Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cura cu sucuri

Foto: Dreamstime

În miezul iernii, lipsa legumelor proas­pete de pe piață ne obligă să apelăm mai mult decât am dori la mâncăruri gătite și carne. Kilogra­me­le se depun strat cu strat, ficatul gâ­fâie. Iată de ce nutri­țio­niștii ne reco­mandă ca cel puțin o dată pe săptă­mână (sâmbăta, când sun­tem aca­să) să ținem o zi de sucuri. Avan­tajul ei: vitami­nizare + 1 kilo­gram mai puțin. Ex­plicația: cura de sucuri spală prisosul de apă din organism, meta­bolismul se ac­celerează. În plus: organismul se întă­rește da­torită aportului nemijlocit de vi­ta­mine, săruri minerale și oligoele­men­te. Beți cel puțin 2,5 litri de lichide pe zi: sucuri de legume, apă minerală slab aci­dulată, ceaiuri de plante (mă­ceș, frun­ze de mur). Dacă vă cum­părați su­cu­rile de la prăvălie, uitați-vă pe pe cutie, să conțină zahăr. Ur­mați ur­mă­torul plan:

* dimineața: un pahar de zeamă de varză acră.

* ora 11: un pahar de suc de sfe­clă roșie.

* la prânz: un pahar de suc de morcovi a­mes­tecat cu o lin­­guriță de unt­delemn și pă­trunjel verde to­cat.

* ora 16: un pa­har de suc de roșii.

* la cină: un pahar de suc de morcovi, amestecat cu o linguriță de untdelemn și o linguriță de fulgi de ovăz.

În prima săptămână, nu vă veți da seama că ați slăbit, dar la capătul unei luni, veți cântări mai puțin cu 4 kg, iar dacă veți ține și duminicile, mai puțin cu 8 kg. Bineînțeles, cu condiția de a nu ciu­­guli și-altceva. Iar dacă veți face plimbări lungi, pe la înce­pu­tul lui martie vă veți des­coperi nu doar o siluetă mult alungită, ci și o vitalizare a întregului organism.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian