Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Rețete” pentru toată viața

Foto: Shutterstock

Prea dulce, prea gras, prea mult – acestea sunt cele mai impor­tan­te greșeli de alimentație care duc la de­pu­nerea de grăsimi. Lipsa de mișcare și stre­sul contribuie și ele la sporul de kilograme, fiindcă metabo­lis­mul sca­de și intestinele se lene­vesc. În rândurile de mai jos, găsiți câteva sfaturi pentru o alimentație sănătoasă, care să vă ajute mai repede să slăbiți. Ele trebuie să de­vină un stil de viață pentru totdeauna. Nu veți mai avea probleme cu greutatea.

1. Mâncați cel puțin 30 de grame de alimente cu fibre pe zi (legume, fructe și cereale integrale).

2. Renunțați în timp la deprinde­rile dvs. alimentare, în favoarea ali­men­telor cu fibre. De exemplu: înlo­cuiți pâinea albă și chiflele cu pâine din cereale in­tegrale (graham, secară etc.). Jumătate din fibrele pe care le ingerați să fie con­ținute în legume, jumătate – în fructe.

* Nu mâncați mai mult de două ori pe săptămână carne, și atunci să fie, de preferință, albă (pește sau pui) și să nu depășească 150 g porția.

* Mâncați zilnic 200 g de legume și 100 g salată verde în stare crudă.

* Mâncați zilnic 4-5 cartofi fierți sau copți, 100 g orez sau paste făi­noase din cereale integrale, pâine de graham sau fulgi de ovăz.

3. Cel puțin 1,5 l de lichide pe zi.

4. Folosiți cât mai multe semințe (de dovleac și floarea-soarelui) ca garnitură lângă mâncăruri, precum și linte, fasole și bob uscat.

5. Mâncați încet și mestecați bine. Res­pectând aceste recomandări, veți slă­bi durabil și repede.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian