Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

– De la lume adunate și-napoi la lume date –

Pneumonie

Foto: Shutterstock

Mă numesc Maria B., am 68 de ani și sunt din Brașov. Citesc revista dumneavoastră datorită fiicei mele care mi-o cumpără regulat (eu neavând pen­sie). Este o revistă excepțională, pentru toate vâr­stele. Vreau să fiu și eu de folos și să ajut persoa­nele care suferă de pneumonie. Rețeta folosită de mine cu mare succes, pentru soțul meu, arată așa: Se iau 1 kg lămâi, 1 kg zahăr, 10 ouă proaspete de țară. Se procedează în felul următor: se ia un borcan de 2 kg curat, se spală lămâile, se spală bine ouăle. Tăiați lămâile felii rotunde de 2 cm, puneți un rând pe fundul borcanului, apoi un rând de zahăr, și un rând de ouă întregi. Repetați operația până terminați toată cantitatea. Se leagă borcanul cu un tifon curat și se pune la loc ferit de soare, totuși să fie cald. Se ține atâta timp cât se mace­rează și cojile de ouă, complet. Iese un fel de cock­teil. Asta durează cam o lună și jumătate. Când este gata maceratul, se strecoară prin tifon într-o sticlă cu­rată, și se adaugă 100 ml alcool dublu rafinat. Se amestecă bine. Se bea în fiecare dimineață, pe sto­macul gol, un păhărel mic de lichior.

Dumnezeu să vă ajute! Vă doresc sănătate. Cu multă stimă și respect,

MARIA B. – Brașov

Leacuri pentru întărirea oaselor

Vindecătoarea Vanga recomanda tonifierea și remineralizarea sistemului osos, rețeta de mai jos, pe care am folosit-o și eu cu bune rezultate.

* Zilnic, 2-3 ceaiuri din rădăcină de pir (se găsește la plafar), călduțe și îndulcite cu miere.

* Zilnic, 2-3 căței de usturoi (conține siliciu, zinc, vitamina C).

* O jumătate de litru lapte bătut și un ou pe zi.

* Nu se consumă răcoritoare acidulate.

* Grâu încolțit, 10-15 zile pe lună, câte două linguri pe zi.

Pregătirea grâului: se spală și se pune într-un vas cu apă încropită, unde se lasă 24 de ore. Se clătește și se pune într-o farfurie adâncă, având grijă de a-l menține mereu umed. Se clătește în fiecare zi. Grâul va germina (un mic punct alb) în două zile, vara, patru zile, iarna. Grâul încolțit nu se păstrează, trebuie pregătit în fiecare zi.

* O altă rețetă cu grâu încolțit este: 100 g grâu încolțit, trecut prin mașină, 25 g miere, 25 g nuci, 500 g fructe. Această rețetă mi-a recomandat-o un medic, care din păcate a murit.

Cura de grâu încolțit este folosită cu foarte bune rezultate în toate stările de demineralizare, rahi­tism, anemie, astenie, sarcină, obezitate, tulburări digestive etc.

* Se beau zilnic 2 cești cu ceai de coada-șori­celului, repartizate în 4 porții. În două jumătăți de cești se pune de fiecare dată 1/2 linguriță de se­mințe măcinate de schinduf. În afară de aceasta se unge zilnic locul bolnav cu tinctură de coada-șo­ricelului. Această rețetă o am de la o colegă. Men­țio­nez că nu am încercat-o niciodată.

* Orez fiert – Se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită peste 2 linguri de orez. Se lasă în oală până a doua zi dimineața. Se scurge apa și se găteș­te orezul cu puțin untdelemn sau unt, dar fără sare. Se mănâncă de trei ori pe zi, înaintea meselor prin­cipale, cu două ore. Tratamentul durează 40 de zile.

Le doresc multă sănătate celor suferinzi și celor care lucrează la minunata revistă „Formula AS”.

MIHAELA – Găești

O metodă ieftină și sigură pentru tratarea articulațiilor

Faceți rost de putregai de răchită (salcie), îl fierbeți, apoi îl puneți pe genunchiul sau glezna care vă doare. Îl înfășurați într-o folie și stați cu el până se răcește. Repetați de 2-4 ori și o să puteți să umblați fără durere.

S.T. – Baia Mare

Astm bronșic alergic

Sunt o fidelă cititoare a revistei „Formula AS”. Am devenit chiar dependentă de această revistă. Mulțumesc foarte mult pe această cale redactorilor și colaboratorilor care depun toate eforturile pentru a pune la îndemâna cititorilor de toate vârstele tot ce este de folos pentru sănătate. Multe persoane neajutorate își găsesc un grăunte de alinare a unor suferințe în paginile revistei. Prin această scrisoare, încerc să mă asociez și eu acestor faceri de bine, oferind o rețetă pentru o boală foarte răspândită, mai ales în acest sezon: astmul bronșic.

* Un borcan de 400 g miere de albine, o rădă­cină de iarbă-mare, curățată și dată pe răzătoarea mică. Se lasă 14 zile la macerat, în borcanul acoperit și pus la loc întunecos.

Mod de administrare: Se iau din acest amestec 3-4 lingurițe pe zi, înaintea meselor principale. Eu am folosit această cantitate pentru fetița mea, de 7 ani. Am consumat un borcan, și după o pauză de 14 zile, am reluat tratamentul, dar numai cu o lin­guriță pe zi, pentru că nu mai era necesar mai mult. Acest amestec are un gust ne­plăcut, dar se poate bea ceva sau mânca după el.

* O altă rețetă: un ou de prepeliță, 1 linguriță miere de albine și 1/2-1 linguriță polen. Se ames­tecă toate ingredien­tele, se ia 1 linguriță dimi­nea­ța, 1 linguriță seara. Se face acest tratament timp de o lună de zile, în fiecare zi, apoi se face pauză o lună și se reia timp de 3 luni. Înainte de a folosi aceste rețete, trebuie să consultați un medic.

Vă doresc numai sănătate!

E. MOISE – jud. Buzău

Rețete de slăbit

Am observat că în ultima vreme publicați, în mod repetat, rețete de slăbit. Vine vara, și mai ales doamnele vor să scape de kilogramele de­puse pes­te iarnă. Deși la 54 de ani, câți am în prezent, se poate spune că am ieșit din compe­tiție, vă propun trei rețete care pe mine mă ajută să slă­besc, imediat ce mă îngraș. Iată-le:

Cereale fierte

Mâncați, timp de 10 zile, numai di­verse ti­puri de cereale (cu puține frunze de plante verzi). Fierbeți cerealele în apă, fără să adăugați sare. Puteți mânca până la 7 tipuri diferite de cereale pe zi, fără limite în ce privește canti­ta­tea. Reduceți cât mai mult posibil aportul de lichide. Această dietă vă va permite să pierdeți 5-7 kilograme din greutatea în exces.

Mestecați de 30 de ori

Păstrați alimentația dumnea­voas­tră obiș­nuită, dar mestecați fiecare îmbu­că­tură de 30 de ori înainte să o înghițiți. Beți apă numai cu cel puțin 15 minute înainte și cu două ore după masă. Dacă aplicați cu strictețe acest sfat timp de o lună, puteți să vă reduceți greutatea cu 5-10 kilograme.

Ouă și portocale

În prima săptămână, mâncați numai două por­tocale și trei ouă fierte tari (fierbeți-le timp de 12 minute) de trei ori pe zi. Ameliorați acest regim cu cantități mari de fructe și legume crude, în a doua săptămână.

DOINA P. – București

Cum s-a vindecat bunica de cancer

Ceea ce o să vă povestesc este un caz real, din viața bunicii mele. Cu 30 de ani în urmă (aveam 14 ani pe atunci), bunicii mele i s-a depistat un cancer ute­­rin. Era țărancă, boala o mă­cina fără milă și o vedeam tot mai des chircindu-se de suferință în patul ei simplu, din lemn. „N-o să trăiască mult”, m-am gân­dit, dar cum mă aflam în perioada exa­me­nelor de primăvară, n-am mai putut să trec pe la ea decât după vreo două săptă­mâni. Spre sur­prin­derea mea, am găsit-o în spatele ca­­sei, culegând o poală de găl­­benele. Am întrebat-o ce face și mi-a răs­puns zâm­bind: „Îmi adun leacul!”. Greu de cre­zut, dar săr­mana bătrână s-a vindecat cu acele poale de gălbe­nele, culese proas­păt și prepa­rate într-un anume fel. Puțin mai târziu, Circa sanitară – unde figura ca bol­navă – i-a trimis o în­științare să se prezinte de urgen­ță pentru control. Bunica a cules un coș de gălbe­nele, a scris un bilet cu litere mari și m-a tri­mis să i le duc asis­tentei. Mesajul era cât se poate de sim­plu: „Sub cuți­tul vos­tru n-am să mă dau!”. Nu vreau să spun că gălbe­nelele repre­zintă un leac fără greș contra can­cerului uterin, dar dacă i-au fost de folos bunicii, poa­te îi vor ajuta și pe alții, chiar și ca adju­vant pe lângă alte tratamente urmate sub con­trol me­dical. Mențio­nez că bunica a murit de bătrâ­nețe la 90 de ani.

Rețeta: Se adună gălbenele proaspete și se taie mărunt, flori, tulpini și frunze. Se pun la fiert într-un vas smălțuit 3 litri de apă și, când clocotește, se adau­­gă 4 pumni de plantă, lăsându-se să mai fiarbă 5 mi­nute la foc mic. Se lasă la infuzat, se strecoară și cât in­fu­zia mai este călduță, se fac spălături vagi­nale, dimi­neața și seara. După ultima spălătură, în vagin se introduce imediat un tampon de tifon îm­bibat în ulei de cătină (astăzi se găsește la farmacie, bunica și-l prepara), care se lasă peste noapte, iar dimineața se aruncă. Ca alimente, bunica se hrănea cu lapte ne­fiert, mămăligă, legume proaspete din grădină, fructe și verzituri. Primăvara, în loc de apă, bunica bea ceai de urzi­că, iar după ce se coceau ce­realele, fiertură ames­tecată din boabe de grâu, secară, ovăz și po­rumb.

OLGUȚA M. – Galați

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian