Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ANDREEA T., F. AS nr. 1515: „Există vreun leac pentru azoospermie?”

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

Carmen Ponoran

Doamna Andreea, azoospermia constă în ab­sența spermatozoizilor din lichidul eliminat în urma ejaculării (spermă) și este o condiție medicală diagnosti­cată la 5%-10% dintre bărbații adulți infertili. Cauzele pot fi multiple, și pentru că nu ați făcut vreo referire anume la o cauză decelată la soțul dvs., vă propun să încercați abor­darea gemoterapică în această afecțiune, pentru care există cazuri rezolvate, prin cure de minim 6 luni, cu extracte specifice: Extract din semințe de Frasin (de două ori pe zi, dimineața și seara), Extract din muguri de Stejar (dimineața) și Ex­tract din mlădițe de Sequoia (după amiaza). Din­tre acestea, Ex­­tractul din semințe de Frasin este gemoterapicul cu acțiune re­gla­toa­re asupra func­țiilor genitale mas­culine, iar Stejarul și Sequoia au acțiune tonică, antisenescentă și de susținere a funcției sexuale. E bine de știut că a fost constatată influența negativă a undelor elec­tro­­mag­netice emise de telefoanele mo­bile asupra spermatogenezei, în cazul în care acestea sunt pur­tate în buzunar, în apropierea zo­nei genitale. De aceea, tre­buie avut în vedere și acest aspect, al pozi­țio­nării telefo­nului departe de corp.

Pentru informații suplimen­tare, mă puteți contacta pe e-mail [email protected], pentru a vă pune în legătură cu un medic specia­lizat în ge­mo­terapie. Vă doresc numai bine!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897 Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Am mâncărimi pe tot capul: scalp, urechi, sprâncene…” (Răspuns pentru PETRIȘOR B. – Craiova, F. AS nr. 1503)

Ion Bobaru

Mâncărimea (pruritul) la nivelul capului, ure­chilor și sprâncenelor poate fi un semn al unei dermatite seboreice. Pen­tru dermatita seboreică, Farma­cia Faltis are un tratament ce conține acid salicilic, camfor, ihtiol, tinctură din frunze de nuc, din rădăcină us­cată de țelină și din rădăcină de tătăneasă. În cazul că sunteți intere­sat de aceste remedii, la livrare, tri­mitem și modul de folosire a preparatelor.

Expedierea se face prin Fan Courier/ Poșta Română cu plata ramburs la primirea coletului.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Caut tratament naturist pentru urcior” (Răspuns pentru ANDREEA S., F. AS nr. 1510)

Urciorul sau orjeletul este o infecție produsă de stafilococul auriu, la nivelul glandei sebacee a genelor. Cauza cea mai frecventă este atingerea pleoapelor (frecatul la ochi) cu mâinile nespălate. Intră în discuție și posibilitatea ca fiica dvs. să aibă o sensibilitate cauzată de o imuni­tate scăzută. Drept urmare, trebuie să o învățați să se spele cât mai des pe mâini cu apă și săpun și să-i măriți imunitatea printr-o alimentație prepon­derent ovo-lacto-vegetariană, cu cât mai multe legume și fructe proaspete, și cât mai puțină carne roșie, de preferință deloc! Utilizați ser fiziologic (găsiți în farmacii, în flacoane perfuzabile de 100 ml sau pungi de 250 ml), cu care-i ștergeți pleoa­pele, de 2-3 ori pe zi. Dacă această modalitate nu dă rezultatele dorite, găsiți la farmacia „Aroma-tis” un tratament compus din două forme de extrase de propolis:

1. Propolis glicolic (în conc. 40%), de uz intern: se iau 20 de picături, de două ori pe zi, timp de 15 zile, apoi doza se reduce la o singură administrare, a 20 de picături pe zi, timp înde­lungat (profilactic), diluate în puțină miere (strict interzis amestecul în apă, ceai, suc sau compot) sau administrat ca atare, căci are un gust agreabil.

2. Extract apos de propolis, de uz extern, cu care se tam­ponează pleoapele de 2-3 ori pe zi, în perioada activă a bolii, și o dată pe zi sau la două zile, în perioada inactivă a bolii. Pentru tamponare se folosește o bucată de tifon steril, înmuiat în soluția apoasă de propolis.

„Se poate vindeca hernia gastrică pe cale naturală?” (Răspuns pentru Ana-Maria – Braşov, F. AS nr. 1510)

Nu, hernia gastrică nu se poate vindeca, efectiv, decât prin intervenţie chirurgicală, deoarece este o migrare a unei părţi a stomacului, din locul lui, într-un alt loc (din cavitatea abdominală, în cavi­tatea toracică). În schimb, se pot diminua consi­derabil consecinţele acestei deplasări. Practic, se poate coabita cu această hernie gastrică mult şi bine, cu condiția respectării anumitor măsuri: un anumit regim alimentar şi un anume regim de viaţă. În primul rând, trebuie să se mănânce puţin şi mai des. Trebuie eliminate: carnea de porc şi derivatele şi prăjelile, trebuie evitate: mâncă­rurile picante, citricele, ciocolata, cafeaua, al­coolul, roşiile proaspete şi preparatele dospite. Legumele şi fructele proaspete, pre­cum şi dulciu­rile nu trebuie mâncate după mesele prin­cipale, ci înain­tea lor. Nu se „trage puiul de somn” după masă, ci se iese la plimbare! Practica­rea exerci­ţiilor fi­zice – cel puţin o oră pe zi. Dacă sunteţi supra­ponderală sau obeză, trebuie să săriţi peste masa de seară şi să practicaţi „postul de 24 de ore” cât mai des.

Ca medicaţie, v-ar fi util ceaiul de Castan; cărbune medicinal pulbere sau ar­gilă, 1 linguriţă la nevoie; ceai de Aloe Vera; ceai din frunze de Mentă sau flori de Muşeţel; ceai din Floarea Pa­siunii şi câteva picături ulei de Feni­cul, adăugat în unul din ceaiurile de peste zi. Ceaiu­rile se administrează între mesele principale și seara, la culcare.

Dacă aceste combinaţii de plante şi amestecuri de ceaiuri nu aduc o îmbunătăţire vizibilă a stării    de sănătate, contactaţi farmacia „Aroma-tis” din loc. Coşna, jud. Suceava, tel.: 0752/84.50.50.

„Am halenă și-mi sângerează gingiile” (Răspuns pentru L. F., F. AS nr. 1510)

Pentru acest diagnostic este total interzis fu­matul, alcoolul (chiar și berea), și alimentele prea reci, prea calde sau prea condimentate! Apoi, vă recomand 1/2 linguriță de propolis glicolic (40%), de 3 ori pe zi, între mese (preparatul se plimbă prin gură, ca o spălătură bucală, apoi se înghite, nu se scuipă!).

* Seara, înainte de culcare, după periaj și după administrarea propolisului glicolic, se adminis­trează o linguriță cu vârf de cărbune medicinal cu ulei de mentă sau argilă cu ulei de brad, care nu se înghite imediat, ci se ține în gură, cât de mult timp cu putință, iar pe măsură ce se umple gura cu salivă, se înghite, nu se scuipă!

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„La aproape doi ani, din cauza enterocolitei cronice, fetița mea nu ia deloc în greutate” (Răspuns pentru S.R. – București, F. AS nr. 1515)

Cuvintele boală „cronică” sau „autoimună” au devenit uzuale pentru aproape orice afecțiune. Aceasta arată neputința medicinei alopate. Mul­titudinea efectelor secundare ale fie­cărui medicament alopat și multi­plicarea acestora cu fiecare alt medi­cament în plus, face că acestea mai mult strică decât dreg. În România sunt tot mai multe farmacii care pun la dispoziția clienților cărucioare cu autoservire!

Argila „ALGO” vindecă rapid și fără efecte secundare orice afecțiune digestivă, mai puțin o vezică biliară sau un colon malformate.

Argila este un pansament gastric excepțional, are efect bactericid și cicatrizant. Nu are niciun efect secundar. Le-am administrat-o celor trei copii ai mei, în biberon, la primul scaun diareic. În timpul curei cu argilă, nu se impune niciun regim alimentar. Vă recomand însă tuturor o hrană naturală.

Anemia și rahitismul se vindecă și ele cu argilă; vă recomand să expuneți treptat fetița la soare, la ore potrivite. Stratul de ozon s-a refăcut în proporție de 85%; soarele este mult mai puțin nociv. În prezența soarelui, organismul uman pro­duce vitamina D3, fără de care calciul nu poate fi asimilat corect. În zilele când nu se expune la soa­re, trebuie să îi ad­ministrați vitamina D3 naturală, uleioa­să.

Un specialist vă poate calcula doza optimă; excesul este dăunător. Raportat la greutatea ei, 200-400 u.i. pe zi sunt sufi­ciente.

Enterocolita se vindecă în câteva săptămâni, definitiv, cu argila „ALGO”. Fetiței îi este recomandat să consume 3 lingurițe cu argilă pe zi, pentru anemie și rahitism.

Conținutul de fier și calciu naturale ale argilei permit o absorbție foarte ușoară. Argila are inte­ligența naturii, știe unde trebuie să ajungă.

Pentru detalii vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian