Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vița de viață lungă

– Sănătate și energie cu muguri, mlădițe și semințe de Viță-de-vie –

Viță-de-vie

Suntem la început de Noiembrie și, în zonele cu podgorii, toamna miroase a must de struguri. Vine iarna, și licărul vinului va ține frigul și întunericul la respect. „Cântat” în nenumărate versete din Biblie, vinul este, în zilele noastre, cea mai apreciată băutură din lume. Iar în ultima vre­me, celebritatea lui se extinde și asupra „originii” sale, adică a Viței-de-vie, una dintre plantele cele mai studiate, da­torită rolului pe care îl joa­că în sănătate, cu toa­te componentele: strugurii, vinul, coaja strugu­rilor și semințele lor. Interesată de părțile tinere ale plantelor, ce conțin celule stem vegetale, gemoterapia utilizează din valențele terapeutice ale viței-de-vie pentru vindecarea a numeroase afecțiuni.

Din Vița-de-vie domestică (Vitis vinifera) – se folosesc în gemoterapie mugurii și semințele, iar din Vița-de-vie sălbatică (Ampelopsis veitchii) se folosesc mlădițele. Oricine poate găsi măcar o recomandare utilă în folosirea lor.

Dureri în gât

Foto: Dreamstime

Durerea în gât este un simptom des întâlnit, mai ales în sezonul rece, care poate evolua de la o simplă jenă la înghițire la forme avansate de boală, iar printre cele mai de temut sunt infecțiile cu streptococ beta-hemolitic. Extractul din mu­guri de Viță-de-vie este cel care conferă o protec­ție optimă, cu rezultate deosebite, și în cazurile cu recăderi după mai multe cure cu antibiotice, cum sunt farin­gitele strep­tococice.

Pentru un efect optim, se recoman­dă cure de una sau chiar două luni (când boala a recidivat). Îl puteți aso­cia cu Extract din muguri de Coacăz negru. Extractul din muguri de Viță-de-vie se va lua de două ori pe zi. Este și unul dintre ingredientele comple­xu­lui gemoterapic Polygemma 5 – Cavi­tate bucală și gât, pe care vă reco­mand să îl luați de la primele semne de jenă în gât. Puteți alterna administrarea cu com­primatele Fiorda, care realizează un film pro­tector pe su­prafața mucoaselor gurii și gâtu­lui, oferind pro­tecție, astfel ca inflamația sau in­fec­ția să nu avan­seze în profunzimea căilor respiratorii.

Dureri reumatice

Carmen Ponoran

Artrozele, cu diverse localizări – gonartroză, coxartroză, spondiloză, artroze ale altor articu­lații – pot beneficia de efectul antiinflamator al Extractului din muguri de Viță-de-vie. În cazul persoanelor de 40-60 de ani, se va asocia, în cure de 2-3 luni, repetate după o pauză de 2-4 săptă­mâni, cu alte gemoterapice cu acțiune antialgică, antiinflamatoare și decontracturantă, precum Ex­tractul din muguri de Jneapăn, Extractul din muguri de Coacăz negru și Extractul din Sevă de Mesteacăn, câte o administrare pe zi din fie­care. Pentru persoanele de peste 70 de ani, de adău­gat și Extractul din mlădițe de Mur, pentru acțiunea antifibrotică, recomandată la vârsta a treia. În general, în afecțiunile articulare, curele trebuie să fie prelungite și este necesar să aveți răbdare, pentru ca o îmbunătățire reală și stabilă a mobilității articulațiilor să se instaleze. Aceste modificări s-au dezvoltat în mulți ani, și dacă boala nu a evoluat până în stadiul destrucției cartilajului articular, gemoterapia poate reda mobilitatea articulațiilor.

Deformările articulare

În formele de reumatism cu deformări articulare, este eficient Extractul din mlădițe de Viță-de vie-săl­ba­tică, asociat cu Extractul din mu­guri de Viță-de-vie. Pentru cei care suferă de astfel de manifestări extrem de dureroase, să nu uite acest gemoterapic, care, administrat în cure de lungă durată, poate să îmbunătățească mult calitatea vieții, reducând durerea și încetinind evoluția deformărilor arti­culare.

Osteoporoza

Datorită acțiunii antiin­flamatoare de la nivelul arti­culațiilor, Extractul din mu­guri de Viță-de-vie este in­clus și în recomandările din osteopo­ro­ză, atunci când apare și afec­tarea articu­la­țiilor, în principal a celor de la nivelul coloanei verte­bra­le. Se va asocia în aceeași cură cu extracte gemo­tera­pice care susțin metabolis­mul fosfo-calcic, precum Ex­tractul din muguri de Brad, Extractul din mlădițe de Se­quoia și Extractul din mlădițe de Merișor – acesta din urmă îmbunătățește ab­sorbția calciu­lui de la nivel intestinal. Fie­care extract gemoterapic se va administra o dată pe zi, la dis­tanță unele de altele, într-o cură de 3-6 luni, re­petată la nevoie, dacă osteoporoza este avan­sată. Ar fi utilă și administrarea vitami­nelor K2 și D3, care au de asemenea un rol im­portant în procesul de fixare a cal­ciului la nivelul osului. Le găsiți pe am­bele în produsul MenaQ7.

Protecția vaselor de sânge

Extractul din semințe de Viță-de-vie susține și circulația sanguină și duce la întârzierea apariției și ameliorarea tulbu­rărilor aterosclerotice. Se poate asocia cu Extractul din mlădițe de Măslin, cu îm­bunătățirea elasticității vaselor de sânge. Acționează și la nivelul circulației venoa­se, cu ameliorarea insuficienței venoase, respon­sabile de formarea varicelor. În această situație este benefică asocierea cu Extractul din muguri de Castan sălbatic și cu Extractul din muguri de Castan comestibil, gemoterapice cu efect de­con­gestionant la nivelul circulației venoase și de re­ducere a stazei limfatice.

De asemenea, Extractul din semințe de Viță-de-vie îmbunătățește circulația sanguină la nivel ocular – cu efect benefic în afecțiunile oculare, pe fondul unor probleme circulatorii la acest ni­vel, sau în cazul celor care își suprasolicită ochii prin munca zilnică, timp de multe ore la calcu­lator, ori persoanelor peste 50 de ani, pentru în­tre­ținerea vederii. Se poate asocia în aceste si­tuații cu Extractul din mlădițe de Afin.

Longevitatea

Extractele gemoterapice obținute din Viță-de-vie sunt surse importante de îmbunătățire a cali­tății vieții și de creștere a duratei ei. Întreținerea sănătății oaselor și articulațiilor, a sistemului circulator, reducerea inflamațiilor și acțiunea antioxidantă sunt efecte remarcabile pe care este util să le avem în vedere. Gemoterapia acțio­nează blând, dar profund, putând să ne întrețină, dar și să ne readucă starea de sănătate. Să învă­țăm să o folosim. Iar atunci când există afecțiuni cronice multiple, apelați la medici specializați în gemoterapie, care vă pot ajuta stabilind asocierea optimă de extracte gemoterapice, indivi­dua­lizată pentru fiecare persoană în parte.

Farm. Carmen Ponoran

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian