– Cu ajutorul gemoterapiei pot fi readuse la valori normale atât hipertensiunea arterială, cât și hipotensiunea arterială, iar atunci când se impune administrarea de medicamente, gemoterapia poate fi o terapie de însoțire naturală, blândă și eficientă –
Ce reprezintă tensiunea arterială?

Valoarea tensiunii arteriale (sau presiunii arteriale) este dată de cantitatea de sânge pompată de inimă și de rezistența opusă de artere. Cele două valori ale tensiunii arteriale sunt: sistolică (când inima se contractă) și diastolică (când inima se relaxează).
Tensiunea arterială normală, în cazul unui adult, este considerată la ora actuală la valori mai mici sau egale cu 120 mmHg (sistolica) și 80 mmHg (diastolica). Depășirea lor, în special începând de la valori de 140/90 mm Hg, ne încadrează în diagnosticul de hipertensiune arterială. La valori mai mici de 90/60 mmHg este pus diagnosticul de hipotensiune arterială. Atunci când valorile tensiunii arteriale nu au atins aceste praguri patologice, fiind moderat crescute sau scăzute, putem interveni eficient prin gemoterapie pentru reglarea acestor valori.
Hipertensiunea arterială – prevenție și tratament gemoterapic
Aproape jumătate dintre români suferă de hipertensiune arterială, iar această afecțiune are o prevalență mai mare la vârstnici, deoarece odată cu vârsta, arterele își pierd din elasticitate. Iată deci că prevenția are un rol deosebit de important pentru întreținerea sănătății inimii și a sistemului circulator.
Gemoterapia ne ajută la stabilizarea tensiunii arteriale, atunci când valorile ei încep să depășească 120 mm Hg (sistolica) și 80 mm Hg (diastolica). Extractul din mlădițe de Păducel, singur sau împreună cu Extractul din mlădițe de Măslin, sunt gemoterapicele cu care puteți începe cure de întreținere de 2-3 luni, repetate la nevoie.
Păducelul – reglator al tensiunii arteriale și al tulburărilor de ritm cardiac

Îl cunoaștem foarte bine din fitoterapia tradițională, unde se folosesc atât florile cu frunze, cât și fructele, ca remedii importante pentru sănătatea inimii. În gemoterapie, tinerele mlădițe de Păducel s-au dovedit a avea un efect normo-tensor, astfel încât nu vor reduce niciodată excesiv valorile tensiunii arteriale sub valorile fiziologic optime. De asemenea, acțiunea de normalizare a tensiunii arteriale este completată cu cea de creştere a forţei de contracţie a inimii și de scădere a frecvenței cardiace.
Extractul din mlădițe de Păducel este recomandat și în cazul manifestărilor psiho-somatice de la nivel cardiac, în tulburările de menopauză (cu bufeuri) sau în tulburări circulatorii apărute în obezitate.
Efectele de durată şi profunde ale Extractului din mlădițe de Păducel se manifestă, în general, după o utilizare îndelungată, de câteva luni de zile, dar starea de bine se instalează după doar câteva zile de administrare.
Măslinul – efect antihipertensiv și hipocolesterolemiant

Asocierea Extractului din mlădițe de Păducel cu Extractul din mlădițe de Măslin este o variantă optimă de cură profilactică pentru întreținerea sănătății inimii și a sistemului circulator, în cazul persoanelor care se confruntă atât cu creșteri ale tensiunii arteriale, cât și ale colesterolului seric.
Prin dilatarea și creșterea elasticității vaselor sanguine, Extractul din mlădițe de Măslin va normaliza valorile tensiunii arteriale moderat crescute, iar prin acțiunea hipocolesterolemiantă, este un important protector al sistemului vascular arterial. Această asociere a celor două extracte gemoterapice se regăsește în complexul gemoterapic Polygemma 23- Cardio.
Este important de avut în vedere sfatul medicului și monitorizarea permanentă a valorilor tensiunii arteriale dacă gemoterapicele de Păducel și Măslin s-ar asocia unei medicații antihipertensive.
Hipertensiunea arterială de stres
Stresul poate fi cauza unor creșteri ale tensiunii arteriale, iar în acest caz, se poate urma o cură cu Extract din mlădițe de Măslin și Extract din muguri de Tei argintiu, care va ajuta la stabilizarea valorilor tensiunii arteriale.
Vâscul – reactivator al metabolismului și antihipertensiv

Extractul din mlădițe de Vâsc este un puternic reactivator al reacțiilor metabolice, recomandat de medicii specializați în gemoterapie în multe situații complexe (tulburări de echilibru, boli autoimune, afecțiuni degenerative, stări canceroase sau precanceroase), printre care se numără și tratamentul hipertensiunii arteriale, în asocieri de gemoterapice individualizate fiecărui caz, alături de terapia medicamentoasă sau de alte terapii.
Hipotensiunea arterială – soluții gemoterapice
În afară de cazurile patologice, cu valori foarte scăzute ale tensiunii arteriale, care necesită investigații medicale pentru clarificarea cauzei, există persoane care au în general valori mai mici ale tensiunii arteriale și pentru care cafeaua de dimineață și, în general, băuturile care conțin cofeină constituie un real ajutor, ducând la o ușoară creștere a tensiunii arteriale, chiar dacă efectul nu durează mult timp.
Gemoterapia poate veni în sprijinul acestor persoane cu câteva extracte gemoterapice care cresc ușor tensiunea arterială, instaurând starea de bine a hipotensivilor. Este vorba de Extractul din mlădițe de Rozmarin, Extractul din muguri de Stejar și Extractul din muguri de Coacăz-negru.
Cum să alegeți gemoterapicul potrivit pentru dvs.?
Puteți alege oricare dintre cele trei extracte gemoterapice sau combinații de asocieri ale acestora, ținând cont și de alte beneficii pe care le aduc acestea.
Astfel, Extractul din mlădițe de Rozmarin va susține și funcțiile ficatului și vezicii biliare, prin acțiunile hepatoprotectoare, coleretică și colagogă și va ajuta la normalizarea valorilor colesterolului și trigliceridelor. Extractul din muguri de Stejar este un excelent remediu revitalizant, ameliorând astenia fizică şi psihică, recomandat și în astenia sexuală din menopauză și andropauză.
Veți alege Extractul din muguri de Coacăz-negru în special pentru acțiunea sa antiinflamatoare și antialergică de care veți putea beneficia pe lângă efectul ușor de creștere a tensiunii arteriale.
În mod special, gemoterapicele de Rozmarin și Stejar nu se vor administra seara, putând întârzia adormirea, prin efectul tonic și de stimulare a activității cerebrale. Persoanelor hipertensive, aceste gemoterapice care cresc tensiunea arterială li se pot administra, dar cu prudență, sub controlul valorilor tensiunii arteriale. Trebuie menționat faptul că acțiunea extractelor gemoterapice fiind blândă și cu efect reglator, nu s-au raportat reacții secundare la administrarea lor.
Tensiunea arterială, în special când înregistrează valori crescute, trebuie atent investigată de medicul cardiolog, iar gemoterapia este o opțiune pentru cure periodice, menite să ne ajute să nu ajungem la valori patologice ale tensiunii arteriale, care necesită instituirea unei medicații. Nu uitați nici de opțiunea de a apela la medici specializați în gemoterapie, care pot prescrie un tratament în care să combine medicația clasică cu gemoterapia.
Farm. sp. Carmen Ponoran