Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Mese energizante

Foto: Dreamstime

Majoritatea femeilor care țin re­gim de slăbit mănâncă pe zi trei mese: „clasicele” mese de di­mineață, amiază și seara. Rezultatul: foame crân­cenă și o stare de dis­con­fort intelectual. Atenți la lupta dispe­rată a femeilor cu kilogramele, nutri­ționiștii americani au ajuns la con­cluzia că cele trei mese regu­late pe zi trebuie înlocuite de 5, 6 sau chiar 7 mese. Cu o condiție: să fie ușoare și maximum de energizante. Foamea de lup nu mai apare dacă pauzele din­tre mese nu sunt prea mari. De alt­fel, meta­bolismul arde mai ușor cantitățile de ali­mente mici. Me­sele ușoare și dese sunt asi­milate com­plet, prin fie­care din ele­men­tele de bază care le com­pun. Și pen­tru că ame­ricanii sunt practici, ei propun și un model stan­dard de me­niu ener­gi­zant pentru o zi.

Ora 8 dimineața. Luați startul zi­lei cu: 1-2 bucăți de pâine prăjită sau neagră sau de graham + brânză sau caș­ca­val + o pară. E un meniu care dă energie.

Ora 10. Primele semne de foame se manifes­tă deja. E momentul să mâncați o far­fu­rie de fructe (me­re rase, pere, por­tocale, kiwi) amestecate cu brân­ză de vaci sau iaurt.

Ora 12.30. O supă cu multe le­gu­me vă recon­fortează, fără a impieta asu­pra circulației sângelui sau a sto­macului.

Ora 15. Un amestec de vitamine și săruri minerale împotriva căderii obiș­nuite a randamentului profesio­nal, care apare ime­diat după-amiaza. Deci: o sa­la­tă de le­gume (roșii, cas­tra­veți, ardei, țe­lină etc.) amestecată cu o felie de brânză te­lemea tă­iată în cu­bulețe, unt­de­lemn, lămâie și multă ver­deață.

Ora 17.30. Un măr vă va îm­piedica să vă nă­pustiți asu­pra me­sei de seară.

Ora 19. O farfurie ușoară de paste făinoase, amestecată cu legume fierte în abur sau călite în unt: fasole verde, ciu­perci, do­vle­cei etc., vă va sătura, împie­dicându-vă să vă ter­minați ziua ghiftuit și greoi. Cu pu­țină fantezie, meniul stan­dard poate fi schimbat zilnic.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian