
Pentru a scăpa de pielea urâtă, asemănătoare cu „coaja de portocală”, din zona coapselor și abdomenului, femeile încearcă tot felul de tratamente, cu mai mult sau mai puţin succes. Celulita este întâlnită atât la femeile slabe, cât şi la cele cu kilograme în plus, și poate apărea sau se poate agrava din diverse motive; în primul rând există factorul genetic și ereditar, dar și stilul de viață are un cuvânt de spus: sedentarismul, excesul alimentar… În rubrica de față vă oferim cele mai cunoscute și eficiente remedii naturale pentru combaterea celulitei.
Cafea
Cofeina prezentă în cafea este conținută în aproape toate produsele anticelulitice din comerț. Sub formă de împachetări, sau masată pe zonele afectate, cafeaua ajută la drenarea apei din țesuturi, la stimularea circulației și la tonifierea țesutului.
* Masaj cu zaț de cafea: se masează zonele cu celulită timp de 5-10 minute, după care se face duș. Pielea trebuie să se înroșească.
* Împachetare cu zaț de cafea: aveți nevoie de zaț de cafea proaspăt, care se aplică cu masaj uşor pe zonele problematice (fese, coapse, abdomen). Se aplică deasupra o folie de plastic şi se lasă să acţioneze o jumătate de oră. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe săptămână.
Uleiuri esențiale
Printre cele mai eficiente uleiuri esențiale împotriva celulitei sunt uleiul esențial de cedru, de fenicul, de grepfruit, de ienupăr, de rozmarin, de lămâie, de scorțișoară și lemongrass. Ele combat retenția de apă, inflamația și îmbunătățesc circulația periferică.
* Masaj anticelulitic: uleiurile esențiale se aplică local pe zonele afectate, cu mișcări circulare, de jos în sus. 10 picături de ulei esențial se diluează în 100 ml ulei de măsline.
* Cremă anti-celulită: amestecați 50 ml din crema obișnuită de masaj cu 10 picături de ulei esențial.
Iedera
* Comprese locale cu decoct: 100 g frunze de iederă mărunțite se fierb într-un litru de apă, timp de 10 minute, la foc mic. Se lasă să stea 20 minute, apoi se strecoară. Se fac comprese cu decoct, care se aplică pe zonele cu celulită. Se țin o oră pe zi, în decursul căreia compresa se schimbă de 2-3 ori.
* Tinctură de iederă: Umpleți un recipient de sticlă pe trei sferturi cu frunze de iederă mărunțite, peste care turnați alcool alimentar, care să le acopere, și lăsați la macerat timp de 14 zile. Filtrați, iar tinctura obținută o păstrați la rece. Faceți comprese înmuiate într-o soluție din o parte tinctură de iederă și două părți apă și aplicați pe zonele cu celulită. Se aplică zi de zi, câte 30 minute.
* Oţet de iederă: peste 50 g de frunze de iederă mărunțite, turnaţi 300 ml oţet de mere clocotit. Acoperiţi vasul şi lăsaţi la macerat 5-6 ore. Strecurați, apoi fricţionaţi cu acest preparat zonele cu celulită.
Viță-de-vie
* Comprese cu decoct: se fierb 100 g de frunze mărunțite de viţă-de-vie într-un litru de apă, timp de 10 minute. Se lasă la infuzat o jumătate de oră, apoi se strecoară. Se aplică comprese pe zonele cu celulită. Se țin o oră pe zi, în decursul căreia compresa se schimbă de 2-3 ori.