Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII FEBRUARIE

Foto: Shutterstock

– Luna Februarie începe pe o notă dramatică: Soarele și Marte intră în luptă. Ideea e că amândoi se aleg cel puțin cu niște cucuie. În consecință, avem de câștigat dacă evităm conflictele și dacă ne impunem să rămânem calmi, inclusiv la volan. Zodia Vărsătorilor, în care am intrat, e plină doldora de planete. Între 10 și 12, va găzdui peste jumătate dintre ele: Soarele, Luna, Mercur (retrograd), Venus, Jupiter și Saturn. Prietenia și relațiile sociale capătă un rol deosebit de important. Mercur retrograd, până pe 22, ne permite să reluăm comunicarea cu oameni cu care am avut neînțelegeri. Câștigul cel mai substanțial al acestui adevărat sobor de planete este că putem redobândi senzația de apartenență la un grup. Pe 17 are loc prima confruntare dintre marele malefic Saturn și Uranus, semn că se cere redefinirea raportului dintre instituțiile puterii (Saturn) și cele care reprezintă societatea (Uranus). Pe plan personal, vom simți nevoia să re­examinăm motivele pentru care am ales anumite grupuri sociale și, eventual, să revenim asupra lor –

BERBEC

Tone de energie

Ca să evitați conflicte inutile, pe care oricum nu le puteți câștiga, ar fi bine să vă des­co­to­ro­siți de energia excedentară, la în­ceput de lună. În loc să vă certați cu un prieten, de exemplu, mai bine îl provocați la o cursă de jogging, să câștige cel mai bun. Vă fac deo­sebit de bine întâlnirile cu prietenii, se pot isca discuții deosebit de in­teresante și se poate forma o co­muniune de idei. Atâta doar că unii din grup vă pot enerva uneori, pen­tru că au tendința să vor­bească nu­mai despre trecut. Pe final de lună ar fi bine să ajutați dezin­teresat pe cineva aflat la ananghie.

BANI: Pe 2-3, 11 și 18 există riscul să vă lăsați influ­ențați de prieteni, în privința deci­ziilor bănești. De abia din 21 în­coace apar șanse ca veniturile dvs. directe să înregistreze o creș­tere substanțială.

CARIERĂ: Creșterea de bani poate fi urmarea u­nui proiect îndrăzneț, pe care l-ați în­deplinit, spre marea mul­țumire a șefilor dvs.

DRAGOSTE: Prietenii vă pot prezenta cel puțin două persoane cu care să vă facă plă­cere să petreceți timpul și să în­cepeți eventual o idilă. Între 23 și 25, vă va deveni clar pe cine pre­ferați și de ce.

SĂNĂTATE: La începutul lunii, încheieturile sunt mai rigide și aveți nevoie de mai mult somn. O îmbunătățire a stării ge­nerale apare din 26.

TAUR

În grația șefilor

Marte în semnul dvs. vă trezește nevoia de afirmare. Dar nu sunteți întotdeauna inspirați. În prima zi a lunii vă puteți certa zdravăn cu un bărbat din familie, de exemplu. Dar și pe 11 și 18 aveți sămânță de ceartă. În plus, cei din jur pot considera reacțiile dvs. ca fiind nejustificate. Mulți vor fi însă de acord cu pozițiile ferme pe care le adoptați după 17. Începeți să vă des­tindeți în mijlocul prietenilor, mai ales după 25, când Venus, planeta prie­te­niei, se alătură Soarelui și lui Neptun în Pești. Vă veți simți nu doar înțeleși, ci și protejați.

BANI: Către finele lunii, im­por­tanța contribuțiilor dvs. le devine clară șefilor, care vă pot răs­plăti cu o creștere salarială serioasă.

CARIERĂ: Această creștere este cel mai probabil în­soțită și de o promovare. Promovarea o meritați grație unor cunoștințe so­lide, dobândite în urma unor studii.

DRAGOSTE: Dacă în inima dvs. au înmugurit senti­mente frumoase, încă nemărturisite, n-ar strica să le dați glas în preajma Lunii pline din 27.

SĂNĂTATE: La început de lună resimțiți puternic e­ner­­gia celor două „planete ale ac­ci­dentelor”, Marte și Uranus. Evitați so­licitările bruște și aveți grijă ca nivelul tensiunii arteriale să rămână constant.

GEMENI

Pușculiță plină

Aceia dintre dvs. care s-au înscris la mai multe facultăți, la mai multe cursuri, eventual în străinătate, s-ar putea trezi în încurcă­tură, pentru că reușesc în mai multe părți. Și, trebuie să recunoaștem, nu e tocmai plăcut să trebuiască să spunem „mulțumesc că m-ați admis, dar nu pot”. Ceva similar s-ar putea întâmpla cu privire la călătoriile în străinătate. E cam greu să găsiți o soluție di­plomatică, până pe 22, pentru aceste tipuri de situații. Nu încercați să fiți șmecheri, mai ales pe 2, 3, 11 și 18, pentru că cei pe care îi puteți aburi pe moment s-ar putea să vă devină dușmani.

BANI: O inițiativă pornită în se­cret, care nu trebuie dez­văluită sub nicio formă înainte de 17, poate să vă aducă o sumă con­sistentă.

CARIERĂ: Din 18 încolo, în­cepeți să ieșiți din ce­țurile neptuniene, care au tulburat relațiile cu șefii. Ei devin mai clari și mai creativi, iar din 26, relațiile pot deveni amicale.

DRAGOSTE: Perechile sunt supuse unor provocări care pe alocuri pot să fie de-a dreptul amu­zante. Ar fi de exemplu pro­ductiv dacă ați face o listă cu preocupările mentale pe care le îm­păr­tășiți cu partenerul.

SĂNĂTATE: Dacă aveți grijă să vă odihniți sufi­cient la început de lună, energia nu vă va descrește pe parcurs.

RAC

Experiențe ezoterice

Dvs. nu vă numărați printre semnele cu înclinație mis­ti­că. Și totuși, pe parcursul acestei luni, cel mai probabil în preaj­ma Lunii noi din 11, e de aș­teptat să aveți, fie niște percepții extrasenzoriale, fie altcineva să vă producă revelații de ordin ezo­teric. Există și o a treia po­sibilitate, respectiv să aveți re­velații cu privire la adevărata dvs. linie genealogică. Cei care au tot tânjit să călătorească sau să aibă o apariție publică vor avea des­chidere în acest sens, pe final de lună.

BANI: E foarte posibil să aveți nu­meroase ocazii să fa­ceți afaceri sau investiții promi­ță­toare. Dar faptul că Mercur se gă­sește în mișcare retrogradă până pe 22 încurcă lucrurile din punct de ve­dere al negocierilor și/sau al întoc­mirii contractelor. Acționați în­ce­pând din 23.

CARIERĂ: Procesul de re­de­finire a comunicării cu colaboratorii dvs. se in­tensifică. Evitați disputele în preajma lui 22.

DRAGOSTE: În cuplu poate în­ce­pe o perioadă pasională, din 17. Racii solitari pot avea parte de o serie întreagă de aventuri in­teresante pe moment, dar nu nea­părat de durată.

SĂNĂTATE: Circulația venoasă în gambe lasă de do­rit, până pe 22, perioadă în care și calitatea somnului e îndoielnică.

LEU

Aprecieri unanime

Aveți impresia că toată lumea vrea ceva de la dvs. Dar asta nu vă deranjează decât la început de lună, cam până pe 3. După aceea în­ce­peți să descifrați atenția care vi se acordă drept ceea ce este ea cu adevărat. O dovadă a încre­de­rii în capacitatea dvs. de a rezolva tot felul de lucruri și de a vă achita de tot felul de res­pon­sabilități. Vă sfătuim însă ca până pe 22 să nu încercați să re­zolvați prea repede prea multe pro­bleme ale altora, pentru că s-ar putea să le dați peste cap pe ale dvs. proprii.

BANI: În fine, afacerile dvs. încep să sune mai promițător. Pla­nurile dvs. prind contur din 18, când Soarele, cel care vă guvernează, in­tră în Pești, fiind urmat pe 26 de Ve­nus, patroana banilor.

CARIERĂ: Tare vă vine să vă în­contrați cu șefii până pe 3, dar nu aveți cum obține câștig de cauză. Nici pe 11 sau 18, când aceștia vă pot irita din nou. Vă puteți demons­tra calitățile de abia după aceea.

DRAGOSTE: Partenerul dvs. are o mie de pla­­nuri în care dorește să vă im­plice. Dar până pe 22 vă poate căl­ca pe nervi faptul că sare de la una la alta, așteptând ca dvs. să le organizați pe toate. Sau se pierde în amănunte.

SĂNĂTATE: Folosiți-vă energia cu moderație la în­ceput de lună. Plinul de energie apare către final de lună.

FECIOARĂ

În căutare de călăuze

Unii dintre dvs. se simt atrași de proiecte umanitare, în or­ganizarea cărora se pot implica pe ter­men lung. Alții pot căuta îndru­ma­re spirituală, dar trebuie să își păs­treze discernământul până pe 22, deoarece înainte de această da­tă își pot forma o impresie incorectă des­pre perso­na­litatea călăuzei pe care și-o doresc. Dvs. înșivă puteți fi con­tactați de oa­meni care își doresc să le fiți mentor, dar nu vă angajați într-un asemenea de­mers înainte de 22, căci până a­tunci nu vă puteți da sea­ma ce anu­me așteaptă aceștia de la dvs.

BANI: Pe final de lună, par­te­nerul dvs. de afaceri poa­te să aducă o infuzie de capital sau un inves­ti­tor, mai precis după 25.

CARIERĂ: Lucrați într-un ritm rapid și într-o at­mos­­feră tonică cu cei din echipă, dar e foarte posibil să fiți prinși în atâtea proiecte, încât încurcăturile să fie inevitabile până pe 22. Aveți grijă să comunicați clar, de preferință în scris.

DRAGOSTE: Poveștile de iubire iau un avânt pasio­nal nemaivăzut începând din 18. Tandrețea și căldura se fac simțite în cupluri, după 25.

SĂNĂTATE: Sunteți agitați în preaj­ma Lunii noi din 11 și vă pot amorți picioarele. Lu­na plină din 27 în semnul dvs. vă sensibilizează intestinul subțire.

BALANȚĂ

Vânt de libertate

Simțiți o nevoie intensă să vă des­tin­deți, să vă dis­trați, să aruncați peste bord parte din res­pon­sa­bilitățile nedorite. Și e bine să o faceți, cu con­diția ca până pe 22, să nu vă lansați în specu­lații, cum ar fi jocurile de noroc sau în prea multe dis­tracții costisitoare. Dacă faceți parte dintre mul­tiplele Balanțe cu talente artistice, e cazul să fiți atente, să nu vă luați angajamente în prea multe di­recții, căci există riscul să nu le puteți onora pe toate. În cazul că aveți copii, s-ar putea să apară tendința de a-i încărca cu prea multe activități ex­tracuriculare.

BANI: Încercați să nu faceți nicio mișcare importantă pe 2, 3, 11 și 18, pentru că de-abia ulterior vă veți putea concentra cum trebuie asupra unei afaceri potențial importante.

CARIERĂ: Sunteți pe locul întâi în topul co­legilor, mai ales după 25, când găsiți tonul și argumentul cel mai adecvat pentru a-l mo­tiva pe fiecare dintre colaboratori.

DRAGOSTE: Planetele adunate în Vărsător vă îndeamnă să vă puneți la încercare talentele de seducție. Dar pentru că Mercur e în retrogradație și face parte dintre ele, puteți fi prinși alergând după mai mulți iepuri deodată.

SĂNĂTATE: Între 18 și 25, cei cu probleme cardiace ar trebui să se menajeze. Și coloana ar putea să vă supere în acest interval.

SCORPION

Decizii pe termen lung

Se întâmplă atâtea lucruri legate de casă, familie și gospodărie, că de-abia mai aveți timp de altceva. Din acest motiv ar fi bine să vă plănuiți cu atenție activitățile, ca să nu rămâneți cu multe începute și puține terminate. Reparațiile ne­cesare prin casă ies cum nu se poate mai bine până pe 22 – este unul dintre puținele lu­cruri pe care le favorizează Mercur re­trograd. Alături de el sunt însă multe alte planete care vorbesc despre ne­voia de-a lua decizii pe termen lung privind situația dvs. locativă, relațiile de rudenie, ierarhia din familie. Și rudele prin alianță sunt cuprinse aici. Ceea ce pu­neți la cale împreună poate avea con­se­cințe fa­vo­rabile pentru toți cei implicați.

BANI: O afacere de familie care funcționa și nu prea poate fi regândită până pe 22, și în formula nouă, poate funcționa bine.

CARIERĂ: Procedați înțelept, dacă lucrați la con­­solidarea unui proiect în cadrul că­­ruia v-ați remarcat în preajma Lunii pline din 28 ianuarie.

DRAGOSTE: La început de lună, partenerul dvs. s-ar putea să se supere de tim­pul și energia pe care le alocați familiei. Noi povești tandre se pot lega din 25 încolo.

SĂNĂTATE: Mari noutăți nu există. Cu con­diția de a nu face eforturi exa­ge­rate, care ar putea să vă provoace dureri de cap.

SĂGETĂTOR

Aglomerație mare

Pe cât de interesantă devine viața dvs. de zi cu zi, pe atât de mult se aglomerează. Toate activitățile par tentante, sunt oameni cu care do­riți să vă întâlniți și nu știți dacă veți mai avea ocazia, cursuri despre subiecte de care începeți să fiți pasionat, dar ziua are doar 24 de ore. Până pe 22, ar fi deci de dorit să vă întocmiți un pro­gram realist. Dar nu se întrevăd decât probleme minore, care pot fi evitate cu ușurință, dacă nu sunteți cu mintea în șapte direcții. Cei din familie vă așteaptă cu mare drag și vă fac să vă relaxați, în special după 25.

BANI: Sfârșitul de lună, dar în mod special zi­lele de 24 și 25, sunt propice dema­rării unor afaceri ambițioase.

CARIERĂ: O idee care pe 2, 3, 11 și 18 n-a fost prea populară printre colegii dvs. își dovedește validitatea către finele lunii. În zi­lele respective, vă va veni greu să nu vă ma­ni­festați supărarea, dar e de dorit s-o faceți cu mo­derație.

DRAGOSTE: Sigur veți fi atrași de câteva din­tre persoanele întâlnite pe par­cur­sul multiplelor dvs. activități cotidiene, dar puteți ajunge să le încurcați numerele de telefon, până pe 22.

SĂNĂTATE: N-ar fi bine să vă apucați de lucru seara, mai ales dacă asta presupune solicitare mentală, căci ar putea să apară insomnii.

CAPRICORN

Aplecare spre mărturisiri

De regulă, nu vă place să vă plângeți, dar vă puteți întâlni cu oameni atât de em­pa­tici pe final de lună, încât vă simțiți în siguranță și vă puteți deschide. O să vedeți ce bine vă face să vă simțiți înțeleși. Aceia dintre dvs. care aleg să-și încre­din­țe­ze problemele unui terapeut s-ar putea să gă­seas­că, după 25, o persoană cum nu se poate mai po­trivită pentru a se putea regăsi. Este însă posibil să vă idealizați salvatorul, fie el din anturajul dvs. ori un terapeut.

BANI: Pentru că vi se pot prezenta multiple opțiuni de-a intra în combinații, care su­nă tentant, luați-vă timpul necesar să le verificați, co­op­tând eventual un specialist. Până pe 22 vă pu­teți lămuri. Ulterior puteți semna liniștiți contracte.

CARIERĂ: Trebuie să aveți încredere în des­ti­nul care aranjează situațiile prin care treceți acum. Astfel veți putea atrage colaboratorii potriviți, pentru a evolua.

DRAGOSTE: 2, 3, 11 și 18 sunt zile când per­soa­na iubită poate fi cam nervoasă. Relația se poate armoniza pe final de lună, când agre­sivitatea persoanei iubite se transformă în pasiune.

SĂNĂTATE: Până pe 22, încheieturile trebuie menajate, mai ales umerii și glez­nele.

VĂRSĂTOR

Efervescență

Trăiți într-o stare de efervescență. Mulți din­tre dvs. au impresia că lumea este a lor, că pot arăta, în sfârșit, ce sunt în stare să facă. E drept că traversați o perioadă productivă, dar printre cele cinci planete care se perindă prin semnul dvs. luna aceasta se numără și Mercur, aflat în mișcare re­tro­gradă până pe 22. În acest răstimp nu este indicat să vă lansați în multe proiecte personale, ci să examinați cu discernământ ce v-ar mulțumi să faceți pe termen lung. Examinați-vă și experiențele tre­cute, duceți-vă, de exemplu, cu gândul înapoi cu 12 ani și căutați-vă inspirația acolo.

BANI: Din 18 există riscul să vă avântați în­tr-o direcție nesigură, doar pentru că nu mai suportați incertitudinile actuale. Mai bine aș­tep­tați să fiți inspirați de Venus, după 25.

CARIERĂ: N-ar strica să stați de vorbă, după 18, cu un bărbat din familie, în in­tu­i­ția căruia aveți încredere, despre anumite piedici de la serviciu, care pot fi provocate de o persoană in­trigantă. S-ar putea să vă ajute să depistați ina­mi­cul.

DRAGOSTE: După Luna nouă din semnul dvs., din 11, vă vine să vă avântați într-o relație nouă, dar ar fi bine să așteptați până după 22.

SĂNĂTATE: Pe 2, 3 11 și 18 nu v-am sfătui să meșteriți prin casă. Există pericol de accidente.

PEȘTI

Purtați de vise

Visele pe care le aveți luna aceasta pot concura fără probleme cu ma­rile filme fantastice. Notați-le, pentru că, înțele­gân­du-le semnificația, ați putea depăși anumite pro­bleme care vă apasă încă din perioada pre­ado­lescenței. Aceia dintre dvs. care practică o disci­plină spirituală pot avea revelații profunde. Până pe 22 nu e însă cazul să vă angajați 100% față de un mentor ori să acceptați ca alții să vă trateze ca pe un guru, deoarece încă nu aveți claritatea nece­sară să faceți vreo alegere de genul acesta. Ins­pi­rația vine odată cu Venus, pe 26. Se spune că mi­cul benefic e în exaltare în Pești – aveți ocazia să ve­rificați acest lucru.

BANI: Tot lui Venus îi datorați recunoștință în cazul în care, din 25 încolo și până pe 21 martie, vă va atrage un asociat dispus să in­vestească în dvs.

CARIERĂ: Habar nu aveți câte persoane sau instituții se gândesc să vă atragă de partea lor. Se pare că o bună parte din reputația de care ați ajuns să vă bucurați se datorează felului frumos în care v-ați tratat colegii.

DRAGOSTE: În cazul în care cineva vă place atât de mult încât sunteți deciși să începeți o relație serioasă, vă puteți declara sen­ti­mentele și intențiile în preajma Lunii pline din 27.

SĂNĂTATE: Până pe 22, dar mai ales pe această dată, s-ar putea să aveți somnul agitat sau insuficient, și doar știți cum vă afectează asta…

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian