– AFIN, MERIȘOR, IARBĂ-NEAGRĂ –

Infecțiile urinare sunt printre cele mai frecvente infecții bacteriene. Problema este că au tendința de a reapărea, iar după mai multe cure cu antibiotic, putem rezolva dispariția simptomelor, dar în timp, cum bine știm, bacteriile pot deveni rezistente. În plus, poate fi afectată negativ flora intestinală, iar la femei, și flora vaginală. Alte cauze ale infecțiilor vaginale pot fi: igiena necorespunzătoare, spălăturile vaginale repetate, ce distrug flora bacteriană, bacteriile luate din toaletele publice etc. Statistic, femeile sunt cele mai expuse la astfel de infecții de tract urinar inferior, numite cistite.
De ce sunt mai expuse femeile infecțiilor urinare?

Acest lucru se întâmplă și din cauza constituției anatomice: uretra femeilor e mai scurtă și se află în imediata vecinătate a anusului, de unde se pot genera infectări cu bacterii patogene, în special Escherichia coli. De asemenea, la menopauză, infecțiile urinare pot fi generate și de reducerea estrogenului, care generează dezechilibre în organism, la multiple niveluri. Un factor favorizant este și constipația, din cauza bacteriilor ce pot stagna în rect și anus.
Semnele instalării unei infecții de căi urinare (cistită, uretrită)
Primele semne sunt urinările mai dese, cu eliminarea unor cantități mici de urină, însoțite apoi de usturime și senzația de greutate în partea de jos a abdomenului.
Cum ne putem proteja?

Să avem grijă să respectăm regulile de igienă și, nu în ultimul rând, să luăm în calcul prevenția și abordarea de primă intenție a infecțiilor urinare, prin terapii naturale. Gemoterapia ne poate proteja eficient, prin efecte multiple de susținere și reechilibrare a organismului. În special, trei extracte gemoterapice din plante aparținând aceleiași familii botanice (fam. Ericacee) sunt campioanele sănătății căilor urinare: Afinul, Merișorul și Iarba-neagră. În gemoterapie, se folosesc mlădițele acestor arbuști, care la Plantextrakt Cluj sunt culese din flora spontană, din pajiști de munte (nu din culturi). Ericaceele sunt un grup de plante care cresc foarte bine pe soluri acide, uscate, epuizate, iar în corpul omenesc influențează benefic ţesuturile degradate, având acțiune antiseptică, antiinflamatoare, cicatrizantă și diuretică. Acționează la nivel renal, dar – foarte important – acționează reglator și la nivel intestinal, completând astfel protecția căilor urinare și reducerea recidivelor infecțiilor urinare joase, de tipul cistite, uretrite.
De asemenea, prin scăderea pH-ului urinei, care este alcalin în infecții urinare, se obține un mediu ușor acid, în care agenții patogeni se multiplică mai greu. Pentru Merișor, a fost dovedită și capacitatea de reducere a adezivității bacteriilor la mucoase, efect important și pentru prevenirea reinfectărilor.
Complexul gemoterapic, Polygemma 7 – Căi urinare, reunește în formula sa cele trei gemoterapice. Cum spuneam, infecțiile urinare se pot asocia cu constipația cronică, iar Polygemma 7– Căi urinare are și acțiune modulatoare asupra motilității intestinale (readuce echilibrul în caz de constipație sau diaree) și de reechilibrare a florei intestinale. Iar în cazul femeilor aflate la menopauză, susține organismul femeii, pentru o pierdere mai lentă a estrogenului, efect datorat gemoterapicului din mlădițe de Merișor.
Sănătatea căilor urinare prin gemoterapie

Pentru persoanele care au constatat deja că au o sensibilitate la acest nivel, cure periodice de două luni, de două ori pe an, cu Polygemma 7– Căi urinare, pot reduce frecvența instalării, precum și intensitatea manifestărilor neplăcute, în cazul unei infecții de căi urinare. Dacă afecțiunea s-a instalat, puteți urma această cură în paralel cu medicația prescrisă de medic, încă două săptămâni după dispariția simptomelor.
Avantajul folosirii acestei terapii naturale este faptul că acționează la două niveluri importante în organism (căi urinare și intestin), pentru a întreține în mod eficient sănătatea căilor urinare.
Tot din gama Polygemma, pentru a crește rezistența organismului, puteți administra Polygemma 17– Imunitate, care este utilă și pentru o refacere rapidă, în convalescența după episoade de infecții urinare.
Infecțiile de căi urinare (așa-numitele infecții urinare joase – cistite, uretrite) netratate corespunzător, la un timp, pot genera afecțiuni ale rinichilor și complicații medicale. De aceea, este utilă și cura de detoxifiere pentru susținerea rinichilor, cu Polygemma 12 – Rinichi detoxifiere. Conține extracte gemoterapice din muguri de Frasin, sevă de Mesteacăn și extract din frunze de Mesteacăn. Are și recomandare în retenția hidrică apărută la supraponderali, pentru eliminarea surplusului de apă sau în cazul creșterii valorilor acidului uric, prin acțiunea depurativă, completată cu acțiunea regeneratoare, prin aport de glucoză, fructoză, aminoacizi, vitamina C şi o serie întreagă de săruri minerale de: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu şi fier.
În Medicina Tradiţională Chineză, rinichii aparţin „Lojei energetice apă”, având ca emoţie asociată frica, şi ca organ de simţ asociat, urechea. Ați observat că urechea are o formă asemănătoare rinichilor? De asemenea, există şi o conexiune a rinichilor cu oasele, rinichii fiind principalele organe care echilibrează raportul mineralelor în organism.
Infecțiile urinare la copii

Infecțiile urinare nu ocolesc nici copiii. Încă de la vârste fragede, sunt copii care ajung în spital din cauza complicațiilor declanșate în special de viroze (adenovirusuri). Ce pot face părinții? Preventiv, să se îngrijească de echilibrul emoțional al copilului, pentru că emoții precum teama și neliniștea pot duce și la manifestări (somatizări) de tipul infecții urinare sau enurezis. În cazul infecțiilor urinare, se poate asocia tratamentului inițiat de medic, Extractul din mlădițe de Merișor și Extractul din muguri de Tei argintiu (de la vârsta de 1 an, câte 2 administrări pe zi). Pentru combaterea enurezisului, se recomandă cure de 1-2 luni cu Extract din mlădițe de Afin, dimineața, iar seara, asociat cu Extract din muguri de Stejar. De asemenea, homeopatia poate ajuta copilul, prin stabilirea remediului homeopatic constituțional, care să readucă echilibrul, rezolvând cauza.
Suntem atenți la semnalele corpului nostru
Slăbiciunile funcției renale pot afecta, prin urmare, buna funcționare a organismului, în special la nivel de intestine (organe aflate în imediata vecinătate), sistem osos, piele (considerată al treilea rinichi), dinți, păr, unghii, precum și auz, implicit cu afectarea echilibrului, cu tulburări de tip vertij. Țineți cont de aceste conexiuni și urmăriți să readuceți echilibrul și la aceste niveluri în organism, dacă a ajuns să fie afectat.
Farm. Carmen Ponoran