Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cum să păcălim kilogramele de Crăciun

Foto: Shutterstock

Pe lângă partea lor de-a dreptul sublimă, sărbătorile au și un mare dezavantaj: bombele cu calorii. Ascunse cu artă în mâncăruri și prăji­turi, deși știm că există, nu le putem evita. Și to­tuși, există câteva trucuri pe care, dacă le respec­tăm, vom reuși să păcă­lim mă­car jumătate din atât de nedo­ritele kilo­grame.

* După ce băgați frip­­tura sau co­zo­nacul în cup­tor, nu mai rămâneți în bu­cătărie. Veți fi ten­tate per­manent să gustați ceva aflat la îndemână. Solu­ția? Fo­losiți cele 10-20 de minute pe care le aveți la îndemână pentru a face gim­nastică sau un masaj facial. Sau ca să dereticați prin casă.

* Economi­siți calorii, cel pu­țin cu două săp­tămâni îna­inte de sărbători. E suficient, de pildă, să înlocuiți masa de seară cu un măr.

* Înainte de mesele de Crăciun, beți totdeauna un pahar mare cu suc de grepfruit. Acti­vea­ză me­ta­bolismul, și arderea grăsimilor este asigurată.

* Mâncați dimineața alimente cu fibre: muesli cu fructe și cu iaurt. Di­na­­mizează tranzitul in­tes­tinal.

* Curcanul de Anul Nou are 392 de calorii la 100 de grame. Pieptul de curcan, doar 105 calorii. Dacă vreți, totuși, să vă înfruptați cu un copan, curățați-l de piele. E­co­­nomi­siți 219 calorii la 100 de gra­me.

* Evitați categoric de­ser­turile îne­cate în cre­mă și friș­că. ­Preferați în­ghețata și fruc­tele.

* Din platourile așe­zate pe masă, alegeți șunca uscată, piep­tul de pui, friptura rece, brânza nu foarte grasă și ouă­le (dar nu tăvălite prin maio­neză). Nu e prea greu. Sto­macul se um­ple, iar când sărbătorile vor pleca de unde-au venit, oglinda vă va arăta că n-ați greșit.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian