Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru CAMELIA, F. AS 1501 – Fiica mea are colită cronică și elimină involuntar gaze”

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

Românii sunt campioni mondiali la multe capitole negative. Unul dintre acestea este și consumul de medicamente și antibiotice. Tubul nostru digestiv este căptușit cu o floră vie, care ne oferă protecție, așa cum o face și pielea pe exterior. Fleming, când a descoperit accidental penicilina, trata o pneu­monie cu 300 u.i. antibiotic natural. Acum se folosesc milioane de unități antibiotice de sinteză chimică. Acestea dis­trug flora digestivă și rămân germeni patogeni extrem de rezistenți, care sunt cauza unei game largi de boli di­gestive. Din această cauză, antibioticele au devenit inu­tile în multe infecții, mai ales intraspitalicești.

Argila „ALGO” are pro­prietăți bactericide de ex­cepție. Este un foarte bun pansament pentru întreg tubul digestiv, dar nu are nici un efect secundar. Bolile digestive se vindecă 100%, indiferent de gravitatea aces­tora. Este necesară refacerea florei digestive. Găsiți o gamă foarte mare de pro­biotice care se folosesc o singură dată. Firma Doterra are unul de o calitate foarte bună și îl reco­mand: DigestZen PB Assist +, tel. 0740/59.18.74. Este o formulă ce conține fibre pre-biotice și șase tulpini de microorganisme probiotice, într-o capsu­lă vegetală cu strat dublu. Capsula cu strat dublu, cu eliberare prelungită, este proiectată pentru a ajuta la protejarea culturilor probiotice sensibile la acidul gastric. PB Assist + oferă o modalitate unică, sigură și eficientă de a furniza beneficiile probiotice bine susținute în sistemul digestiv și imunitar. Se folosește doar un flacon, o singură dată, în con­dițiile în care în continuare înlocuiți antibioticele cu uleiul esențial de oregano, produs tot de Firma Doterra. Acesta distruge și virușii, și microbii. Are un efect spectaculos, la orice formă de gripă, răceli, infecții, COVID! Dacă se folosesc 3 picături de ulei de Oregano, de 3 trei ori pe zi, încă de la primele simptome, în 2-4 zile, nici nu știți că ați avut probleme! Covidul devine o gripă banală, dacă se consumă uleiul esențial de oregano la primul simptom.

Pentru argilă și alte sfaturi, vă rog să mă con­tactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Caut o soluție salvatoare pentru ulcerația de gambă” (Răspuns pentru CORNELIA – Brașov, F. AS nr. 1501)

Ion Bobaru

Cauza principală pentru care ulcerația de gambă nu cedează sau cedează foarte greu la trata­mentele folosite până acum, este și diabetul zaha­rat. Res­pec­tarea cu strictețe a schemei de tratament pentru diabetul zaharat recomandată de medicii curanți este esențială.

Farmacia „Faltis” are un tratament pentru ase­menea ulcerații. Unguentul conține un extract moale din plante culese de noi, din flora spontană sau din grădina proprie. De ase­menea, unguentul are în compoziție substanțe anti­septice, absorbante, sicative și acid hialuronic. Ulcera­ția se va curăța cu o soluție diluată de azotat de argint.

Foarte important este modul de folosință a tratamentului. De aceea, unguentul este însoțit de un pros­pect.

Dacă sunteți interesată de tratamentul nostru puteți face comandă la telefon sau e-mail. Sunt ne­ce­sare: nume, adresă, număr de telefon.

(Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Ro­mână, cu plata ramburs, la primirea coletului.)

„M-am operat de patru ori de fistulă anală” (Răspuns pentru ION T. – Spania, F. AS nr. 1501)

Farmacia „Faltis” prepară unguente pentru he­mo­roizi și fistule anale, folosind substanțe farma­ceutice menționate în farmacopeele de la începutul secolului trecut: balsam de Peru, ichtiol, benzo­caină, der­matol, fenazonă. Igiena locală este foarte importantă. Se fac băi de șezut cu o fiertură din scoarță de Stejar sau flori de Coada-șoricelului sau rădăcină de Tătăneasă sau partea aeriană de la Mărul-lupului. Se poate folosi și un amestec din aceste plante. Dacă sunteți interesat de tratamentul nostru, puteți face comandă la telefon sau e-mail. Sunt necesare: nume, adresă, număr de telefon.

(Livrăm doar în România prin Fan Courier/ Poșta Româ­nă, cu plata ramburs la primirea coletului.)

Chimist CONSTANTIN PASCU – inventator și producător aparate „Salin” Tehno Bionic S.R.L. – Buzău

„Sufăr de polisinuzită cronică” (Răspuns pentru GEORGE T. – Galați, F. AS nr. 1484 )

Este clar că problema de sănătate pe care o aveți a ajuns la un stadiu din care nu mai reușiți să ieșiți doar cu metodele curente de terapie. Aveți nevoie de o abordare diferită, prin care să se elimine cât mai mult posibil secrețiile și infecțiile care s-au cronicizat. În acest fel, și tratamentele alopate vor deveni mai eficiente. Ceea ce, mai mult ca sigur, va aduce o îmbunătățire a stării dvs. de sănătate, este să utilizați metode complementare, care să vă ajute să reduceți riscul unor noi infectări, să activați consistent eliminarea secrețiilor și să creșteți rezis­tența naturală a organismului. Vă recomand pentru aceasta o terapie respiratorie, pe o perioadă de câte­va luni, cu dispozitive care produc aerosoli salini uscați, și o cură de cătină cu miere. Studiile clinice au arătat că, în prezența aerosolilor salini uscați, eliminarea secrețiilor respiratorii este activată rapid și consistent, iar efectele benefice sunt stabile pe termen lung.

Astfel de aerosoli salini uscați sunt produși cu ajutorul inhalatorului medical SaltMed, iar am­biental, cu aparatele Salin (certificate CE) – meto­dă foarte eficientă și în același timp ușor de folosit. În situațiile medicale dificile este reco­mandată chiar utilizarea combinată a acestor sis­teme. Aparatele am­bien­tale Salin realizează o bună purificare a aerului din încăpere, eliminând pra­ful, mirosurile neplă­cute, aler­genii și elibe­rează mi­cro­aerosoli sa­lini în aer, func­țio­nând pe principiul natu­ral al salinelor. Vă reco­mand în mod deosebit să utilizați ambiental aparatul Salin, iar pentru ca te­rapia individuală să fie cât mai eficientă, să utilizați și Inhalatorul SaltMed, care la o utilizare constantă, activează eliminarea extrem de eficientă a secre­țiilor respiratorii și reduce major riscul de infectare a căilor respiratorii cu agenți infecțioși, prezenți în aerul respirat. O expunere minimă, zilnică, de 2 ore la început și scăderea treptată la 1 oră, pe care să o faceți permanent, va produce în timp o eliberare a căilor respiratorii și o creștere a rezistenței față de diverse infecții repiratorii. În același timp, creșterea generală a rezistenței naturale a organismului este esențială în reducerea problemelor produse de infecțiile respiratorii, iar Cătina este un protector puternic al celulelor organis­mului față de tot ce este toxic şi nociv. O variantă optimă pentru cura cu cătina este să cumpărați cătină și miere. În sensul acesta, vă recomand mierea cu cătină produsă de Atelierele Melinis. Trei-patru lingurițe de cremă de cătină cu miere, consumate pe parcursul zilei, va însemna un aport extrem de util de vitamine. Vă do­resc multă sănătate!

Pentru mai multe informații :

www.salin.ro tel 0238.725.321

www.saltmed.ro tel 021/334.93.57

www.melinis.ro tel 0722.965.620

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Hemoroizii îmi dau dureri groaznice” (Răspuns pentru VASILE N. – jud. Ialomița, F. AS nr. 1424)

Primul pas este eradicarea constipației, dacă aceasta există, deoarece este principala sursă de inflamare a venelor hemoroidale și de fisurare a acestora, cu consecințele aferente: iritație anală și perianală, durere, sângerare. Ca tratament local, se poate folosi cu succes o cremă sau supozitoare pe bază de Propolis, extract de Tătăneasă și Sună­toare. Dacă această schemă terapeutică nu funcțio­nează, contactați-mă.

„Am făcut micoză intestinală după o investigaţie endoscopică” (Răspuns pentru TATIANA – Buzău, F. AS nr. 1425)

Folosiţi Propolis glicolic, câte 1/2 linguriţă, de 3 ori pe zi, între mese, şi Argilă (Algo), 1 linguriţă, de două ori pe zi, înainte de micul dejun şi înainte de culcare, până la dispariţia pruritu­lui, după care conti­nuaţi să luaţi pro­filac­tic cele două pro­duse, dar numai o dată pe zi: Argila dimineaţa, înainte de micul dejun, şi propolisul seara, la culcare. Atenţie! Ar­gila poate avea efect constipant! Nu faceţi exces. Scoa­teţi total din meniu: carnea de porc şi deriva­tele, untul şi smântâna, dulciurile con­cen­trate. Propolisul glicolic să fie de concentraţie 40% sau peste. Dacă nu găsiţi, contactaţi-mă.

„Fetiţa mea suferă de constipaţie” (Răspuns pentru MIRELA – Galați, F. AS nr. 1425)

Folosiţi următoarea combinaţie: 3-4 prune des­hidratate (fără sâmburi) + o pară coaptă (moale) fără sâmburi + o lingură de tărâţe de Psyllium şi/ sau târâţe de grâu. Puneţi totul în blender, faceţi o pastă pe care i-o daţi fetiței după fiecare masă, plus o doză, seara, la culcare. Se poate în­dulci cu puţină miere de albine. Canti­tatea ingredientelor poate fi crescută, în mod deosebit tărâţele, până la apariţia unui răspuns terapeutic satisfăcător. Nu-i daţi carne roşie sub nicio for­mă şi pentru niciun motiv, iar pe cea albă să i-o puneţi în me­niu o dată, de două ori pe lună. Lactatele trebuie raţionalizate, căci au efect constipant. Se pot înlocui cu lapte de arahide şi varii preparate din soia, pre­cum: lapte, brânză tofu, pateu, crenvurşti etc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian