Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu cereale

– Folosite sub formă de făină, fulgi, amidon sau tă­râţe, cerealele sunt ingre­di­ente perfecte pentru frumu­sețea obrazului. Cu o condiție: să fie „bio”, neatinse de chimi­cale –

Grâu

Foto: Shutterstock

Mască antirid și antioxidantă

50 g făină integrală de grâu, bogată în tărâțe, se amestecă cu apă caldă, până se obține o pas­tă cremoasă. Se întinde pe pielea feței, se lasă să ac­ționeze 10 mi­nute, apoi se ma­sează. Se clătește cu apă căl­duță. Acest tip de mască este po­trivit în special pen­tru tenul gras.

Mască pentru albirea pielii

Amestecați o mână de făină de grâu cu albușul unui ou, până ob­țineți o pastă lipicioasă. Întindeți-o pe piele cu masaj ușor. Lăsați 5-10 minute să-și facă efectul, apoi clătiți-vă cu apă caldă.

Ovăz

Mască pentru o piele de catifea

Amestecați trei lin­guri de făină inte­grală de ovăz, cu o lingură de suc de lămâie, bă­tută cu o linguriță de ulei de măs­line. Aplicați masca pe față și lă­sați-o să acționeze timp de 15-20 de mi­nute. Clătiți cu apă caldă. Dacă pielea este deosebit de uscată, înlo­cuiți lămâia cu o lingură de piure de banane. Masca hrănește, catifelează şi întinereşte tenul.

„Săpun” de ovăz

Amestecaţi trei linguri de făină de ovăz, cu 4 linguri de apă caldă. Întindeţi pasta pe faţă şi pe gât, lă­saţi câteva minute să acționeze, apoi clătiţi cu apă călduţă. „Săpu­nul” de ovăz curăţă pielea, fără a o agresa.

Lapte de ovăz

Trei linguri de fulgi de ovăz se pun la înmuiat într-o cană cu apă, timp de 15 minute. Amestecul se pune apoi într-un blender, până la omogenizare. Se poate păstra la fri­gider timp de câteva zile.

Se aplică sea­ra, pe faţa curată, cu ajutorul unui tampon de vată. Te­nul va fi cati­felat şi neted.

Orz

Foto: Dreamstime

Loțiune împotriva ridurilor

Puneți pe foc, fără a fierbe, 20 grame fulgi de orz, în ju­mătate de cană de lapte, apoi lăsați să stea o jumătate de oră. În­muiați o bucată de vată în soluție și tre­ceți-o ușor pe față și pe gât. Lăsați să se usuce, apoi clătiți-vă cu apă caldă.

Mască revitalizantă pentru decolteu și sâni

Puneți într-un castron 4 linguri de făină de orz integrală și adăugați un iaurt, amestecând până obțineți o cremă. Adăugați ju­mătate linguriță ulei de germeni de grâu și amestecați până la omo­geni­zare. Întindeți pre­paratul pe decolteu și sâni. Lăsați să acționeze 30 mi­nute, apoi clătiți-vă cu apă călduță.

Porumb

Exfoliant pentru faţă şi corp

Amestecați două părți mălai cu o parte tărâțe de grâu, apoi adăugați puțină apă. Amestecați, până obți­neți un terci.

Luați câte puțin pre­parat și ma­saţi-vă, timp de 2-3 minute, pe pielea umedă. Clătiţi cu apă călduţă din abundenţă. Îndepărtează celulele moar­te și lasă pielea ca mă­tasea.

Mască pentru tonifiere

Pregătiți un „aluat”, ames­tecând 4 linguri de mălai foarte fin, cu ulei de migdale dulci, până devine cremos și omogen.

Întindeți aluatul pe față și lăsați să acționeze 15-20 de minute, apoi clătiți-vă cu apă caldă. Redă elas­ticitatea și fermitatea pielii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian