Un mic dejun sănătos
Terci de dovleac și ovăz cu semințe de rodie

Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g dovleac, 140 g hrișcă, 400 ml fiertură de ovăz, 80 ml suc de portocale, 4 linguri sirop de arțar, 1/2 rodie, 50 g nuci, 1 pumn de stafide.
Mod de preparare:
1. Spălați dovleacul, tăiați-l în două și scoateți semințele, apoi tăiați-i miezul în cubulețe. Spălați hrișca într-o sită și lăsați-o la scurs.
2. Puneți fiertura de ovăz într-o oală și dați-o într-un clocot. Adăugați hrișca și cubulețele de dovleac, amestecați-le bine, acoperiți-le cu un capac și fierbeți-le încă 15 minute, la foc potrivit.
3. Striviți boabele de hrișcă, întrebuințând un zdrobitor pentru cartofi. Turnați deasupra sucul de portocale și siropul de arțar și amestecați totul. Dacă se simte nevoia, completați compoziția cu puțină fiertură de ovăz. Terciul de dimineață e gata și poate fi așezat în patru boluri.
4. Desfaceți rodia și scoateți cu atenție sâmburii. Tăiați în bucățele nucile. Presărați terciul cu sâmburi de rodie, bucățele de nucă și stafide.
La prânz
Dovleci cu umplutură de hrișcă și varză
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 dovleci mici (cam de 600 g), 7 linguri ulei de măsline, 1 lingură cimbru, 200 g hrișcă, 80 g varză, 150 g roșii cherry, 2 linguri semințe de floarea-soarelui, 40 g parmezan ras, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 200°C. Spălați dovlecii și tăiați-i în două, în lung, îndepărtați semințele și așezați bucățile într-o tavă de copt.
2. Ungeți miezul jumătăților de dovleac cu 3 linguri de ulei, presărați-le cu cimbru și condimentați-le cu sare și piper. Coaceți-le în cuptor circa 30 minute, până se înmoaie.
3. Fierbeți hrișca potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-o la scurs într-o sită. Curățați varza, spălați-o și tocați-o. Fierbeți-o înăbușit, cam 10 minute, în apă cu sare, clătiți-o cu apă rece și lăsați-o să se scurgă. Spălați roșiile cherry și tăiați-le în sferturi.
4. Încingeți într-o tigaie cele 4 linguri de ulei rămase și căliți varza aproximativ 5 minute, amestecând mereu. Condimentați-o cu sare și piper, adăugați hrișca și roșiile și țineți totul pe foc mic încă 5 minute.
5. Așezați umplutura cu varză în jumătățile de dovleac și serviți-le presărate cu parmezan și semințe de floarea-soarelui.
La cină
Salată de cușcuș cu dovleac și sfeclă roșie
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g dovleac, 300 g sfeclă roșie, 7 linguri ulei de măsline, 1/2 linguriță chimion măcinat, 1/2 linguriță coriandru măcinat, 180 g cușcuș perlat, 200 g năut, 100 g spanac, 300 g brânză telemea, 2 linguri zeamă de lămâie, sare, 1 linguriță muștar, 1 vârf de cuțit zahăr, piper.
Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Curățați de coajă dovleacul și sfecla, tăiați-le în cuburi de circa 2 cm și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
2. Frecați 3 linguri de ulei cu chimionul și coriandrul, 1/4 linguriță de sare și 2 vârfuri de cuțit de piper, stropiți cu acest amestec dovleacul și sfecla și coaceți-le în cuptor, aproximativ 20 minute.
3. Fierbeți cușcușul, respectând instrucțiunile de pe ambalaj, clătiți-l cu apă rece și lăsați-l la scurs. Țineți năutul sub jetul de apă rece, apoi puneți-l să se scurgă. Spălați spanacul și scuturați-l de apă.
4. Preparați un sos vinegretă, amestecând restul de ulei (4 linguri), zeama de lămâie, muștarul și zahărul. Condimentați-l cu sare și piper.
5. Combinați dovleacul și sfecla cu năutul, cușcușul și spanacul. Adăugați la salată bucățele de brânză telemea și sosul vinegretă.