Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

VAMA: „Vom rupe scena ca scăpați din lanț”

VAMA deschide Vama

Trupa Vama susține primul concert cu public din acest an, joi, 29 iulie, la Are­nele Romane din București, serbând cu această ocazie revenirea „la normalitate”. O nor­malitate care din păcate se lasă mult așteptată.

Tudor Chirilă (voce), Eugen Caminschi (chi­tară), Gelu Ionescu (claviaturi), Lucian Clopo (tobe) și Dan Lucian (bas) sunt nerăbdători să se revadă cu fanii lor, așa că au pregătit un spectacol din toate puterile lor. Timp de două ore, vor cânta hit-uri celebre Vama și Vama Veche, dar au inclus în program şi cele mai noi single-uri – „Cântă cu mine” și „Îmi pare rău” (o melodie produsă la Lon­dra cu producătorul muzical Matt Lawrence, deținător al premiu­lui Grammy pentru albumul „Ba­bel”, al celor de la Mumford & Sons). Va fi un show memorabil, la care vor putea să participe doar 2.500 de fani, cel mai numeros pu­blic în faţa scenei pentru o trupă, de la în­ceputurile pandemiei. La spec­tacol sunt poftiți și invitați speciali.

Anul trecut, în plină pandemie, Vama a fost singura formaţie din Ro­mânia care a cântat la Arenele Ro­­ma­ne. Băieții au făcut un spec­tacol de zile mari, chiar dacă au fost aplaudaţi la faţa locului de numai 350 de oa­meni, care au purtat măști și au res­pectat măsurile de distan­țare socială. Concertul din această vară a fost pro­gramat exact la un an de la acel eveniment. Vama și Tudor Chirilă vor să le dea înapoi fanilor ceea ce au pierdut în pandemie – un spectacol pe cinste.

„Nu am vrut să revenim live oricum, într-un concert banal, deși tentația este mare, pentru că suntem disperați de nerăbdare să privim de pe scenă oameni fără mască, care să se bucure de muzica noastră. Așa că ni s-a părut o idee bună s-o facem în același loc ca anul trecut, ca un fel de victorie asupra acestei pandemii care ne-a bulversat pe toți. Mi-ar plăcea să știu că publicul prezent anul trecut, care a însemnat pentru noi un sprijin moral greu de cuantificat, va fi prezent în totalitate și anul ăsta, pe 29 iulie. O să facem un playlist generos, vom avea cântece live în pre­mieră și vom reorchestra mișto câteva cântece cunoscute. Și vom rupe scena ca scăpați din lanț. Mulțumim anticipat pu­blicului, partenerilor și tuturor celor care vor face această revenire po­sibilă”, scria Tudor Chi­rilă pe site-ul iabilet.ro.

Vama este una dintre trupele care s-a reinventat constant în perioada de pan­demie. S-a ţinut pe po­ziţii, producând tot fe­lul de evenimente de top pentru mediul virtual: Absolvirus – o petrecere online pentru absolvenții de liceu și de facultate care nu au beneficiat, din cauza restricțiilor im­puse de pandemie, de un banchet, în 2020; VA­MA­FEST – primul festival digital al unei trupe din România – un maraton de muzică și educație, care s-a întins pe două zile; și Vama deschide Vama – un dublu concert la apus și răsărit, susţinut pe 23 și 24 aprilie a.c., chiar pe plaja din Vama Ve­che, un spec­tacol care s-a remarcat prin calitatea pro­ducției și direcția cinemato­grafică, unic în peisajul muzical de pe internet, cu 3.200 de bilete vândute online, și tot atâţia spectatori din su­frageria proprie.

Tot în premieră, trupa Vama va lansa în această vară și un documentar, un scurt­metraj intitulat „Regii Pandemiei”. Filmul regizat de Mihai Dragolea pre­zintă povestea concertului de anul trecut de la Arenele Romane al trupei Vama, singurul spectacol ţinut pe o arenă mare în România în vara lui 2020 de o trupă autohtonă. „Regii Pandemiei” a putut fi urmărit în premieră pe PRO TV Plus, pe 15 iulie, și în avans, pe voyo.ro pe 12 iulie. Din 5 august, fanii vor putea găsi documentarul și pe canalul de YouTube al trupei Vama.

VAMA la Arenele Romane, în iulie 2020

La concertul din 29 iulie de la Arenele Ro­mane din Parcul Carol vor fi acceptaţi doar fanii vaccinați, care trebuie să vină cu certificatul prin­tat. Minorii sunt exceptaţi de la prezentarea do­vezilor medicale de orice fel. Trebuie doar să fie posesori ai unui bilet pentru a putea intra la con­cert. Eventualele modificări vor fi comunicate ulterior de organizatori.

Fanii care nu reușesc să ajungă la Arenele Ro­ma­ne pot urmări concertul „Ia-ți show-ul îna­poi” de acasă, online, pe platforma vstage.ro. Pre­ţul biletelor pentru concert este de 89 lei pen­tru „Acces General” şi 45 lei pentru „Acces Online” şi pot fi găsite în reţeaua iabilet.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian