Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ILEANA TELEMBICI (cercetător chimist): „Marele secret al produselor stupului este că ne ajută să ne regăsim energia și optimismul”

D-na Ileana Telembici este creatoarea a peste o sută de produse fito-apicole, între care se află și Mierea albastră, des­pre care s-a scris repetat în Formula AS. Cu o vita­litate de invidiat, la cei 75 de ani ai săi, pasio­nata chimistă pare să fi descoperit multe din secretele sănătății și tinereții, pe care le-a transpus în noile sale realizări din laboratoarele Apicolscience.

Teste de Sars-Cov-2 negativate

– Sunteți un cercetător pasionat și tenace al produselor melifere. Care dintre ele sunt în mă­su­ră să ne ajute să ne întărim organismul acum, când Coronavirusul face alianță cu gripele sezoniere?

– Capacitatea de apărare a organismului este îmbunătățită eficient de două produse apicole: propolisul și păstura. Propolisul (fără alcool) în miere, mobilizează rapid sistemul imu­nitar și are efecte antimicrobiene directe, fiind re­comandat pen­­tru prevenirea și ameliorarea simpto­melor vi­rozelor. Păstura este un produs obținut de albine din polen și miere, supuse, în stup, la fer­men­tări con­trolate. Are o acțiune mai lentă, dar foar­te am­plă asupra imunității. Doza de două lin­gurițe de păs­tură în miere, luată zilnic, ajută la reglarea imunității la copii, adulți sau vârstnici.

– Pe Internet circulă informația că propolisul în miere ar negativa testul la SARS-CoV-2, în câteva zile. Să fie adevărat?

– Poate vă dezamăgesc, însă experiența ne arată că organismul uman reacționează diferit la acest produs apicol. Există persoane la care eficiența pro­polisului în miere a fost limitată, necesitând tratament cu febrifuge și asistență medicală la do­miciliu. E adevărat, însă, că există și persoane infectate care, după câteva zile de cură intensă cu propolis în miere, au avut testul negativ. Cele mai multe persoane infectate cu Covid 19, care au luat propolis în miere, câte 4-6 lingurițe pe zi, au fost slab simptomatice sau asimptomatice.

Izolarea în case a crescut numărul diabeticilor

– Majoritatea deceselor cu Covid 19 se înre­gis­trează printre persoanele care suferă și de alte boli. În cazul lor, sunt de folos produsele stupu­lui?

– Există multe grupe de bolnavi cu comorbi­dități (persoane cu obezitate, cu afecțiuni renale, diabetici, cardiaci etc.) la care apiterapia poate fi de mare ajutor în îmbunătățirea sănătății, dar nu peste noapte. Cele mai multe solicitări le-am primit din partea diabeticilor de tip 2, al căror număr a crescut mult în ultimele luni, pe fondul consumului excesiv de dulciuri din timpul izolării în case.

– Și ce poate face un diabetic pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate?

– Efecte uimitoare are lăptișorul de matcă în miere 30%. De curând, am avut un pacient de 52 de ani, care avea frecvent o glicemie matinală de pes­te 200. Se simțea foarte obosit, avea stări de ame­țeală și era foarte sensibil la infecții. A luat zil­nic câte patru lingurițe de lăptișor de matcă în mie­re 30%, iar după câteva zile, tonusul fizic și som­nul i s-au îmbunătățit. Treptat, pacientul a de­ve­nit mai optimist și mai relaxat, iar pe acest fond și-a controlat apetitul, reducând porția de dulciuri. A continuat cura și, în plus, a luat și capsule cu an­ghi­nare și măslin. După trei luni, glicemia mati­nală a ajuns la valori între 90 și 100, adică normale.

– Dar nu e contraindicată mierea la diabetici?

– Adevărul este că cele 7-14 grame de miere din doza zilnică aduc o cantitate mică de glucide, mai mică decât a unui ceai și a două cafele îndul­cite. În schimb, lăptișorul de matcă astfel conservat și îm­bo­gățit scade rezistența organismului la insu­lină. De asemenea, micșorează stresul fizic și psi­hic. Or, toc­mai acest stres este principala cauză a exceselor alimentare ce conduc la apariția diabetului de tip 2!

– Persoanele cu probleme cardiovasculare sunt, și ele, expuse cu precădere îmbolnăvirii cu Covid 19. Are mierea efect și în cazul lor?

– Hipertensivii sau cardiacii trebuie să continue medicația prescrisă de medic, evitând astfel de­com­pensări periculoase. Suplimentar, apiterapia contribuie la reglarea activității cardiovasculare. Avem cazul unei doamne de 81 de ani cu hiperten­siune. Ajunsese la o presiune sanguină de 19 cu 11 (foarte mare), lua doze maxime de medicamente, dar nu mai aveau efect. A ținut o cură cu miere albastră și a luat simultan Apicolscience Tensiune. Acesta din urmă este un produs cu lăptișor de mat­că, lavandă, talpa-gâștei și brusture, conservate în miere, cu efect de reglare a tensiunii arteriale. După două luni de cură, tensiunea a ajuns la valori de 12 cu 8. Și, foarte important, pacienta a devenit mai activă, a început să meargă afară și să facă treburi casnice, recâștigându-și vioiciunea. Poate acesta este marele secret al produselor apicole: ne ajută să ne regăsim energia și optimismul!

Rezultate spectaculoase în dereglări psihice

– Pandemia nu lovește doar fizic. Frica de boală și schimbările meca­nis­mului social creează probleme psihice. Au produsele stupului eficiență și în cazul lor?

– Lăptișorul de matcă și combinațiile acestuia cu plan­tele medicinale și-au do­vedit din plin valoarea, ca tonice și echilibrante emo­ționale. Tot mai des bene­fi­ciază de aces­te efecte și pa­cienții post-Covid-19. Mulți dintre ei sunt traumatizați de izolarea prelungită în case și de stre­sul imens al bolii. Un caz tipic este al unei mame tine­re din Brașov, care în mo­men­tul în care a fost in­fec­tată, a trăit un adevărat șoc. Boala a avut simp­tome mo­derate, adică febră și dureri de cap, dar spaima de a nu-și îmbolnăvi fetița, în vârstă de 7 ani, și părinții bătrâni, a afectat-o grav. La trei luni de la vindecare, nu putea dormi mai mult de trei ore pe noapte, iar ziua, trăia frecvent atacuri de pa­nică. După două săp­tămâni de cură cu Apicol­science antistres și lăptișor de matcă în miere 30%, somnul i-a revenit la normal. Ulterior, atacu­rile de panică s-au estom­pat și au dispărut.

– Funcționează aceste tratamente apicole și pentru psihicul bătrânilor singuri și deprimați, al celor internați în azile?

– Cele mai bune rezultate se obțin cu mierea albastră și un produs special pentru sistemul ner­vos: Apicolscience neuroreven. Am observat efi­ciența acestei combinații cu ajutorul unei paciente de 73 de ani, cu sindrom anxios-depresiv post-traumatic. Doamna fusese atacată în propria casă de la țară, în timpul izolării din primăvară. Infrac­torul, supărat de sărăcia bătrânei, a și lovit-o. Deși a fost arestat după atac, biata femeie a trăit cu spai­ma în sân săptămâni la rând, căzând într-o depresie adâncă. Nu a mai ieșit cu lunile din casă și era aproa­pe imobilizată la pat. După două luni de cură, a sunat-o entuziasmată pe nepoata sa, să o roage să le mulțumească „doctorilor din Brașov”. Se pro­dusese un mic miracol: nu doar că reușise să iasă din casă, dar s-a reîntors la muncile agricole, și în câteva zile și-a cules via… Practic, și-a recâș­tigat optimismul și tonusul psihic!

Regenerante pentru bărbați, siluetă pentru femei

– În cazurile povestite de dvs., rezultatele apar mai ales la femei. Există și remedii apicole care să aibă efect regenerant pentru bărbați?

– Produsele apicole acționează în egală măsură asupra ambelor sexe. Dar femeile sunt mult mai receptive la aceste produse, bărbații preferând să ia, din comoditate, pastile. Cele mai puternice re­ge­­nerante pentru bărbați sunt pe bază de apilarnil – un extract din puiet de trântor. Am realizat produ­sul Apilarplus, care conține apilarnil și câteva ex­tra­cte vegetale ce fac preparatul foarte ușor de asi­milat. La bărbați, acest amestec combate stările de anxietate și ajută la creșterea forței fizice și psihice. Un alt efect bun al Apilarplus este împotriva obe­zității și a sedentarismului.

– Se poate slăbi cu ajutorul produselor apicole?

– Doar cu ele nu se poate slăbi, mai tre­buie și efort individual. Totuși, apilarnilul are un efect foarte bun asupra celor care țin diete și fac mișcare, dar nu reu­șesc să fie con­sec­venți. Acest produs apicol inhibă apetitul ali­mentar și crește voința, do­rința de acțiune. Apilar­plus conține și câteva ule­iuri esen­țiale care îi dau un gust bun și reglează apetitul foarte efi­cient. Cei care țin o cură de două-trei luni cu acest produs se mo­bilizează mult mai ușor să res­pecte regimul alimentar și să facă mișcare zilnic. Un efect neobiș­nuit al apilarnilului ast­fel potențat este acela că tre­zește pur și simplu curajul. Or, curajul este prin­cipalul ingre­dient de care au nevoie cei ca­re vor să iasă din capcana su­praalimentării și a obezi­tății.

– Ajută Apilarplus și la refacerea potenței băr­baților trecuți de 50 de ani?

– În acest scop, am realizat un produs special: MASCULIN ULTRA. Acesta con­­ține, pe lângă api­lar­nil, extracte de ginseng indian și siberian, cu efecte foarte ample. Avem cazul unui domn de 63 de ani, supraponderal, foar­te sensibil la frig și care răcea ușor, iar de curând devenise impotent. De­ținând o funcție de conduce­re, era tot timpul stre­sat și se simțea foarte slăbit. Du­pă doar două luni de cură cu MASCU­LIN UL­TRA, parcă era alt om. După declarațiile sale, din punctul de vedere al potenței, revirimentul a fost ne­aș­teptat. Însă au fost și alte efecte: somnul a devenit mai bun, extre­mitățile corpului au înce­put din nou să fie calde, iar tonusul fizic i-a revenit. Cunoștințele i-au spus că a devenit mai puțin iras­cibil, mai înțelegător și mai comunicativ cu cei din jur. Și-a regăsit pofta de viață și de acțiune de odi­nioară.

EDUARD COMAN

Produsele din acest articol le puteți comanda la telefon 0735.217.808 sau pe site-ul: www.apicolscience.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian