Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu orez

on a black background there is a beautiful young Chinese girl with red lips and a red national robe . she’s holding a Chinese fan.

Orezul este un ingredient nelipsit din arsenalul de înfrumusețare al femeilor din Asia. În tratatele medicale stră­vechi chinezești se spune că în urmă cu mii de ani, împărătesele din dinas­tiile chineze îl foloseau pentru a-și întreține frumusețea și pentru a-și vindeca bolile de piele.

Apa de orez

– Pete, coșuri, ten îmbătrânit –

Puneți un litru de apă la fiert, și când dă în clocot, adăugați 100 grame orez alb basmati. Lăsați să fiarbă 5 minute pe foc mic. Stingeți focul și lă­sați fiertura să se ră­cească 30 de mi­nu­te. Strecurați și tur­nați lichidul într-un re­cipient de sticlă. Apa de orez poate fi păstrată la frigider câteva zile.

Mod de folosire

Loțiune pentru un ten mai fin și mai proaspăt

Aplicați apa de orez pe față cu ajutorul unui tampon de vată. Înce­tinește îmbătrânirea pielii, atenuează producția excesivă de sebum și creează un ten mat.

Baie de frumusețe

În Asia, apa de orez este folosită și pentru băi. Se recomandă mai ales celor cu pielea iritată sau îmbătrânită. Se prepară doi litri de apă de orez și se toarnă în apa din cadă. Alternativ, se poate folosi un burete înmuiat în apă de orez și stors ușor. Cu acest burete se masează picioarele, fesele, decolteul și celelalte zone ale cor­pului.

Pentru un păr strălucitor

Preparați apă de orez după rețeta indicată. Lăsați-o în vas acoperit, o zi sau două. Se toarnă ca întăritor peste părul umed, proaspăt spălat, de la rădăcină până la vârfuri. Lăsați să acționeze 10 minute, apoi clătiți-vă.

Pudra de orez

Se obține prin mă­cinarea foarte fină a boa­belor de orez. A fost fo­losită din cele mai vechi timpuri pentru înfrumu­sețare.

Mască cu pudră de orez

Amestecați într-un castron 3 linguri de pu­dră de orez cu puțină apă, până obțineți un preparat cremos. Întin­deți-l pe față și lăsați să acționeze 20 de minute, apoi clătiți-vă cu apă, întâi călduță, apoi rece.

Are efect de albire și matifiere a pielii. Este foarte eficace în cazul te­nului sensibil, cu iritații. Vindecă te­nul cu acnee și pe cel gras, cu pori di­latați.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian