Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

De pe marginea drumului, pe obraz: URZICA și PĂPĂDIA

– Primăvara vine, nu vine, dar lumea s-a umplut de frunze verzi de păpădii și urzici. Dați-le o șan­să! Înafară de salate și tocă­nițe, folosiți-le și ca remedii de frumusețe. Merită! Primăvara, pie­lea are și ea nevoie de verde –

Păpădia

Comprese cu macerat de păpădie

Foto: Shutterstock

Ingrediente: o mână cu frunze de păpădie proaspete, o cană cu apă.

Mărunțiți frunzele de păpădie, apoi turnați apa peste ele. Lăsați-le la macerat 10 ore. Strecurați lichidul și înmuiați în el bucăți de tifon, care se pun pe față timp de 15 minute.

Compresele cu păpădie împros­pătează pielea, strâng porii și îi redau umiditatea. De asemenea, albesc te­nul și șterg petele.

Mască cu păpădie

Ingrediente: 2 linguri pulbere de frunze de păpădie, 2 lin­guri cu lapte cald.

Pulberea de păpădie se ob­ține prin măcinarea fină a frun­zelor uscate de pă­pădie. Se ames­tecă, în pro­porțiile indicate, cu laptele, și se lasă să stea 10 minute. Se aplică pe față, timp de 20 de minu­te, apoi se clătește. Se re­comandă pen­tru pielea sen­sibilă, iritată și uscată.

Decoct de păpădie

Ingrediente: 2 linguri frunze de păpădie, o cană cu apă.

Se pune apa la fiert, și când dă în clocot, se adaugă frunzele de păpă­die. Se lasă să mijotească vreme de 3 minute, pe foc mic. Se lasă la infuzat 20 minute, apoi se strecoară. Se pul­verizează pe pielea obrazului, di­mineața și seara.

Albește pielea, șterge petele și cal­mează iritațiile. Decoctul de păpă­die poate fi înghețat și pus la conge­lator în tăvița de cuburi. Dimineața și seara se masează obrazul 2-3 minute tenul, gâtul și decolteul cu un cub de gheață. Elimină în mod eficient ur­mele de oboseală, hidratează și toni­fică pielea.

Urzicile

Apă de urzici

Ingrediente: 300 grame frunze de urzici, un litru apă.

Puneți pe foc apa și adăugați urzi­cile (bine spălate înainte). Lăsați-le să fiarbă la foc mic 10 minute. Infuza­ți-le 30 de minute, apoi strecurați li­chi­dul.

Dimineața și seara, pulverizați-vă fața, gâtul și decolteul cu apa de ur­zici. Puteți folosi apa și pentru a face măști, de exem­plu, în amestec cu argilă. Are mare putere purificatoare, nutritivă și tonifiantă, perfectă pentru revitali­zarea pielii. De asemenea, această plantă are și proprietăți anti­bacteriene și antiinfla­ma­toare.

Apa de urzici previne și combaterea și căderea pă­ru­lui. Masați-vă pe cap, de cel puțin de două ori pe săp­tămână. Reglează pro­ducția de sebum a pielii capului fără să-l usuce în exces. Aju­tă la prevenirea și comba­terea mătreții și a unor tipuri de ec­zeme.

Comprese cu urzici

Ingrediente: o mână urzici proas­pete sau uscate, 2 linguri miere, o cană apă.

Turnați apa clocotită peste urzici, acoperiți și lăsați la infuzat 20 mi­nute. Strecurați, apoi adăugați mie­rea, amestecând. Faceți comprese din tifon, pe care le înmuiați în ceai, și apoi le aplicați pe față. Lăsați să ac­ționeze 15 minute.

Catifelează și revitalizează pielea. Sunt binefăcătoare în cazul tenului uscat, obosit, ofilit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian