Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri atotputernice cu miere

Răceală și gripă

Foto: Shutterstock – 3

Ingrediente: o lămâie ma­re, miere, o bucată de ghimbir proaspăt.

Spălați bine lămâia și tă­iați-o felii subțiri. Puneți fe­liile într-un borcan. Adău­gați ghimbirul proaspăt dat pe răzătoare, apoi adăugați miere cât să acopere ingre­dientele. Închideți recipien­tul și puneți-l în frigider. După aproximativ 24 de ore, conținutul se va transforma într-un fel de jeleu. Puteți păstra borcanul închis, timp de o lună, la rece.

Când simțiți primele semne ale răcelii, luați câte o lingură de jeleu, dublate de o ceașcă de ceai de tei cald, de 3-4 ori pe zi.

Răgușeală și tuse

Ingrediente: o ceapă mare, miere.

Tăiați ceapa în cuburi mici, puneți-o într-un borcan și adăugați suficientă miere pentru a aco­peri complet bucățile de ceapă. Lăsați amestecul peste noapte, la temperatura camerei, în borcanul închis ermetic, apoi strecurați conținutul. Luați câte o lingură din siropul rezultat, de mai multe ori pe zi.

Boli respiratorii

Ingrediente: o jumătate de pahar cu suc de morcovi, o lingură miere.

Astfel ajută la degajarea căilor respiratorii, prin eliminarea secrețiilor. Se recomandă în tuse, răceală, laringită, bronșită cronică, pneumonie, astm.

Remediu împotriva infecțiilor

Ingrediente: miere, tinctură de propolis.

Luați câte 30 de picături de tinctură de pro­polis în amestec cu o linguriță de miere, de 3 ori pe zi, la distanță de o oră de mese.

Pentru a preveni instalarea răcelii sau a altor afecțiuni respiratorii, se ia miere cu propolis (ca mai sus) de 3 ori pe zi, timp de 15 zile pe lună.

Ajutor digestiv

Ingrediente: o linguriță de miere, o lingură de oțet de mere făcut în casă sau bio, o jumătate cană de apă.

Beți de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, o jumătate o cană de apă (la temperatura camerei) la care adăugați o linguriță de miere și o lingură de oțet de mere. Stimulează formarea salivei și activează sto­ma­cul, intestinele și pancreasul. De asemenea, re­glează flora intestinală.

Imunitate puternică

Ingrediente: miere, pulbere de cătină.

Luați câte o linguriță de pulbere de cătină, în amestec cu o lingură de miere, de trei ori pe zi. Alianța cătină + miere stimulează sistemul imu­nitar, previne, dar și ajută organismul în lupta cu răceala, gripa, bronșita, pneumonia și alte afec­țiuni ale sistemului respirator. În plus, oferă ener­gie, vitalitate și se reco­mandă și în perioadele cu efort fizic sau psihic, precum și în convalescență.

Pulberea de cătină se obține prin măcinarea fruc­telor de cătină uscate. Se găsește și la magazine naturiste și farmacii.

Protecție și regenerare hepato-biliară

Ingrediente: miere, pul­bere de armurariu.

Luați câte o linguriță de pulbere de armurariu, în amestec cu o lingură de miere, de două ori pe zi, la distanță de o oră, înainte sau după mese. Preparatul sprijină deto­xifierea și regenerarea hepato-biliară. Este util în hepatită cronică, stea­toză hepatică, dischinezie biliară și alte boli he­pato-biliare.

Pulberea de armurariu se obține prin măcina­rea semințelor de armurariu. Se găsește și la magazine naturiste și farmacii.

Detoxifiere și energizare

Ingrediente: o linguriță de miere, două lin­guri suc de lămâie, 1/2 litru de apă caldă (max. 40°C).

Puneți într-un pahar suc proaspăt stors de lămâie și o linguriță de miere. Completați cu apă caldă. Beți două pahare, de două ori pe zi, pe stomacul gol. Un remediu străvechi, pentru obo­seală și lipsă de vlagă.

Constipație

Ingrediente: o lingură miere, un pahar cu apă.

Puneți o lingură de miere în­tr-un pahar înalt. Umpleți paharul cu apă călduță. Beți acest amestec dimineața, pe stomacul gol.

Mierea este un laxativ natural foarte ușor. Cele mai bune soiuri de miere sunt cele de salcâm, roz­marin, de pădure sau polifloră. Folosiți remediul până când simptomele dispar.

Hrană pentru creier

Ingrediente: miezul de la 5-6 nuci, o lingură miere.

Consumați zi de zi o salată preparată din 5-6 nuci mărunțite, un măr tăiat felii și o lingură de miere.

În combinație cu mierea, nucile sunt un re­me­diu forte pentru protejarea și îmbunătăţirea memoriei, atenției, pen­­tru a preveni și ame­liora depresiile, ne­vrozele, asteniile și du­rerile de cap. Consu­ma­torii acestui reme­diu au risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de boala Alzheimer sau de alt tip de demență.

Topitor al grăsimii

Ingrediente: o ju­mătate de linguriță de pulbere de scorțișoară, o lingură de miere, o cană de apă.

Puneți la fiert o ca­nă de apă, iar când clocotește, adăugați o lin­guriță de scorțișoară și lăsați apoi la infuzat 20 de minute. Adăugați mierea și amestecați. Beți de două ori pe zi, câte o cană de amestec, cu jumătate de oră înainte de mese.

Scorțișoara și mierea activează metabolismul și arde grăsimea.

Pansament pentru răni

Ingrediente: miere.

Mierea este ideală pentru tratarea rănilor și arsurilor mici. Curățați zona afectată, clătiți, apoi aplicați puțină miere pe ea. Lăsați să acționeze la aer sau acoperiți cu un tifon steril. Ungeți din nou cu miere și schimbați tifonul la fiecare 2 ore.

Somn ușor

Ingrediente: o cană de apă, o lingură flori de tei, o linguriță de miere.

Puneți apa pe foc și când clocotește adăugați florile de tei. Lăsați să se infuzeze 15 minute, strecurați și adăugați mierea. Se bea o cană de ceai cu o oră înainte de culcare. Dacă mierea este tot de tei, va face o completare perfectă. Încercați și vedeți rezultatele.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian