Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Loțiuni tonice

Foto: Shutterstock

Obrazul femeilor luptă la baio­netă cu canicula verii: deshi­dratare, ofilire, arsuri… Aseme­nea unei flori delicate, el trebuie ferit de vipiile solare și udat permanent. Ală­turi de apă, în topul recoman­dărilor se află loțiunile tonice făcute acasă, din plante, legume și fructe. Păstrate la frigider în reci­piente de sticlă, ele țin obrazul proaspăt și delicat.

Tonic cu apă de trandafiri și glicerină

Ingrediente: o cană cu apă, un pumn de petale de trandafiri, 3 pică­turi de glicerină vegetală.

Puneți apa pe foc într-o crăti­cioară și apoi adău­gați pe­talele de trandafiri. Când apa începe să fiarbă, cobo­râți căldura și puneți capa­cul, astfel încât aburii să nu iasă afară. Se mai lasă să mijotească 10 minute, apoi se lasă la infuzat două ore. Se stre­coară prin tifon și se adaugă cele trei picături de glicerină vegetală.

Folosiți loțiunea pentru ștergerea feței. O face proaspătă și strălucitoare.

Tonic cu castravete și mentă

Ingrediente: o cană cu apă, 3 linguri frunze de mentă, 3 linguri suc de castravete.

Se pune apa la foc și când cloco­tește, se adaugă menta. Se lasă la in­fuzat 20 de minute, apoi se strecoară. Se adaugă sucul de castravete. Pulve­rizați acest amestec rece pe față, gât și decolteu, de câte ori aveți ne­voie. Reduce inflamația și răcorește.

Tonic cu busuioc și lămâie

Ingrediente: o cană cu apă, 3 lin­guri frunze de busuioc, sucul de la o lămâie.

Se pune apa la fiert și când clo­cotește se toarnă peste busuioc. Se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se strecoară. Se lasă la răcit și se ames­tecă cu sucul de lămâie. Pulverizați fața, gâtul și decolteul. Împrospă­tea­ză pielea și albește petele.

Tonic cu hibiscus și apă minerală

Ingrediente: o jumătate de cană cu apă, 3 linguri flori de hibiscus, o jumătate de cană cu apă minerală.

Se toarnă apa clocotită peste flo­rile de hibiscus, se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară. Se adaugă apa minerală. Aplicată zilnic, loțiu­nea re­ge­nerează și reduce inflamațiile.

Tonic cu salvie și muguri de pin

Ingrediente: o cană cu apă, 2 lin­guri frunze de salvie, 2 linguri mu­guri de pin.

Frunzele de salvie și mugurii de pin se opăresc cu apa pusă la fiert. Se lasă la infuzat 20 de minute, cu vasul acoperit, apoi se strecoară. Face mi­nuni pentru pielea grasă cu pori dila­tați, cu pete, și combate cu succes trans­pirația excesivă.

Tonic cu mușețel, miere, oțet de mere

Ingrediente: o cană cu apă, 3 lin­guri flori de mușețel, o linguriță mie­re, 3 linguri oțet de mere.

Se prepară o infuzie de mușețel, care se lasă 20 de minute să se ră­ceasc­ă, apoi se strecoară. Se adaugă oțetul de mere, amestecând bine.

Se pulverizează fața, dimineața și seara. Combinația de ingrediente es­tompează petele și coșurile, calmea­ză, hidratează și catifelează.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian