Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

INFECȚII URINARE – Tratamente cu plante din pajiști de munte

– AFIN, MERIȘOR, IARBĂ-NEAGRĂ –

Foto: 123RF

Infecțiile urinare sunt printre cele mai frec­vente infecții bacteriene. Problema este că au tendința de a reapărea, iar după mai multe cure cu antibiotic, putem rezolva dispariția simptomelor, dar în timp, cum bine știm, bacte­riile pot deveni rezistente. În plus, poate fi afec­tată negativ flora intestinală, iar la femei, și flora vagi­nală. Alte cauze ale infecțiilor vaginale pot fi: igie­na necorespunzătoare, spălăturile vaginale repe­tate, ce distrug flora bacteriană, bacteriile luate din toaletele publice etc. Statistic, femeile sunt cele mai expuse la astfel de infecții de tract urinar infe­rior, numite cistite.

De ce sunt mai expuse femeile infecțiilor urinare?

Merișor (Foto: Shutterstock – 4)

Acest lucru se întâmplă și din cauza constituției anato­mi­ce: uretra femeilor e mai scurtă și se află în imediata vecină­tate a anusului, de unde se pot ge­nera infectări cu bacterii pato­gene, în special Escherichia coli. De asemenea, la meno­pauză, infecțiile urinare pot fi generate și de reducerea estrogenului, care gene­rează dezechi­libre în organism, la multiple nive­luri. Un factor favorizant este și constipația, din cauza bac­teriilor ce pot stagna în rect și anus.

Semnele instalării unei infecții de căi urinare (cistită, uretrită)

Primele semne sunt urinările mai dese, cu eli­mi­narea unor cantități mici de urină, însoțite apoi de usturime și senzația de greutate în partea de jos a abdomenului.

Cum ne putem proteja?

Afin

Să avem grijă să respectăm regulile de igienă și, nu în ultimul rând, să luăm în calcul prevenția și abordarea de primă intenție a infecțiilor urinare, prin terapii naturale. Gemoterapia ne poate pro­teja eficient, prin efecte multiple de susținere și reechi­librare a organismului. În special, trei ex­tracte gemoterapice din plante aparținând acele­iași fami­lii botanice (fam. Ericacee) sunt cam­pioanele sănă­tății căilor urinare: Afinul, Merișorul și Iarba-nea­gră. În gemoterapie, se folosesc mlă­dițele acestor arbuști, care la Plantextrakt Cluj sunt culese din flora spontană, din pajiști de munte (nu din culturi). Ericaceele sunt un grup de plante care cresc foarte bine pe soluri acide, us­cate, epuizate, iar în corpul omenesc influențează benefic ţesuturile degradate, având acțiune anti­septică, antiinflamatoare, cica­trizantă și diuretică. Acționează la nivel renal, dar – foarte important – acționează reglator și la nivel intestinal, com­pletând astfel protecția căilor urinare și reducerea recidivelor infecțiilor urinare joase, de tipul cistite, uretrite.

De asemenea, prin scăderea pH-ului urinei, care este alcalin în infecții urinare, se obține un mediu ușor acid, în care agenții patogeni se mul­tiplică mai greu. Pentru Merișor, a fost dovedită și capacitatea de reducere a adezivității bacteriilor la mucoase, efect important și pentru prevenirea reinfectărilor.

Complexul gemoterapic, Polygemma 7 – Căi urinare, reunește în formula sa cele trei gemote­rapice. Cum spuneam, infecțiile urinare se pot asocia cu constipația cronică, iar Polygemma 7– Căi urinare are și acțiune modulatoare asupra mo­tilității intestinale (readuce echilibrul în caz de constipație sau diaree) și de reechilibrare a florei intestinale. Iar în cazul femeilor aflate la meno­pau­ză, susține organismul femeii, pentru o pier­dere mai lentă a estrogenului, efect datorat gemo­te­rapicului din mlădițe de Merișor.

Sănătatea căilor urinare prin gemoterapie

Iarbă neagră

Pentru persoanele care au constatat deja că au o sensibilitate la acest nivel, cure periodice de două luni, de două ori pe an, cu Polygemma 7– Căi urinare, pot reduce frecvența instalării, pre­cum și intensitatea manifestărilor neplăcute, în cazul unei infecții de căi urinare. Dacă afecțiunea s-a instalat, puteți urma această cură în paralel cu medicația prescrisă de medic, încă două săptă­mâni după dispariția simptomelor.

Avantajul folosirii acestei terapii naturale este faptul că acționează la două niveluri importante în organism (căi urinare și intestin), pentru a în­treține în mod eficient sănătatea căilor urinare.

Tot din gama Polygemma, pentru a crește rezistența organismului, puteți administra Polygemma 17– Imunitate, care este utilă și pentru o refacere rapidă, în convalescența după episoade de infecții urinare.

Infecțiile de căi urinare (așa-numitele infecții uri­nare joase – cistite, ure­trite) netratate cores­pun­zător, la un timp, pot ge­nera afecțiuni ale rini­chilor și complicații medi­cale. De aceea, este utilă și cura de detoxifiere pentru susținerea rinichilor, cu Poly­gemma 12 – Rinichi detoxifiere. Conține extracte gemotera­pice din muguri de Frasin, sevă de Mes­tea­căn și extract din frunze de Mesteacăn. Are și recoman­dare în retenția hidrică apărută la supra­ponderali, pentru eliminarea surplusului de apă sau în cazul creșterii valorilor acidului uric, prin acțiu­nea depurativă, completată cu acțiunea regene­ratoare, prin aport de glucoză, fructoză, aminoacizi, vitamina C şi o serie întreagă de săruri minerale de: calciu, fosfor, magneziu, mangan, zinc, sodiu şi fier.

În Medicina Tradiţională Chineză, rinichii apar­ţin „Lojei energetice apă”, având ca emoţie asociată frica, şi ca organ de simţ asociat, ure­chea. Ați observat că urechea are o formă asemă­nătoare rinichilor? De asemenea, există şi o co­nexiune a rinichilor cu oasele, rinichii fiind prin­cipalele orga­ne care echilibrează raportul mine­ralelor în orga­nism.

Infecțiile urinare la copii

Infecțiile urinare nu oco­lesc nici copiii. Încă de la vâr­ste fragede, sunt copii care ajung în spital din cauza complicațiilor declanșate în special de viroze (adeno­vi­rusuri). Ce pot face părinții? Preventiv, să se îngrijească de echilibrul emoțional al copi­lului, pentru că emoții precum teama și neliniștea pot duce și la manifestări (somatizări) de tipul infecții urinare sau enu­rezis. În cazul infecțiilor uri­nare, se poate asocia trata­mentului inițiat de medic, Ex­tractul din mlădițe de Merișor și Extractul din muguri de Tei argintiu (de la vârsta de 1 an, câte 2 administrări pe zi). Pentru combaterea enurezi­sului, se recomandă cure de 1-2 luni cu Extract din mlădițe de Afin, dimineața, iar seara, asociat cu Ex­tract din muguri de Stejar. De asemenea, homeo­patia poate ajuta copilul, prin stabilirea remediului homeopatic constituțional, care să rea­ducă echili­brul, rezolvând cauza.

Suntem atenți la semnalele corpului nostru

Slăbiciunile funcției renale pot afecta, prin ur­mare, buna funcționare a organismului, în spe­cial la nivel de intestine (organe aflate în imediata veci­nătate), sistem osos, pie­le (considerată al treilea rinichi), dinți, păr, unghii, precum și auz, implicit cu afectarea echilibrului, cu tulburări de tip vertij. Ți­neți cont de aceste co­nexiuni și urmăriți să rea­duceți echilibrul și la aceste niveluri în organism, dacă a ajuns să fie afectat.

Farm. Carmen Ponoran

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian