Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

3 rețete de sezon

Doresc să le ajut pe cititoarele „Formulei AS” cu câteva re­țete de slăbire, pe care le-am desco­perit de când am început să mă con­frunt cu kilo­gramele în plus.

Regim de slăbit cu banane

Foto: Shutterstock

Este un regim extrem de simplu și efi­ci­ent. Se ține o dată sau de două ori pe săptă­mână și în acea zi se consu­mă doar: – 5-6 banane; – 1 l lapte degre­sat, ceai sau cafea (fă­ră zahăr); – o salată verde, pre­parată cu puțin ulei (câteva pică­turi).

Cu acest regim se pierd săptă­mânal 300-500 g din greutate.

Regimul cu suc de tomate

În această cură se bea zilnic, dimi­neața, pe nemâncate, o cană de suc de tomate. Sucul de roșii nu este numai un ex­ce­lent li­chid hrănitor, dar are și calități remi­ne­ralizante, revitalizante și repre­zintă și un foarte bun diuretic.

Alimente permise: - car­ne slabă de pasăre (fiartă sau friptă); – pește slab; – legume la dis­creție.

Sunt interzise: – carnea grasă de ori­ce fel; – peștele gras; – făinoase, produse de panificație, de patiserie, aluaturi; - dul­ciuri; – fructe dulci: ba­nane, curma­le, nuci, migdale; – gră­simi și murături.

Cură de slăbire cu varză crudă

Regimul presupune ca o zi pe săp­tă­mână să se consume doar varză cru­dă, fără alte ali­men­te, sub formă de salate cu oțet sau cu zeamă de lă­mâ­ie și puțin ulei. Cu­nos­cu­tă pentru tra­tarea plă­gilor, a ulcerațiilor, a arsu­rilor, reu­matismelor și a altor nenu­mărate maladii, varza s-a do­vedit a fi un remediu dintre cele mai bune și în cazul obezității, fiind un bun depu­rativ. (Sucul de varză, 1-2 pa­hare con­sumate pe zi, tratează diabe­tul, boală care înso­țeș­te deseori obe­zitatea.)

MINODORA – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian