Cremă de față Colette

Este vorba despre celebra prozatoare franceză care, înainte să-și vadă cărțile tipărite în sute de mii de exemplare, a lucrat o vreme într-un cabinet de cosmetică. Era tânără, dar de una dintre cremele preparate atunci nu s-a despărțit toată viața. Iată rețeta:
Ingrediente: 235 g glicerină, 130 ml apă distilată, 500 ml apă de trandafiri, 20 g amidon, 100 g lanolină, 40 g gelatină alimentară.
Mod de preparare și folosire:
Încălziți glicerina pe baie de abur, bătând întruna cu furculița. Adăugați amidonul și lanolina, bătând mai departe, până ce obțineți o cremă fără cocoloașe. Separat, topiți gelatina în puțină apă rece și adăugați-o în cremă. Terminați preparatul prin a adăuga apa de trandafiri. Puneți crema în recipiente potrivite și închise cu capac (cutii goale de cremă).
Crema Cleopatrei contra ridurilor
Ingrediente: 2 castraveți, 125 ml lapte nefiert de capră (Cleopatra folosea lapte de măgăriță), 1 lingură de ulei de măsline, 1 lingură miere, 60-80 g argilă fină, 1/2 lămâie.
Mod de preparare și folosire:
Tocați cât mai mărunt castraveții. Amestecați-i cu laptele, pentru a forma o pastă. Adăugați uleiul, mierea și argila. Amestecați bine totul și puneți preparatul într-un recipient de sticlă, la rece. Frecați-vă fața și gâtul cu jumătatea de lămâie. Înainte să se usuce, aplicați crema Cleopatrei. Lăsați să acționeze o oră. Clătiți-vă cu apă călduță și lăsați pielea să se usuce la aer, fără să folosiți prosopul.