Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Războiul contra celulitei

Foto: Shutterstock

Pentru a scăpa de pielea urâtă, asemănătoare cu „coaja de por­tocală”, din zona coapselor și ab­domenului, femeile încearcă tot felul de tratamente, cu mai mult sau mai puţin succes. Celulita este întâlnită atât la femeile slabe, cât şi la cele cu kilograme în plus, și poate apărea sau se poate agrava din diverse motive; în primul rând există factorul genetic și ereditar, dar și stilul de viață are un cuvânt de spus: sedentarismul, exce­sul alimentar… În rubrica de față vă oferim cele mai cunoscute și efici­ente remedii naturale pentru comba­terea celulitei.

Cafea

Cofeina prezentă în cafea este con­ținută în aproape toate produsele anticelulitice din comerț. Sub formă de îm­pa­chetări, sau masată pe zo­nele afectate, cafea­ua aju­tă la drenarea apei din țe­su­turi, la stimularea cir­cu­la­ți­ei și la tonifierea țesu­tului.

* Masaj cu zaț de ca­fea: se masează zonele cu celulită timp de 5-10 mi­nute, după care se face duș. Pielea trebuie să se înro­șească.

* Împachetare cu zaț de cafea: aveți nevoie de zaț de cafea proaspăt, care se aplică cu masaj uşor pe zone­le problematice (fese, coapse, abdo­men). Se aplică deasupra o folie de plastic şi se lasă să acţioneze o jumă­tate de oră. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe săptămână.

Uleiuri esențiale

Printre cele mai eficiente uleiuri esențiale împotriva celulitei sunt ule­iul esențial de cedru, de fenicul, de grepfruit, de ienupăr, de rozmarin, de lămâie, de scorțișoară și lemon­grass. Ele combat retenția de apă, infla­ma­ția și îmbunătățesc circulația perife­rică.

* Masaj anticelulitic: uleiurile esențiale se aplică local pe zonele afectate, cu mișcări circulare, de jos în sus. 10 picături de ulei esențial se diluează în 100 ml ulei de măsline.

* Cremă anti-celulită: ameste­cați 50 ml din crema obișnuită de masaj cu 10 picături de ulei esențial.

Iedera

* Comprese locale cu decoct: 100 g frunze de iederă mărunțite se fierb într-un litru de apă, timp de 10 minute, la foc mic. Se lasă să stea 20 minute, apoi se strecoară. Se fac com­prese cu decoct, care se aplică pe zonele cu celulită. Se țin o oră pe zi, în decursul căreia compresa se schim­­­bă de 2-3 ori.

* Tinctură de iederă: Umpleți un recipient de sticlă pe trei sferturi cu frunze de iederă mărunțite, peste care turnați alcool alimentar, care să le acopere, și lăsați la macerat timp de 14 zile. Filtrați, iar tinctura obținută o păstrați la rece. Faceți comprese înmuiate într-o soluție din o parte tinctură de iederă și două părți apă și apli­cați pe zonele cu celulită. Se apli­că zi de zi, câte 30 minute.

* Oţet de iederă: peste 50 g de frunze de iederă mărunțite, tur­naţi 300 ml oţet de me­re clo­cotit. Aco­periţi va­sul şi lăsaţi la ma­ce­rat 5-6 ore. Strecurați, apoi fricţionaţi cu acest pre­parat zonele cu celulită.

Viță-de-vie

* Comprese cu decoct: se fierb 100 g de frunze mărunțite de viţă-de-vie într-un litru de apă, timp de 10 minute. Se lasă la infuzat o jumă­tate de oră, apoi se strecoară. Se apli­că comprese pe zonele cu celulită. Se țin o oră pe zi, în decursul căreia com­presa se schimbă de 2-3 ori.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian