Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dieta cu varză murată

Foto: 123RF

Nelipsită pe mesele tradiţionale româneşti, mai ales în Postul Crăciunului, gătită sau crudă, trans­for­mată în salate cu chi­men și untde­lemn, var­­za acră bucură la nebunie sto­macul și papilele gustative. Dar gustu­lui ei acrișor și picant i se mai adau­gă o însușire: var­za mu­rată slăbește. Dina­mizează metabo­lis­­mul. O întâmplare cu adevărat minunată, având în vedere că bucatele mâncate cu pof­tă mai de­gra­bă îngrașă, decât slăbesc. Nu e și ca­zul verzei murate, care devine un leac de slă­bit dacă e consumată după pro­gram. Adică:

– De 2 ori pe zi, înainte de mesele con­­sistente, mâncaţi câte 200-300 g de varză murată, crudă. Înainte de a o pu­ne în farfurie, spălați-o cu apă rece, și lăsați-o în apă 30 de minute, pentru a se desăra. Varza se taie apoi mărunt, şi se consumă imediat, fără a adăuga ulei. Se pot adăuga puţin chimen, cim­bru sau alte condimente preferate. Se reco­mandă o cură de cel puţin 3 săptă­mâni, dar rezultatele se văd deja după câteva zile: kilograme pe minus şi ener­gie pe plus.

Dieta cu varză murată nu se reco­mandă celor care au afec­ţiuni tiroi­die­ne, digestive sau renale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian