Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Ce mâncăruri ne țin mai multă vreme de foame?

Micul dejun

Foto: Shutterstock

Cine mănâncă dimineața în mod cons­tant fulgi de porumb, de ovăz, cereale sau müsli combinate cu lapte, iaurt sau kefir străbate mai lesne dis­tanța până la prânz. Fibrele conținute în cereale poto­lesc mai bine senzația du­reroasă de foa­me de­cât o felie de pâine cu marmeladă sau cașca­val.

Gustări între mese

Portocalele și merele con­țin niște subs­tanțe care păs­trează mai multă vreme apa în sto­mac, dând un sentiment de sa­ție­tate. Un efect secundar pozitiv: faptul că trebuie să decojiți portocala și s-o des­faceți în felii vă obligă să mâncați mai încet. La fel ca îndelun­gata mes­tecare a mă­rului.

Masa de prânz

Cei care mănâncă la prânz o supă de zarzavaturi se satură mai ușor. Mo­ti­vul: stomacul se umple, supa po­to­­lește senzația puternică de foame.

Un fel de mâncare ideal este peș­tele. El ne satură de trei ori mai mult decât o frip­tură, cu toate că este mai sărac în calorii.

Evitați speciile grase de pești: ton, he­ringi. Ca gar­ni­tură, preferați totdea­una car­tofii, au o valoare dublă de săturare în comparație cu o por­ție egală de orez.

Cina

Pâinea integrală sau pâinea pră­jită ține de foame de trei ori mai mult decât pâi­nea albă. Ideale sunt garni­turile de salată ver­de, roșii, însoțite de o felie de brânză sla­bă sau carne friptă. Vă veți culca cu sto­macul îm­păcat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian