul-negru este unul dintre componentele comple­xului gemoterapic Polygemma 4 – Sinusuri, cu efect antiinflamator și cicatrizant la nivelul mucoa­sei nazale și sinusale. Acest produs intervine atât asupra germenilor de la nivelul mucoaselor, cât și asupra colecțiilor adunate în cavitatea sinusală, zonă unde antibioticele penetrează mai greu (e ne­voie de antibiotice cu spectru larg, în doze mari). Concomitent, ajută organismul să se debaraseze de toxinele acumulate în timpul infecției și al trata­mentului antibiotic. Dacă, totuși, este nevoie de tratament antibiotic, puteți asocia Polygemma 4 – Sinusuri, pentru completarea acțiunii antibio­ticului și combaterea efectelor adverse generate de acesta.

Tusea este un simptom caracteristic al sezonului rece. Polygemma 3 – Tuse, combinație de extracte din muguri de Carpen, Călin și mlădițe de Caprifoi, ajută la ameliorarea tusei (sea­că sau productivă). Produsul stimu­lează organismul să elimine toxinele de la nivelul căilor respiratorii, ajută la reglarea tonusului bronşic, are efect de calmare a tusei şi răgu­șelii. De asemenea, îmbu­nă­tăţeşte funcţia hepatică, sus­ţi­nând procesul de vindecare. În cazurile recidivante sau cu tuse restantă, se recomandă cure de 1-2 luni, cu posibi­litatea de repetare la nevoie.

– Toamna, copiii, mai ales cei de vârstă școlară, sunt „victime sigure” ale infecțiilor virale. Ce scheme de tratament le recomandați celor mici?

– Complexele gemote­rapice din gama Polygemma, pentru aparatul respirator, despre care am discutat, pot fi administrate și co­piilor, începând de la vârsta de 2 ani. De asemenea, am creat gama Junior, siro­puri fito-gemoterapice, dintre care am amintit deja de Imunogrip Junior, pentru întărire imunitară, și Imunorezistan Junior, foarte util la debut de răceală și gripă, pentru o refacere rapidă. „Gama Junior” mai conține un si­rop antianemic și vitaminizant – Vitanemin Junior, un sirop pentru protecția sinu­surilor – Sinutrol Ju­nior, iar pentru tuse, Vitatussin Junior și Fiorda Junior. Asocierea în compoziția lor a extractelor fitoterapice și gemoterapice, din muguri de plante, s-a dovedit a fi extrem de benefică. De reținut însă că aceste preparate nu înlocuiesc consultul medicu­lui, putând fi doar opțiuni blânde care să crească rezistența organismului sau să susțină refacerea copi­lului, la debut de boală sau în convalescență. Trebuie să știți că la „PlantExtrakt” avem un pro­gram susținut de instruire a medicilor în domeniul gemoterapiei, astfel încât îi putem direcționa pe cititorii dvs. interesați către cabinetele medicale ale unor medici care au experiență în domeniul gemo­terapiei și aleg ca primă opțiune de tratare a pa­cienților, atunci când se poate, terapiile naturale.

– Extractele din muguri și mlădițe de plante ne pot ajuta, într-o anumită măsură, să prevenim și infectarea cu Covid-19?

– Avem deja un răspuns bun la acțiunea com­plexului gemoterapic Polygemma 16 – Plămâni pentru susținerea pulmonară a celor infectați cu SARS-CoV-2, forme ușoare, precum și pentru refa­cerea din convalescență a celor care s-au externat din spital. Combinația de extracte din Muguri de Alun, Castan și mlădițe de Mur, din Polygemma 16 – Plămâni, ajută la refacerea elasticităţii ţesutului pulmonar și crește capacitatea respiratorie. În spe­cial fumătorii și cei care au afecțiuni pulmonare se pot proteja, urmând o cură de două luni cu acest produs.

Cercetătorii chinezi au adus în atenția lumii știin­țifice Caprifoiul, pornind de la utilizarea lui de mii de ani în medicina tradițională chineză, pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor respiratorii. Studiile lor susțin e­fec­tul pozitiv al Ca­pri­foiului în infecția cu Covid-19, prin in­hibarea replicării vi­rusului și accelerarea conversiei negative a pacienților infectați. În gemoterapie, Ex­trac­tul din mlădițe de Caprifoi este cunos­cut pentru acțiunea la nivel respirator, cu recomandare în special în tuse și răgușeală. Este recomandat și în gripă, preventiv și la declanșarea gripei, iar eficacitatea sa este sus­ținută și prin completare cu acțiunea reechilibra­toare la nivelul ficatului și al splinei.

– Ce alte recomandări aveți pentru cititorii noștri, ca să treacă cu bine peste stihiile toamnei?

– Să nu uităm că un sistem imun puternic în­seamnă și o bună funcționare a tubului digestiv, în special o floră intestinală sănătoasă. În medicina tradițională orientală, starea de sănătate a plămâ­nilor este considerată a fi în strânsă legătură cu cea a intestinelor. Se spune că nu putem trata eficient plămânul dacă nu echilibrăm și funcțiile intestinale (motilitatea și flora intestinală). Iată argumente pentru o cură gemoterapică de susținere a intes­tinelor, pe care vă recomand să o faceți cu Poly­gemma 15 – Intestin detoxifiere, combinație din mlădițe de Merișor cu muguri de Nuc și Stejar. Pu­teți asocia în aceeași cură, de 1-2 luni, complexele gemoterapice Polygemma pentru plămâni și in­testin, pentru un rezultat optim la ambele niveluri în organism.

Există mai multe opțiuni de întărire a orga­nismului și de preîntâmpinare a evoluției afecțiu­nilor respiratorii către forme mai avansate, posibil invalidante, la anumite niveluri în organism, în spe­cial cele generate de infecția Covid-19. Le reco­mand cititorilor dvs. să aleagă din produsele pre­zentate pe cele care corespund cel mai bine nevoilor lor. Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine de sezonul rece care se află abia la început!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian