Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Măceșele

FotoȘ Shutterstock – 2

Sunt cea mai frumoasă po­doa­bă a toamnei târzii. Ru­bine roșii, răsărite printre ierburile uscate, dovadă că natura, chiar în Noiembrie, mai scoate în lume minuni. Cum altfel să le spui fructelor mărunte și purpurii, încăr­cate de energii fabuloase, care spul­beră bolile și fac să întinerească obra­zul cu o sută de ani? Sfaturile de fru­musețe pe care vi le propunem sunt o provocare de a vedea dacă este ade­vă­rat.

Tonic cu măceşe

Puneți la fiert o jumătate de litru de apă. Când dă în clocot, adăugați 3 linguri de măceșe curățate de sâmburi și  puf.  Lăsați-le pe foc mic timp de 5 minute,  infuzați-le 30 de minute, apoi strecurați.  Aţi ob­ţinut o loțiune fa­cială vitaminizantă şi tonifiantă, care se pulverizează, dimi­neața și seara, pe fața și decolteul curățate în prealabil. Se păs­trează la frigider, ma­ximum 4 zile. Înainte de a o folosi, nu uitaţi să o agitaţi.

Comprese hidratante cu infuzie de măceşe

Peste 3 linguri de măceşe curățate de sâmburi și  puf se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat o ju­mă­tate de oră, apoi se strecoară.

Înmuiaţi comprese din tifon în infuzia călduţă de măceşe, stoarce­ţi-le şi aplicaţi-le pe frunte, obraji, gât şi decolteu. Lăsaţi-le să acționeze 20 de minute, apoi folosiți crema dvs. obişnuită. Aplicate de 3-4 ori pe săp­tămână, aceste comprese fac minuni, mai ales în cazul tenului veştejit, îm­bătrânit.

Exfoliant cu măceșe

Amestecați pulbere de măcește uscate, obținute cu râșnița de cafea, cu aceeași cantitate de fulgi de ovăz măcinați. Când faceți duș, luați câte puțin din amestec și masați-vă bine, insistând pe zonele cu piele îngroșată, cum ar fi călcâiele și coatele.

Mască cu măceşe

Ingrediente: 2 linguri de pulbere de măceşe (obținută prin măcinarea în râșnița de cafea), 2 linguri de ar­gilă, ceai concentrat de măceșe.

Amestecaţi pulberea de măceșe cu argila și adăugați puțin câte puțin ceai de măceșe, amestecând  până se transformă într-o pastă groasă, pe care o întindeţi pe faţă şi pe gât. După o  jumătate de oră, clătiţi cu apă căl­duţă. Are efect astringent, matifiant, de împrospătare și revitalizare a pie­lii.

Cremă regenerantă

Ingrediente: 20 ml ulei de măceşe, 10 ml ulei de migdale, 30 g lanolină, 5 g ceară de albine (se găsește în magazinele naturiste și farmacii).

Amestecaţi într-un vas pus pe aburi lanolina şi ceara, până se to­pesc. Stin­geți focul şi adăugaţi uleiurile. Crema se aplică seara, pe faţă, gât şi decolteu, cu masaj uşor. Se păstrează la rece, în recipiente de sticlă închise ermetic, nu mai mult de două luni.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian