ANGLIA
Antivacciniștii rezistă

Angajații Serviciului Național de Sănătate (NHS) din Londra și-au aruncat uniformele sanitare în fața clădirii guvernului, ca semn de protest față de obligația de a se vaccina anti-Covid. Pe întreg teritoriul Marii Britanii, antivacciniștii s-au unit cu lucrătorii din sectoarele sanitare, ieșind în stradă. Peste 70.000 dintre aceștia riscă să-și piardă locul de muncă, de la 1 Aprilie. O să ajungă protestele până la Boris Johnson? Premierul britanic are alte griji deocamdată. Fotografiat în timpul unor petreceri pe cinste, organizate în perioadele dure, de carantină obligatorie, el luptă pentru supraviețuire politică. Demisia îi este cerută chiar și de membri ai partidului său.
INDIA
Vivat independența!
Un selfie cu motive istorice: un grup de polițiste indiene se fotografiază cu prilejul paradei dedicate zilei naționale, care este sărbătorită cu mare pompă la Delhi. Miliarde de indieni celebrează ziua de 26 ianuarie 1950, când a fost votată constituția. O piatră de hotar în istoria țării. Formal, India a devenit independentă de imperiul britanic, încă din 1947, dar a devenit republică odată cu constituția.
OCEANUL PACIFIC
Minunea de pe fundul apei
Scufundătorii francezi au făcut o descoperire uluitoare în apropiere de Tahiti. Nu e vorba de o comoară de aur, ci de cel mai mare recif de corali descoperit vreodată, atât ca întindere pe orizontală, cât și pe verticală: 70 metri sub suprafața mării. Descoperirea naște speranța că, în ciuda poluării oceanice și a modificărilor climatice, în apele globului nostru terestru mai există și zone ale speranței, „grădini de trandafiri”, cum și-au botezat francezii descoperirea.
SRI LANKA
Mâncătorii de gunoi
Dacă fotografia n-ar înfățișa și elefanți, ai zice că e făcută în România, la marginea Bucureștilor. Nu, e făcută în Sri Lanka, și turma de elefanți se hrănește din mormanele de gunoaie. De fapt, elefanții mănâncă plante, circa 150 de kilograme pe cap de elefant pe zi, dar pentru că defrișările au distrus vegetația pe zone extinse, animalele se hrănesc din gunoaie. Cum arată meniul lor? Resturi de plastic, alimente fetide și toxice. Numai anul trecut au murit 30 de elefanți, puși, oficial, „sub protecție”. Dar în ciuda avertismentelor asociațiilor ecologiste din toată lumea, autoritățile din Sri Lanka nu iau niciun fel de măsuri. Oare unde se mai întâmplă la fel?
INDONEZIA
O faptă bună
Acolo unde autoritățile nu fac nimic, fac oamenii. Exemplul din imagine e concludent: ca să nu lase morții o broască țestoasă gigantică, prinsă în plasa unor pescari, niște muncitori indonezieni au salvat-o, ducând-o pe mal. Deși aflate sub protecția legii, țestoasele de mare sunt foarte vânate pentru carnea și ouăle lor.